Jump to content

kuplaan moottoriöljyt talveksi ja eberistä


Guest py_ry

Recommended Posts

tere. mitä öljyä kannattais käyttää kuplassa talvella? nyt on 15W40 mobilin öljyt sisällä.

 

sitte toinenki kysymys olis tuosta bensalämmittimestä. eberi on nyt omalla paikallaan tavaratilassa, mutta mistä ottaisin virran sille? sulakerasialta? kannattaako laittaa tuolle lämmittimelle oma tankki keulaan vai miten se kannattas järkevästi tehdä? ja minkä verran on tuo bensankulutus? niin ja minkälainen lämmitysteho tuossa on? alkuperäistä lämmitystä kun ei autossa enää ole..

 

eberspächer B2 kyseessä.

Link to comment

Minulla on eberille vedetty sähköt suoraan akulta. Voi laitta lämmittimen päälle vaikka autossa ei ole virtoja. Sulake siihen toki täytyy laittaa väliin. Bensalle laitoin haarakappaleen normaali bensalinjaan tankin alle. Polttoainetta lämmitin kulutta muutaman desin tunnissa. Talvikäytöstä ei ole kokemusta.

Link to comment

eberi on kokeiltu että sähkömoottori ainakin pyörii. vielä bensa letkut kiinni ja kokeilla alkaako hytti lämpiämään. minkälainen noissa on lämmitysteho? pysyykö ikkunat sulana?

 

päädyn noihin 5W40 öljyihin.

Link to comment

Kyllä siinä B2:saa lämmitysteho piisaa, mutta ikkunoiden auki pysyminen riippuu muustakin. Bensalämppärin kanssa pitäisi olla takaikkunalle tehty ilmanpoistoaukko ettei eberi puhalla "pulloon", paitsi jos auto on niin uusi että siinä on jo läpivirtaustuuletus. Toisekseen eberille pitää olla ilmanottoreikä tavaratilassa, joka on usein toteutettu poistamalla varapyöräkotelosta taempi peitelätkä. Ne B2:t jotka olen nähnyt on olleet suoraan tankkiin liitettävällä bensaliitännällä, koska ne tarvii paluulinjan, bensalinjasta ei voi ottaa vaan tankkiin pitää tehdä reikä. Yleensä B2:t on 6 volttisia, onko tää yksilö 6 vai 12?

Link to comment

Voinee huoletta käyttää laadukasta synteettistä 10W öljyä talvella, jos ajaa/starttaa miedoilla pakkasilla vain, alle -10c. Pumpattavuudessa on hyvin pieni ero 5W öljyyn, -5c astetta.

 

 

 

 

SAE Winter-viskositeetti Pumpattavuuden rajalämpötila, °C

0w -40

5w -35

10w -30

15w -25

20w -20

25w -15

 

Tietenkin jos sinulla on 15W öljyt sisässä niin ehdottomasti moottorinlämmitin ulkokäytössä pikkupakkasilla tai yli 0 asteisessa tallissa käynnistys antaen vähän öljyjen lämmetä tyhjäkäynnillä ettei suodatin poksahda.

Link to comment

hyvä tietää että tarkenee talvellakin ajella. ilmanpoistoaukosta en tiedä, auto on vm1974, mutta jos pitäis vaikka tuuletusikkunaa hivenen auki niin riittäiskö se? tuon peitelätkän olen ottanut pois että lämppäri saa ilmaa. bensalinjat on tehty tankin yläpuolelle imu ja paluu. tämä yksilö on 12volttinen.

 

täytyypä laittaa öljypohjanlämmitinkin tuohon että ei tee koneelle vahinkoa.

 

korjaus edelliseen "koneessa mobil super2000 10W40 öljyt"

Link to comment

tulipa kokeiltua tuo eberi nyt ja kaikki muut toimi mutta eipä lämmennyt hyttä kun ei tullut kunnollista kipinää tulppaan

(Beru 194 GrnS) mistäköhän sais korvaavia tulppia tai uuden? ja mitäköhän maksaa tuollainen?

Link to comment

käykö jokin muu hehkutulppa tuohon eberiin kun tuo oli kärähtänyt..? käykö tuo 194 Grn? varastosta löytyy myös BN2 lämmitin, kokeilen sitä paikalleen. miten sen kytkentäkaavio? lämmitysteho? ym.. jotain faktoja lämppäristä tarttisin niin pääsisin ajeleen.

Link to comment

täytyypä huomenissa ottaa myyjään yhteyttä. kiitoksia!

 

kumpi olis parempi valinta lämppäriksi B2 vai BN2?

 

tuo b2 on yksinkertaisemman näköinen ainakin minun silmään kun bn2:n.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...