Jump to content

jarkki86

Members
  • Posts

    398
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Paikkakunta
    Nurmes

Recent Profile Visitors

3957 profile views

jarkki86's Achievements

  1. F78 putkilla en saanut itsekkään noita oikein mihinkään säätöihin, noita f5 putkia yritin suomesta ostaa mutta ei silloin löytynyt, tilalle saattoi tulla f3? joka kirjojen(ja freetechnicsin) mukaan on lähelle. Auto jokatapauksessa toimii noilla mainiosti. Tuon altti:n sivuston ohjeiden mukaan säädin ja sattui lambda aika hyvin kohdalleen. Putkista ei siis 100% varmuutta kun sähköpostit ovat hävinneet. Osaavat kyllä neuvoa kun kysyy.
  2. Itse laitoin valuman ympärille suht tarkasti kontaktimuovia ja partaterällä suurin patti pois, tarkkanahan siinä kannattaa olla ettei lähde haukkaamaan mutta onnistui näin ensikertalaiseltakin. Lopuksi kiillottelin muistaakseni farecla tjms töhnällä, on jo aikaa tuosta niin en muista tarkalleen. Hionnassa tosiaan kannattaa olla mahdollisimman kova palikka ettei hio maalia puhki siitä valuman ympäriltä. Autotarvikeliikkeistä on saatavana myös valumaan poistoon tarkoitettuja höyliä ja teriä.
  3. Varmaankin olet jo lueskellut mutta täältä vielä vinkkejä noille kaasareille. http://www.veewee.net/Ohjeet/Weber_kaasutinsarja.htm
  4. Autoahan ei ole pakko entisöidä saadakseen sen museorekisteriin. Tuosta on niin hyvin kaikki vanhat korjaukset jne tiedossa että konservointimenettelyllä saanee mr -kilpiin, kannattaa tutustua aiheeseen tarkemmin. Se että haluaako auton entisöidä onkin sitten omistajan oma asia. Lainaus trafilta: Ajoneuvon asianmukaisena entistämi- senä voidaan pitää myös ajoneuvon konservointia, jossa alkuperäisyyden säilyttämisen lisäksi pyritään säilyttämään myös yksittäisen ajoneuvon his- toria. Konservoimalla entistetyn ajoneuvon kunto ei yleensä vastaa uuden ajoneuvon kuntoa ja ”ajan patina” on sopivissa määrin säilytetty. Tällaisen ajoneuvon museoajoneuvotarkastuksessa tulee esittää konservointiselvitys museoajoneuvolausunnon allekirjoittavalle museoajoneuvotarkastajalle. Konservointiselvityksessä tulee olla kirjattuna, millä menetelmillä ja missä laajuudessa konservointityö on tehty.
  5. Imuroin hiirenpaskat ja pesät latokuplasta...Eipä ole aiemmista raadoista tuollaista määrää tullutkaan.
  6. Aiemmin syksyllä foorumilla myynnissä ollut latokupla kotiutettu. Löytyihän siitä lian alta sanomistakin maalipinnasta mutta välttää.
  7. Jotain sekalaisia, ainakin typ3 vaihteiston kannatin tjms. Ensimmäinen hakija saa, varaan matkan ajaksi. Nurmes, pohjois-karjala. Jarkki1986@gmail.com, yv tai viestit o5o 342 73 2kasi
  8. Noh, noiden osalta tuli sinänsä helppo päätös rupeanko rakentamaan vai en...talli on liian matala, renkaat tyhjänä saattaisi saada sisälle mutta varaa tunkkailuun jne ei ole. Nää vois vaihtua johonkin pienempään😑
  9. Valkoisesta saisi vielä hitsattua jotain autonkaltaista...katsotaan nyt jaksaako enää aloittaa.
  10. Tyhmä kysymys mutta onhan kengät kehitty riittävän lähelle?
  11. Itselläni oli uusi Aten pääsylinteri suoraan laatikosta rikki, samat oireet.
  12. Kliinerillä saa kyllä yllättävän hyvin ja helposti palautettua sävyt haalistuneille pinnoille. Tuo on pyyhitty käsin vaikka tuo laikka kuvaan on jäänytkin.
  13. Puhelimen kaiuttimesta kuuntelin taustahälinässä ilmeisesti puhelimella kuvattua videota joten muuttujia tosiaan on🙂 Ensimmäisenä vain tuli yhden pakolähdön halkeama/vuoto joka sitten lämmetessä laajenee umpeen. Jossain autossa oli itsellä tällainen ongelma ja vuoto kuulosti terävältä naputukselta. Kauempaa haettua: eihän kansi pääse vuotamaan.
  14. Naputusta en kuule, tarkoitatko tuota töh-töh-töh-tötötöh -ääntä?🙂 Mielestäni se kuulostaa pakoputken/pakosarjan vuodolta.
  15. Kaukaa haettua mutta kokeillaan. Olisiko kenelläkään jäänyt nurkkiin pyörimään osia joilla saisi pallonivel (50mm kavennettu) kuplan muutettua hammastangolle. Alexilta saa kiinnikkeet, sen tiedän mutta koko paketti olisi hakusessa. Edit: kiinnikkeet, polon hammastanko ja nivelakseli löydetty, vielä tarve raidetangoille ja niiden kiinnikkeelle.
×
×
  • Create New...