Jump to content

jmatto

Members
 • Content Count

  107
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Tampere
 • Ajoneuvot
  T1-64

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Venekokemuksesta tiedän että virrankulutukseen vaikuttaa merkittävästi se onko jäähdytyskenno (lauhdutin) paikassa jossa ilma kiertää vai ei. Referenssinä mulla on veneessä vanha Waeco kompurakaappi 49 litraa ja 140W aurinkopaneeli + MPPT säädin ja 120AH AGM akku, kesällä ei tarvitse koneella ladata koskaan. Syksyllä valoa on vähemmän, mutta myös viileämpää joten toimii tehokkaammin, pilvisellä ei kuitenkaan saa yöllä poltettua virtaa ladattua takaisin (kertaakaan ei ole loppunut eli mennyt alle 11.6 volttia vaikka on öisin Webastokin päällä).
 2. Edellämainutussa Tanhiksen esimerkissä yrittäjä toimi oikein, eli ilmoitti asiakkaalle viiveestä aktiivisesti. Ellei ilmoita eikä vastaile puhelimeen, voi olettaa että se aiheuttaa tyytymättömyyttä. Tilasin heti sitten verkkokaupasta kuulokkeet etätöitä varten, piti tulla viikossa. Vajaan viikon päästä myyjä kuitenkin ilmoitti että ei voi taata enää toimitusaikaa ja kysyi että haluanko perua tilauksen. No en perunut ja kuulokkeet tulivat reilun viikon myöhässä. Olin ihan tyytyväinen. Jos olisin joutunut soittamaan ja kyselemään perään kun mitään ei kuulu, kaupan purku olisi varmaan ollut ykkösvaihtoehto. On firmoja joilla on varaa valita asiakkaansa, mutta yleensä näin ei ole. Minusta paras mainos on hyvä asiakaspalvelu - se on myös edullista verrattuna maksettuihin mainoksiin missä tahansa mediassa. Toivottavasti tämäkin tilanne selviää...
 3. Kun pudottaa runkomoottorin päällä olevat apulaitteet pois, niin ei kovin korkealle tarvitse nostaa. Takimmainen moottoripelti kannattaa irrottaa niin pudottaminen on helpompaa. Minä teen sen näin, perä ylös, takaluukku irti, apulaitteet irti (käytön samoja yleensä joten ne joutuu kuitenkin irroittamaan), kuitenkin vähintään polttoaineletku, kaasuvaijeri, takimmainen moottoripelti ja sähköt irti. Sitten tunkki pehmustetyynyllä öljypohjaan kiinni ja moottorin nelja pulttia auki. Moottori irtoaa nyt. Jos on vakioputkisto, niin pakoputken päistä kiinni ja nitkuttaa moottorin Irti vaihteistosta 3-5 senttiä. Se jää yleensä vielä kiinni kytkinakseliin, joten varovasti laskemalla moottoria (sentti kerrallaan) ja vetää moottoria taaksepäin se kyllä irtoaa akselin päästä. Sitten varovasti lasket moottorin alas maahan ja vedät sen (jos tunkki laskee riittävän alas) auton alta pois, pienellä tukemisella se pysyy hallitunkin päällä. Jos arveluttaa niin laita vanerilevy alle ja vedä sitä pitkin ilman tunkkia. Takaisin käänteisessä järjestyksessä, kytkinakslin pujotus on haastavin homma. Minä kallistan hieman moottoria vaihdelaatikon puoli vähän ylemmäs (pari senttiä) ja pujotan sitten akselin pään hollille, sitten tunkilla moottori oikeaan asentoon ja samalla nitkuttaa sitä kohti vaihteistoa. Joskus vaaditaan hieman moottorin heiluttelua sivusuunnassa että boorit naksahtavat kohdalleen. Joskus olen tehnyt sen todella surkealla hallitunkilla joka ei mene alas eikä ylös, Silloin joutuu käyttämään vaikka kakkosnelosen pätkiä välissä ja lopussa pudottamaan sen kakkosnelosten päälle että tunkin saa alta pois (jos moottori ei mahdu tulemaan). Nyt minulla on 1.5 tonnin tunkki joka laskee ja nostaa hyvin. Maltti on valttia, sekä nostossa että laskussa kannatta moottoria koko ajan hieman heilutella että huomaa jos se ottaa jostain kiinni. Tässä kuva josta näkyy viimeisin vaihto yksin ja pihalla auton perä pukkien päällä vetoakseleista (pari pukkia per puoli).
