Jump to content

Paljonko T-2:sella saa vetää kärryä?


Recommended Posts

kun tota kuplaan kyselin niin vastasivat konttorilla et kato ohjekirjasta mitä siellä sanotaan kuinka paljon antaa tehdas vetää jarrutonta /jarrullista vaunua.tiedä sit olivatko siinä puhelimen päässä kovin oikeassa mut niin mua informoitiin

Link to comment

Jarrullista perävaunua saa vetää auton kokonaismassan verran, ellei autonvalmistaja tätä alemmaksi rajoita. Yleensä rajoittaa. Muistelisin, että 'pallolle' tehdas lupaa 800 kg.

 

Jarrutonta kärryä saa vetää puolet omamassasta tai tehtaan lupaama määrä.

 

Toinen asia on sitten se, mitä viranomainen maantiellä päättää. Tarina kertoo, että mikäli heillä ei ole vaakaa mukana, tuomitsevat asian niin, että jos kärryn kokonaismassa ylittää auton vetokyvyn, niin eikun lapun kirjoitukseen. Tämähän ei ole oikein, pitäisi tarkastella kytkentämassaa eli todellista kuormaa, mutta minkäs teet ...

Link to comment
  • 1 year later...

Kun rekisteriotteessa on ilmoitettu omamassa sekä kokonaismassa. Niin itselläni korinvaihdon yhteydessä ilmoitettu omamassaa jokunen kilo alkuperäistä enemmän ja samalla on kokonaismassaa vähennetty alkuperäisestä arvosta. Tiedän tapauksia joissa kokonaismassaa on poistettu melko reilustikkin vastaavan muutoskatsastuksen yhteydessä. Sitä lähinnä ihmettelen miksi kokonaismassaa pitää vähentää kun kantavuus jo muutenkin pienenee lisääntyneen painon takia?

Link to comment

Kyseessä on varmaankin tämä sääntö:

3. Valmistajan autolle tai auton kanssa samaan mallisarjaan kuuluvalle autolle taikka autossa oleville akselistoille sallimat suurimmat akselimassat eivät saa muutoksen seurauksena ylittyä. Sovellettaessa mallisarjan muun kuin muutoksen kohteena olevan mallin suurimpia sallittuja akselimassoja tulee akselistojen kaikilta osin vastata vähintään auton valmistajan kyseisille akselimassoille tarkoittaman mallin akselistoja. Muutosten seurauksena valmistajan autolle sallima suurin kokonaismassa ei saa ylittyä. Tarvittaessa massan lisäystä tulee kompensoida varusteita siirtämällä, korin osia keventämällä taikka henkilö- tai tavarakantavuutta pienentämällä.

En vain oikein näe että miten ihmeessä ajoneuvoon pelätään kuormattavan enemmän tavaraa ko tapauksissa kun takapenkkikin on jo poistettu (eli ei saada sinne samaa matkustajapainoa kuin kuplassa) ja tavaratilakin on pieni.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...