Jump to content

Pallukan jarrusatuloista männät irti ?


KimmoH

Recommended Posts

Vinkkejä otetaan vastaan millä '78 pallukan jarrusatuloista saisi männät irroitettua ? Tuntuvat olevan aika jumissa, yhtä tuossa tutkailin ja painui hieman kyllä sisään ruuvipenkissä mutta muuten ei tunnu liikettä olevan. Mahtaako Bilteman jarrumäntätyökalulla tehdä oikeasti mitään ? Vai olisiko Jyvässeudulla jotain pajaa missä voisi käydä pyörähtämässä satuloiden kanssa ?

Link to comment

Rasvaprässin kanssa irtosi nätisti. Ensin pullautin ulommaisen männän. Sitten tiivistin ulompaan puoliskoon menevät kanavat ja sitten plop sisemmälle männälle. Nyt on rasvaa sitten joka paikassa ;) Nähtävästi satulat ovat muuten OK mutta männät ja tiivisteet on syytä vaihtaa.

Link to comment

Onkos näissä satuloissa oikeasti niin isoja laatueroja ? Ottaakko kahdella sadalla uudet satulat molemmin puolin vai neljä uutta mäntää + tiivistesarjaa mikä tekee noin 120-130 euroa. Sitten vielä vähän maalia satuloille niin ei jää kauas tuosta uusien hinnasta.

 

Motonetistä mäntiäkin tiedustelin ja arvio saatavuudesta oli jotain 4 päivän ja neljän viikon haarukassa... ei kauheasti vakuuttanut.

Link to comment

Todentotta, mäntiähän on 2 kpl, joten se vähän muuttaa tilannetta. Itse en ainakaan laittaisi "pingpong" osia, jos laadukkaitakin satuloita on saatavilla. ATE:n satulat näkyy olevan 150 eur hintaluokassa, ja sen nyt ainakin uskoisin olevan hyvä. Pallon satuloita luulisi kyllä löytyvän kohtuu hintaan käytettynäkin, joten jos koittaisi ostoilmoituksella etsiä hyvät?

Link to comment
Guest Mika Raussi

Tuo osa mäntäähän ei pidä kun tiivistekumia paikoillaan. Tärkeetä toki sekin, mutta eikähän se siellä pysy noilla jämilläkin ja onhan se sit jarraupalaa vasten jos ei muuten. Kumi tiivistää kuitenkin uran pohjaa vasten.

 

Menee miun mielestä siis uusilla kumeilla, jos männissä ei oo vaipassa syöpymiä. Toki se on harrastajasta ja harrastajan lompakosta sit kiinni minkä taosta remppaa päättää tehä.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...