Jump to content

ravistaminen lähdössä


Recommended Posts

eli mistä mahtaa johtua kun ottaa niin sanotun jokkis lähdön niin tuntuu voimakasta ravistusta, normaalissa liikkeellelähdössä ei tätä huomaa eikä ajossa eli vika tuskin on kytkimessä tai vauhtipyörässä? ja kyseessä -65 kupla viilatulla 1600 koneella ja vakio laatikolla.

Link to comment

Voimanpuute on myös hyvä vaihtoehto, muuten voisi jäädä tasaisesti kaksi mustaa rantua asfalttiin. Turon edellä esitetyt vaihtoehdot kyllä hyvin todennäköiset, kytkinvaijerin mutka helppo tarkastaa mutta vaihteiston tukikumien vaihto työläämpää. Nää on hyvät: http://aircooled.fi/tuote/706/vaihdelaa ... ino-t12-72 ja tämän sivun http://aircooled.fi/kategoria/214/vaihteiston-tuenta viimeiset kolme tuotetta auttavat myös.

 

Puavo

Link to comment

Mulla aivan sama ongelma -65 mallin kuplassa ja 1600 koneella. Liikkeelle lähdettäessä satunnaisesti nykimistä mut kun pelaa kaasun ja kytkimen kanssa oikealla tavalla niin vika poistuu silloin. Tätä ongelmaa ei ollut kun oli vakio kone kiinni mut kun laitettiin 1600 mylly kiinni ni alkoi täristää. =( Tätäkin on jo kestänyt noin 2-3vuotta. =( Aina pitänyt tutkia mut jääny tutkimatta ko osaa toimia oikealla tavalla sen kanssa. =)

Link to comment
Guest Kaiponen

Jos ns. Jokkislähdössä alkaa ravistaa niin vika saattais korjaantua moottorin ja/tai vaihdelaatikon tuennan parantelulla. Tuttu sanoi kun olin vaihdelaatikon tukirautoja asentamassa että ne estää ravistusta ja pomppimista lähdöissä ja kaarteissa. Vika voi kyllä hyvin olla jossain muussakin.

Link to comment
Guest Toheltaja

kannattanee vaihtaa lootan kumityynyt ihan ekaks, eivät maksa ku parikymppiä kierros halvimmillaan. Öljyn turvottama originaali voi olla aika mitääntekemättömässä kunnossa ja laatikko pääsee heilumaan paljain käsin koitettaessakin.

Link to comment
  • 2 weeks later...
onkos tuo laatikon kannakkeiden vaihto miten suuri operaatio, eli onnistuuko jos konetta ja laatikkoa ei kokonaan irroita

Takimmaisia tyynyjä ei voi vaihtaa irrottamatta moottoria. Kytkinkopan sisäpuolella on neljä mutteria, jotka avattava.

Etummaisen voi onnistua vaihtamaan konetta ja laatikkoa kokonaan irrottamatta. Joskus olen sen tehnyt, mutta aika vaivalloista oli sekin, ja laittoi miettimään oisko sittenkin päässyt helpommalla ottamalla koneen pois.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...