Jump to content

Niksi-Pirkka: jökelissä olevan mutterin irrotus


Recommended Posts

Riippuu vähän tavoitteesta ja pinnapultista että missä se on, niin kannattaa yleensä olla hyvä kierrepakka. Itellä yks halpasarja ja pari dormerin pakkaa, niin halpasarjan pakka "woblottaa" pyörittäessä kierrettä pitkin, eikä ees lika lähde sillä kunnolla, toisinkuin dormerilla. Ainakin jos kierteitä tekee lisää pinnapulttiin niin huonolla en oo saanu kummoista jälkeä, lähes turha työ on ollut.

Link to comment

Otsikossa puhutaan mutterista ja alempana pinnapultista...

 

Tsot tzot, tarkkuutta Petteri lisää:)

 

Noh, itte en kyllö wasserin kanteen laittas enää takaisin edes kumpaakaan eli mutteria ja/tai pinnapulttia.

 

Tarpeeks monta kertaa saanut noiden pinnapulttien kanssa tapella ruostumisen takia kuten petterin kuvissa.

Link to comment

Joo, ei oo kovin kiva vaihtaa ruostuneita pinnapultteja, volkkarin alukansista ne sentään lähtee yleensä suosiolla..olin nuorempana volkkarikorjaamolla kesän töissä, ja eiköhän joku hemmo tuonut sinne takavetoeskon valurautaisen ohc kannen, oli katkennut yks pakosarjan pinnapultti sisään...kiroilin mielessä itsekseen :)

Link to comment
Guest Toheltaja

määkin oon sitä mieltä että valurautakannesta saa helpommin katkenneen pinnapultin irti ku volkkarin hapettuneesta aluseoskannesta. Molemmista sorteista on kans liene satoja tullu irroteltua hyvällä ja huonolla menestyksellä...

Link to comment

kuplan kansista lahtee hitsaamalla katkenneet pinnapultit. Hitsaat mutterin siihen jamaan kiinni. Toimii vaikka olis katkennu pintaa syvemmaltakin, ensin vaan migilla hitsaa siihen pinnapulttiin hiukan jatkoa etta saa kunnolla tarttumaan. Alumiiniinhan hitsi ei tartu, joten homma on aika helppo.

Link to comment

Valurautakanteen homma toimii näin: Polttopillillä kohtisuoraan pultinpäätä aloitat polttoleikkaamisen, happi reilusti auki kuten poltossa kuuluukin. Pultin pää punaiseksi ja happi auki, hums ja pultti tulee ylös reiästä sulaneena rautana. Homma toimii koska valurautaa ei voi polttopillillä leikata, joten se ei siis leikkaannu. Ko. tempun jälkeen kierteet saattaa vaatia hieman kierretapilla fixausta. Useasti tehty ja hyväksi havaittu konsti.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...