Jump to content

Pallonivelakselietupää 5cm vinossa...


Guest Toheltaja

Recommended Posts

Guest Toheltaja

kaveritoveri vladimir jolle tempasin madalluspalat akseliin kiinni, asenteli akselin rytöläjäänsä ja soitteli että nyt on auto pyörillään mutta toinen puoli 5cm korkeemmalla. Oli koittanu irrotella kallistuksenvakaajan, iskarit, sekä tunkkaillu keulaa ilmaa, veivannu säätöjen kanssa, ja aina maahan laskettaessa toinen puoli on korkeemmalla. Ei tossa puhelimen välityksellä meikäläisen jakeluun menny mikä vois olla vikana. Akselia purkaessa putsasin jousilatat rievulla, ja en kyllä huomannut katkenneita lattoja kasatessakaan, sillä yksittäin noista isoimmat lääpin veks. Mikä muu ton omituisuuden vois aiheuttaa? Auto on kyllä kolhittu ja paikkailtu kertaalleen isolla kädellä etupään osalta, mutta akselisto pitäs olla silminnähden suorassa pohjaan verrattuna. Laitteessa droppiolatkin, ja ne kurkittu että ovat molemmat paikoillaan, ettei toinen o vakio :D

 

Jeesakkaa ny, ettei vaaleanpunainen ähtäri kulje kenossa koko kesää...

Link to comment
Guest aki lehtonen

onkohan ähtärin mahdollista kilpailuhistoriaa tutkittu?

mielestäni tuollainen alusta konstruktio viittaisi vahvasti isonveden taakse ja pakokaasun katkuisille ovaaliradoille...

Link to comment

Tuskin edes Ruusunen saa etupäätä läjään, jos yksi tukivarsi on 180 astetta vikasuuntaan! Pallonivelkeulasessa 90 astetta vikaan laittaminen olis näet sullomisen ennätys! Ja olka-akselin kiinitys sen jälkeen enemmän kuin haastavaa ;o)

Link to comment
Pallonivelkeulasessa 90 astetta vikaan laittaminen olis näet sullomisen ennätys! Ja olka-akselin kiinitys sen jälkeen enemmän kuin haastavaa ;o)

 

Sellaista on kyllä nähtykin... Ei tosin minun toimesta siinä tapauksessa... :)

Link to comment

Pallonivelkeulasta en kauheesti tunne, mutta olisko mahdollista että olis molemmin puolin saman puolen tukivarret? Siis että esim. oikean puolen tukivarret molemmin puolin, toisissa vaan pallonivelet prässätty ylösalaisin että sopii paikalleen. Nuohan ei taida olla symmetrisiä, niin eikös tuolloin asetu jousitus eri tasoon? Vai olenko mä ihan kuutamolla?

Link to comment
Guest Toheltaja

Aika kovasti joutuu laikkaamaan jos meinaa 90 astetta saada ton menemään, olkatappimallissa se sentään onnistuu. tukarit on tosiaan samat molemmin puolin, mutta ovat vaihtokelpoiset keskenään kyllä, paitti alemmat, jotja on vas tai oik. muistaakseni.

Sinänsä ihmetyttäis toi laakeri / puslavikakin kun akselilla kuitenkin ajettu aiemminkin. Ikinä ei o moista tullu mullekaan vastaan, vaikka noita madallettuja/kavennettua on harrastuksena tullu tehtyä melko paljon (useita kymmeniä) ja tää on eka akseli missä on tuommoinen omituisuus. Taidamma ottaa huomenissa jousipakat vittuun ja koitella tukivarsia sinällään tyhjään putkistoon, jos kanittaa tms.

 

Voi toki olla meikäläisen valmistusvirhekin - oonhan mie sentään ihminen (ainakin toiset o sanonu niin)

Link to comment
Guest aki lehtonen

mäen kyllä uskois oikeen laakeri tai pusla vikaan, jos tukivarret kerran liikkuu ees ja taas ilman takkuilua pyörien ollessa ilmassa.

vai voiskos vikakanitus kuitenkin ilmaantua vai kuorma päällä, eli pyörät maassa?

Link to comment
Guest Toheltaja

takapää 2mm sisällä, etupää nyt 5mm sisällä. Vika löytyi, ei kanittanu eikä jumittanu akseli. Vladimir tyytyväisempi kuin aikaisemmin, ja pääsee leimaamaan autoaan lumien sulaessa

Link to comment
Guest aki lehtonen
Onks suurikin salaisuus mikä siellä oli keturallaan?

 

josmänytmtn ymmärsin, niin toverimajurilla kävi vaan pikkumitawirhet...

 

nooh, tuumahan on timpurin milli...

 

olkaahan tarkoina, varsinkin noien ahtermarkettiaksiloienen kanssa...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...