Jump to content

jarkki86

Members
 • Posts

  397
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jarkki86

 1. Itse laitoin valuman ympärille suht tarkasti kontaktimuovia ja partaterällä suurin patti pois, tarkkanahan siinä kannattaa olla ettei lähde haukkaamaan mutta onnistui näin ensikertalaiseltakin. Lopuksi kiillottelin muistaakseni farecla tjms töhnällä, on jo aikaa tuosta niin en muista tarkalleen. Hionnassa tosiaan kannattaa olla mahdollisimman kova palikka ettei hio maalia puhki siitä valuman ympäriltä. Autotarvikeliikkeistä on saatavana myös valumaan poistoon tarkoitettuja höyliä ja teriä.
 2. Varmaankin olet jo lueskellut mutta täältä vielä vinkkejä noille kaasareille. http://www.veewee.net/Ohjeet/Weber_kaasutinsarja.htm
 3. Autoahan ei ole pakko entisöidä saadakseen sen museorekisteriin. Tuosta on niin hyvin kaikki vanhat korjaukset jne tiedossa että konservointimenettelyllä saanee mr -kilpiin, kannattaa tutustua aiheeseen tarkemmin. Se että haluaako auton entisöidä onkin sitten omistajan oma asia. Lainaus trafilta: Ajoneuvon asianmukaisena entistämi- senä voidaan pitää myös ajoneuvon konservointia, jossa alkuperäisyyden säilyttämisen lisäksi pyritään säilyttämään myös yksittäisen ajoneuvon his- toria. Konservoimalla entistetyn ajoneuvon kunto ei yleensä vastaa uuden ajoneuvon kuntoa ja ”ajan patina” on sopivissa määrin säilytetty. Tällaisen ajoneuvon museoajoneuvotarkastuksessa tulee esittää konservointiselvitys museoajoneuvolausunnon allekirjoittavalle museoajoneuvotarkastajalle. Konservointiselvityksessä tulee olla kirjattuna, millä menetelmillä ja missä laajuudessa konservointityö on tehty.
 4. Imuroin hiirenpaskat ja pesät latokuplasta...Eipä ole aiemmista raadoista tuollaista määrää tullutkaan.
 5. Aiemmin syksyllä foorumilla myynnissä ollut latokupla kotiutettu. Löytyihän siitä lian alta sanomistakin maalipinnasta mutta välttää.
 6. Jotain sekalaisia, ainakin typ3 vaihteiston kannatin tjms. Ensimmäinen hakija saa, varaan matkan ajaksi. Nurmes, pohjois-karjala. Jarkki1986@gmail.com, yv tai viestit o5o 342 73 2kasi
 7. Noh, noiden osalta tuli sinänsä helppo päätös rupeanko rakentamaan vai en...talli on liian matala, renkaat tyhjänä saattaisi saada sisälle mutta varaa tunkkailuun jne ei ole. Nää vois vaihtua johonkin pienempään😑
 8. Valkoisesta saisi vielä hitsattua jotain autonkaltaista...katsotaan nyt jaksaako enää aloittaa.
 9. Tyhmä kysymys mutta onhan kengät kehitty riittävän lähelle?
 10. Itselläni oli uusi Aten pääsylinteri suoraan laatikosta rikki, samat oireet.
 11. Kliinerillä saa kyllä yllättävän hyvin ja helposti palautettua sävyt haalistuneille pinnoille. Tuo on pyyhitty käsin vaikka tuo laikka kuvaan on jäänytkin.
 12. Puhelimen kaiuttimesta kuuntelin taustahälinässä ilmeisesti puhelimella kuvattua videota joten muuttujia tosiaan on🙂 Ensimmäisenä vain tuli yhden pakolähdön halkeama/vuoto joka sitten lämmetessä laajenee umpeen. Jossain autossa oli itsellä tällainen ongelma ja vuoto kuulosti terävältä naputukselta. Kauempaa haettua: eihän kansi pääse vuotamaan.
 13. Naputusta en kuule, tarkoitatko tuota töh-töh-töh-tötötöh -ääntä?🙂 Mielestäni se kuulostaa pakoputken/pakosarjan vuodolta.
 14. Kaukaa haettua mutta kokeillaan. Olisiko kenelläkään jäänyt nurkkiin pyörimään osia joilla saisi pallonivel (50mm kavennettu) kuplan muutettua hammastangolle. Alexilta saa kiinnikkeet, sen tiedän mutta koko paketti olisi hakusessa. Edit: kiinnikkeet, polon hammastanko ja nivelakseli löydetty, vielä tarve raidetangoille ja niiden kiinnikkeelle.