 4. 1300 (1286) kuutioinen on juuri 77 millisillä männillä ja 69 iskulla.
 5. Ei myöskään tuttu vehje, enkä ole asiantuntijakaan, mutta... laitan ajatuksia silti :-j Koeta niin että säädät kaasua tulemaan noin 10 litraa minuutissa, sitten koetat hitsata suutin sentin päässä hitsattavasta kohdasta. Jos tuntuu että lankaa puskee liikaa (tökkii kahvaa) niin pienennä langan syöttönopeutta (uskoisin kuitenkin että se on kohdallaan jos ydintäytelanka palaa nätisti). Jos taas tuntuu että se palaa liian kaukana hitsattavasta kohteesta niin lisää nopeutta. Mikäli tuntuu että lanka tarttuu kiinni niin kasvata tehoa, mikäli taas lanka palaa ja tiputtelee pisaroita pienennä tehoa. Jos kaasua ei tule (riittävästi) niin tulee rätisevä ääni (vertaa vaikka sen ydintäytelangan palamiseen) ja ei oikein tahdo onnistua - minusta tuo kuva ei näyttänyt siltä. En tiedä aiheuttaako liika kaasu mitään muuta kun rahanmenoa. Jos kuvasta pitää veikata niin lanka ei oikein ole lähtenyt palamaan (musta väri) vaan pyrkinyt ottamaan kiinni joten tehoa lisää, mutta varmaan itse tunsit pyrkikö se tarttumaan.
 6. Kiitos, tuosta Topi-projektin kuvasta näkyi aika hyvin miten sen saa irti. Kurkkaan sisälle ennen kun irrotan niin en tee turhaa työtä.
 7. Etukolmion pohjassa on jo ollut pari ruostereikää ja nyt on taas yksi (varmaan jossain vaheessa päässyt sisältä päin kastumaan, uusin "huoltoluukun" tiivisten pari vuotta sitten). Ajattelin vaihtaa pelkästään tuon pohjan koska kolmio muuten on minusta hyvässä kunnossa. Miten tuo pohjepelti kannattaa irrottaa (vai kannattaako vaihtaa koko kolmio samalla)? Kaikki vinkit ja ohjeet ovat tervetulleita, yritän sitten päätellä mitä minun taidoillani kannattaa tehdä :-j Myös vinkit mistä saa laadukkaita kolmion pohjia ovat tervetulleita. Edit: Auto on kupla -64
 8. Ei ole kokemusta noista isommista volkkareista, mutta kuplista kyllä. Minusta yksi hyvä puoli volkkareissa on se, että varaosia ja eteenkin varaosapeltejä löytyy yllättävän hyvin (ja toki monenlaatuisena), joten kaikkea ei tarvitse ruveta levystä tekemään. Monen muun merkin kanssa näin ei ole. Olen myös samaa mieltä muiden kanssa jotka ovat varoitelleet ruosteläjistä, siinä voi käydä niin että harrastuksesta (hitsaamisesta) tulee työ ja silloin jotain on pielessä. Jos auto on katsastettu, niin ainakin jonkun mielestä se ei ole ihan mätä (vaikka nykyään ei ihan pieniin ruostevaurioihin puututakaan).vavanha Itse pyrin pitämään auton ajokuntoisena ympäri vuoden, joten katsastusmies yleensä kertoo mitä kannattaa ensikerraksi hoitaa kuntoon ja siihen on sitten vuosi aikaa (ja kohta kaksi, kun katsastusväli harvenee). Tämä on leppoinen tahti, joka sopii minulle. En minäkään osaa hitsata, mutta ajan kanssa saan kyllä pienet hommat tehtyä vanhalla migillä. Harrastus on hauskaa silloin kun mitään ei ole pakko tehdä, vaan voi tehdä; jos auto ei etene siihen tahtiin kun on itse kuvitellut - niin mitä siitä. Olen myös IT firmassa töissä ja käsillä tekeminen (muu kun näppäimistön näpsyttely) on rentouttavaa. Lisäksi näkee heti mitä on tehnyt (hyvässä ja pahassa).
 9. Joo varattu aika ja vakuutus voimassa siirtopäivänä.
 10. jmatto

