Jump to content

Facet sähköpumppu


Guest veewee

Recommended Posts

Riippuu täysin facetista, osa pitää laittaa tankin viereen, osa toimii konehuoneessakin. Toiset toimii jollain lailla ilman säädintä, toiset ei.

 

Itselleni jos asentaisin, niin tyypistä riippumatta laittaisin tankin viereen ja säätimen + suodattimen ennen kaasareita.

Link to comment

Noita facetin pikkupumppuja on ainakin kolmea erilaista. kevyin ei tarvii tasaajaa. Järein tarvii tasaajan. Ellei myyjä kerro arvoja, laita painemittari väliin ja katso mitä sieltä tulee. Kaikki tämän malliset kannattaa asentaa tankin viereen.

 

Dellorton suositus 0.2 bar ja maksimipaine 0.25 bar.

Link to comment

Mulla on semmonen jareampi Facetin Red Toppi, saatimen kera. Pumppu tankin alla, omalla 8mm ulostulolla tankin pohjassa. Saadin ja filtteri takapenkin alla auton sisalla lialta suojassa.

 

45 Dellut uusilla kumipaa neuloilla tulvi melko tarkkaan 0.3bar kohdalla. Melko tarkkaa pelia oli se paineensaatimen kanssa pelaaminen jostain syysta, aika liki sinne tulvimisrajaa piti saataa etta soppa riitti.

 

Jan

Link to comment

Eri kaasarimalleille suositellaan erilaisia paineita. Muuttuvakurkkuisista ja mopon kaasareista ei havaintoa, mutta webruille ja lortoille tuo 0.2 on hyväksi havaittu paine.

 

Oudon usein paineet laitetaan tarkoituksella yli. Et kai nyt renkaisiinkaan laita 5 bar tai venttiilin välykseen 2mm. Sopiva on parempi. Ylipaineet lyhentää neulaventtiilin käyttöikää. Uittaa siis yli ennemmin tai myöhemmin. Varsinkaan kisakoneissa en viitsisi tuollaista turhaa riskiä ottaa, eikä se kadullakaan kivaa ole. Kun pumppu on tuotoltaan riittävä, ei ole mitään tarvetta eikä hyötyä laittaa korkeampia paineita.

 

Facetin pumppuja on ainakin 6 eri versiota joiden paineet on mallista riippuen 0.10 - 0.50 bar välillä. Helpoin tunnistaa mittaamalla paine.

 

Halpoja bensapumppuja löytyy myös biltemasta.

 

Oottekos koskaan ihmetelleet miksi joku alan paja kuten www.freetechnics.fi myy noin törkeän kalliita pumppuja ? Paljon helpompi olisi myydä halpoja pumppuja ja niitä ehtisi joskus myymään samalle asiakkaallekin muutamat.

  • Like 1
Link to comment

 

Oottekos koskaan ihmetelleet miksi joku alan paja kuten www.freetechnics.fi myy noin törkeän kalliita pumppuja ? Paljon helpompi olisi myydä halpoja pumppuja ja niitä ehtisi joskus myymään samalle asiakkaallekin muutamat.

 

Ite olen ihmetellyt miksi alan pajat ottavat "alan pajan"-lisää samasta tavarasta tässä nyt mitään erittelemättä. Ja varsinkin katteet tuntuu olevan välillä ihan poskettomat eurooppalaisiin firmoihin verrattuna.

Mut eipä tästä sen kummempaa, täähän on vissiin kilpailua tai kilpailun puutetta.

Link to comment

Alan paja lisä = Alan paja elää kyseisillä tuotteilla.

 

Vertaa esim. maalikauppa, K-Rauta vs. Prisma. K-Rauta tarvitsee enemmän katetta pyörittääkseen toimintaansa, kun taas Prismalle on ihan yksi lysti paljonko katetta tulee, ruoka-ostoksillahan se toimintansa kattaa.

 

Europpalaiset "halvat" hinnat = Täällä Suomilisä / Tulli / ALV22% / ostomäärät / ostajakunnan laajuus / yritysverotus / tuloverotus yms.

Link to comment

No meneeks eu sisällä tullia ja alvia ku tulee Suomeen? Alvihan menee vain kerran vai pitääkö sekin maksaa kahteen kertaan ku ostaa alan pajasta? Siksi tässä mitään tietämättömänä ihmettelen.

On se ihmeellistä tää kaupankäynti, onneks en ole yrittäjä :-)

Link to comment

eiköhän myyntimäärät ole ainakin yksi oleellinen tekijä. Suomalainen alan kauppias ei koskaan pysty ostamaan samoja määriä kuin saksalainen tai jenkki vastaava.

 

Voi olla myös kyse siitä että ostetaan vääristä paikoista. Usein ollaan kiinni tukkureissa. Vaikka näkeekin että keräämällä yhden asian yhdeltä myyjältä ja toisen toisesta saisi periaatteessa halvemmalla, pitää kuitenkin keskittää tilauksia. Jos ei haluta pitää tukevasti rahaa kiinni varastossa, pitää taas ostokset tehdä vähän kerrallaan joka tietty näkyy hinnoissa kun rahteja kertyy paljon eikä päästä tarpeeksi matalaan ostohintaan.

 

Jos alan pajojen toiminta olisi oikeasti kannattavaa, näitä olisi varmaan 10-kertainen määrä. Eiköhän useimmiten alan pajassa ole takana harrastaja joka tekee työtä jonka kokee jossain suhteessa mielekkääksi. Harvemmmin liituraitamies joka laskee että volkkarin osilla saan paremman tuoton kuin osakekeinottelulla. Ulkopuolelta nähtynä ei helposti varmaan mieti kuinka iso osa tuosta poskettomasta katteesta menee kaikkeen tylsään kuten vuokraan, pakollisiin vakuutuuksiin, työnantajamaksuihin, arvonlisäveroon ym.

Link to comment

Ihan terveellinen keskustelu tuokin, mutta tarkoitus ei siis ollut paukutella henkseleitä että katsokaas kuinka kallis.

 

Tarkoitus oli herätellä huomaamaan vaihtoehdot. Laadullakin on merkitystä, varsinkin osassa jolla on tuonkin verran tärkeä merkitys auton liikkumiseen. Olen myynyt Facettia yli kymmenen vuoden ajan. Se on edelleen hinta/laatu suhteeltaan varmaan ihan ok pumppu. Niiden luotettavuus vaan notkahti muutamia vuosia sitten. Vaikka arviolta 8-9 pumppua kymmenestä pelaa ihan hyvin, päädyin vaihtamaan merkkiä. Ne muutamat ongelmapumput on aina sen verran ikäviä tapauksia että mieluummin myyn kalliimpaa mutta varmempaa pumppua kuin kuuntelen aina silloin tällöin ongelmista. Sitäpaitsi tuo posketon katekin kärsii kun joutuu palauttamaan pumppuja maailmalle tai heittämään roskiin.

Link to comment

Tässäpä yksi syy ostaa "alan putiikista", tietävät mitä ovat myymässä.

 

Mitenkähän on piilteemassa, motoneteissä sun muissa, ei taida asiakkaan murheet paljoa vaivata?

 

Hyvää palvelua on tätä nykyä sen verran vaikeaa saada, että kyllä siitä kannattaa maksaa.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...