 15. Lantikka oli katsastettu viimeksi -89 ja nyt heti perään 2022. Alkuviikosta säätiedote ennusti pienellä todennäköisyydellä mahdollisia vähäisiä sadekuuroja. Onneksi virittelin eilen katon paikalleen, olisi saattanut kastua vielä(kin) pahemmin...iski varmaan alkukesän rajuin sadekuuro ukkosineen juuri katsastuksen ajaksi eikä näitä laitteita varsinaisesti mitenkään vesitiiviinä tunneta. Olen ajanut satoja autoja ja tämä meni kirkkaasti johtoon kun etsitään hirveintä maantiekokemusta. Melutaso on hirveä/lähes sietämätön. Ilman kuulosuojaimia matkanopeus on max 50-60km/h, vastamelunappien kanssa jotain 65-75 mutta silloin moottori parkuu jo lähes viimeisiään. Nyt pitäisikin vielä sahailla uusi rimoitus kattotelineelle terassilaudasta ja testailla toimivuus varmaksi. Sittenpä se joutaakin myyntiin ja uuden etsintä voi alkaa.
 16. Nyt olisi tulossa weber ict34 kaasarit nurkkiin. Olisiko kenelläkään tietoa sopiiko noihin paikalleen/tilan puolesta teollisuuskoneen öljykylpysuodattimet?(jos ei niin mitkä käy, 30hp?) Kuplaan olisi mahdutettava. Imusarjoina ovat cb:n valmisteet jotka tuovat kaasarit uudemman mallin puhallinkopan torvien sivuille.
 17. Vw tl1500 projekti tonnilla Kuopiossa. https://autot.tori.fi/vaihtoautot/volkswagen/muut/97755065
 18. Se on kyllä totta!🙂 Senverran on kuitenkin kysymyksen jättöpäivästä ajatukset muuttuneet että taidan lopettaa tämän harrastuksen kokonaan ja lemppaan myyntiä varten alkuperäisen 1200cc koneen paikalleen ja myyn tuon 1915cc moottorin erikseen. Neljään vuoteen on tullut ehkä suunnilleen 400km mittariin🙄 Helpottaa myös uuden talon etsintää kun ei ole niin isolle tallille tarvista.
 19. Helppo, parin kuukauden pikaprojekti venähtikin sitten motivaation, lähiomaisen kuoleman, taloremontin ja työllisyysongelmien takia yli kahdeksi vuodeksi...nyt vasta irtisanouduttuani sain aikaiseksi jatkaa tekemistä. Ulkoinen kunto on tarkoituksella rähjäinen alkuperäinen kun välillä näytti ettei homma etene enää ollenkaan, helpointa oli vain lyödä rojut läjään. Toki on tässä välissä tullut rakennettua yksi moottoripyörä, pari sähköpyörää, kuplaan uutta tekniikkaa ja yksi 1960 opel olympia mutta siltikin. Tänään sillä jo pääsi ajamaan, vielä joutuu jarruja ilmaamaan mutta eiköhän se siitä kohta leimaan saada. Sittenpä se joutaakin myydä pois.
 20. Kevät alkaa tulla ja mieleen alkaa taasen palautua keskituplan kompromissit ja ei niin miellyttävä toiminta. Tarkoituksena olisikin lyödä uusi vakiokaasari paikalleen, millaisilla suuttimilla tietää joku saaneen toimimaan seuraavankaltaisen koneen: 1915, c35, 2 -reikäset kannet avarretuin kanavin 32/35 venttiileillä, csp super comp putkisto lambdalla. Mistä noita uusia kaasareita saa halvimmalla/helpoimmalla?
 21. Tämä foorumi on tosiaan tarkoitettu vain ilmajäähdytteisille volkkareille mutta voin silti heittää arvaukseni että 97% varmuudella vakkarin viiksi on rikki, yleinen vika eikä ole kallis tai hankala vaihtaa itsekkään.
 22. Itselleni maksoi land-roverin Rungon takaneljänneksen rahti 65 puntaa englannista Suomeen pari vuotta sitten. Kyseessä oli suht iso ja painava paketti.
 23. Onhan noissa alumiinikorisissa land-rovereissakin kaatuvat lasit vielä -70 luvulla ja kyllä ne katsastuksessa kelpaa.
 24. Lienekkö volkkarin mittari? https://m.tori.fi/vi/87695671.htm
×
×
 • Create New...