Jump to content

öljynpaine ongelma


Guest Maximum

Recommended Posts

Guest Maximum

vikkoo vikkoo. eli öljynpaine valo syttyy tyhjäkäynnillä pitkän maantieajon jälkeen vauhtia noin 100km/h mutta jos ajaa about 80km/h niin ei syty. kaupungissa toimii moitteettomasti. öljyt 20w50. kone rempattu talvella.

 

johtusko lämpenemisestä vai öljypumpusta

 

auto oli 1500 -67 kupla

Link to comment

Mie veikkaan väljiä runkolaakereita. Tuommoinen 20W-50 -öljykin vaikka sopivaa koneeseen onkin, on aika lirua kuumalla koneella.

 

Omassa vanhassa koneessa oli lämmön ero 80 tai 100 vauhdissa semmoisen 10-15c tosin tässä vaan VDO:n tarkkuus. Se ero riitti miullaki painevalon palamiseen tyhjäkäynnillä.

 

Puavo

Link to comment

Joskus ollut turhan herkkä anturikin kyseessä. Joten kannattaa varmistaa paljonko ne paineet ihan oikeasti on. Eikä ole suuri vaiva mitata lämpöjäkään. Jälleen kerran suosittelen digikinkkumittaria mittatikun reiästä. Näppituntumakin muuten kertoo aika hyvin, eli pystyykö mittatikusta pitämään kiinni tai sihahtaako kun sylkäsee hihnapyörään. :-)

 

t. Mika

Link to comment

Minulla sihahti toissa kesänä aika hyvin kun "sylkäisi "hihnapyörään: Äänieriste oli irronnut tulipellistä ja tukki puhaltimen ilmansaannin. Noutaja tuli nopeasti moottorille..

t. HT

Link to comment
Guest Maximum

alkuperänen. mittailin pumpun sillon kun purin koneen ni "pitäs" olla kunnossa. onko miten paska homma vaihtaa jos ei halkase konetta. kaupunkiajossa ja hitaammissa vauhissa toimii hyvin.

Link to comment

Ei oo paha, öljyt ulos, pumpun kansi irti ja pumppu vetäjällä ulos (yleensä ;) Lohkon pultteja voi joutua löysäämään pumpun ympäriltä, mutta on tullut ulos ilmankin. Uusi naputtelemalla paikalleen ja rensselit takaisin kiinni. (öljyt koneeseen mielellään kans...)

 

Jälkituotantopumput yleisesti 26 ja 30mm, vakiopumput 21 millisiä, eli kummalla vaan uudella pumpulla pitäisi nousta paineet selvästi.

 

Itse lähtisin tuolla 26 millisellä liikenteeseen:

 

http://www.aircooled.fi/shop/index.php?productID=412

 

HUOM! Noi sopii vain 3-niittisiin jälkituotantonokkiin / nokkapyöriin (pitäisi mennä 60-luvun vakionokkiinkin). Mikä nokka sulla on?

Link to comment
Guest Toheltaja

kylmäspray auttaa ulostulemiseen aika kivasti. Sitä ku suihkii pumppuun ni hitusen kutistuu kutienkin. Noo viripumput käy kaikkiin muihin paittin noihin vissiin 72/73-> oleviin neliniittisiin tosiaan. Kannattaa silti sovittaa pumppua ensin ja pyörittää konetta ilman pumpun rattaita, että ottaako mahdollisesti kiinni niitteihin tms. Yleensä ei ota.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...