  El Monitor

  Eka versiossa on kierrosluku, voltit, moottorin lämpö ja yritin laittaa myös happiarvoa - mutta siitä ei tullut luotettavaa. Semmoinen virhe tuli tehtyä että laitoin arduinon näytön viereen tuohon radion levyyn kiinni ja vedin pitkät anturipiuhat, veikkan että niistä tuli vaan liian pitkät. Nyt on pöydällä ollut alkukesästä osat jossa radion etupaneelissa olisi vain näyttö ja i2c ohjain näyttöön ja arduino olisi moottoritilassa (tai tuliseinän takana tarvaratilassa). Happianturin aion myös vaihtaa laajakaistaan jo senkin takia että siinä jännite on helpommin mitattavissa arduinolla (tai ainakin kuvittelen näin). Yhdessä katsastuksessa katsastusmies kehui " vanhaa radiota", sanoin ettei se ole radio vaan ajotietokone ja väänsin sen päälle - väitän että hän ei hetkeen keskittynyt valojen eikä iskareiden tarkastamiseen vaan tuijotti sitä herkeämättä :-j Yritän muistaa laittaa tietoja kunhan saan tuon v2 mallin valmiiksi (ja kiinni autoon), jos se vaikka olisi parempi.
 11. On kyllä huikean hienot!
 12. jmatto

  Ahistaako?

  Kyllä ahistaa. Kävin eilen pesettämässä käyttöautoa Hervannan Wanhalla bensiksellä ja harjakone tempaisi kuskinpuolen sähköpeilin irti. Kun kävin ilmoittamassa sattuneesta niin ensimmäinen vastaus oli että "Näitä ei korvata", selityksiä tuli mm. "ei se pesisi kunnolla, jos ei joskus pelit irtoaisi" ja "tätä peiliä on varmaan jo korjattu". Noh - tilanne tosiaan päättyi niin että edes pesun hintaa ei hyvitetty - ei sitten millään; omistaja ei kuulema ollut paikalla eikä hänkään olisi hyvittänyt jos olisi ollut paikalla. Hieman helpotti kun kotona sain johdot kiinni ja muoviosat kötösteltyä suunnilleen takaisin paikoilleen, lisäksi lakkasin peilin ulkopinnan uudelleen ja se on nyt paikoillaan kuivamassa. Kyseistä autoa on pesetetty samaisessa koneessa viitisen vuotta eikä se ennen ole mitään tuhoa saanut aikaan, Ilmeisesti harja tarttui peiliin viimeisellä harjauskierroksella ja väänsi linkkuun taitetun peilin irti. En enää jalallanikaan astu kyseiseen liikkeeseen, eivät edes viitsineet pahoitella tapahtunutta vaan koko juttu oli minun syyni kun olin ajanut auton pesuun. Onneksi on jo vanha auto :-j
 13. Laitapa, SePi, asialliset selvitykset tapahtuneista liikenne ja viestintäministeriöön sähköpostilla, mukaan mahdollinen kirjallinen materiaali (vaikka sähköpostikeskustelut ja kaikkien henkilöiden nimet). Tuskin välttämättä auttaa tähän tilanteeseen mutta jos juttusi selvitetään kerran, niin seuraavalla kerralla riittää postille muistutus siitä mitä edellisellä kerralla tapahtui. LVM ottaa yhteyttä suoraan yrityksen johtoon ja vaatii sitä kautta asiaan ratkaisua, sillä on ihan erilainen vaikutus toimintaripeyteen kun että soitat asiakaspalveluun. Minä hoidin yhden asian tätä kautta ja todella yllätyin tehokkuudesta.
 14. No eihän sillä rahamiehelle olekaan mitään väliä :-j Nyt katsastus siirtyi pari kuukautta aikaisemmaksi joten myös huoltokustannukset (kun huollatan ennen katsastusta) aikaistuvat pari kuukautta. Joten periaatteessa harmitti, mutta vain pikkasen.
×
×
 • Create New...