Jump to content

Talvikupla


Recommended Posts

Varmasti hauskaa :)

 

Mä valmistelen kiivaasti avokuplaa vielä tässä liikenteeseen, iso BN4 eberi on asennettu ja jumankekka että ilmaa piisaa! Lämmintäkin se tuntui olevan. Vielä mietin muutamaa hullua ideaa... kun siitä riittää näköjään jaettavaa. :)

 

Nastarenkaat olis kiva saada jostain, jos ajelis pidemmällekin talveen... LOL.. kesärenkailla saa vielä ajaa käsittääkseni ;)

 

Muutoksia on lähinnä koritöitä, 1.25 keinuvivut, isommat kurkut, bensalämppäri, lämmitettävä tuulilasi, ja rättikaton asennuksen viimeistely joka on pahasti vaiheessa yhä. Sitten sisäpanelien vaihto ruskeista mustiin, mattojen tekeminen, äänieristyksiä hiukan sinne tänne, taka-tavaratilan pohjan ruostekorjaus, Etuakselin Camber-säätökartioiden vaihto, jne jne.

 

 

Hassu juttu muuten.. annoin auton olla ulkona yhden illan, että sai sen tuulilasin huuruun/jäähän.. kokeillakseni sitä lämmitettävää tuulilasia ekan kerran. Virrat päälle, mutta moneen minuuttiin ei tapahtunut yhtään mitään. Meinasin olla pettynyt sen tehoon, mutta sitten valkeni... maadoituspiuha ei ollut missään kiinni :D Ens kerralla sitten...

 

Jan

Link to comment

Talvirenkaat

 

Nastarenkaita ja kitkarenkaita

Talvirenkaat voivat olla nastattomia tai nastallisia. Nastattomat talvirenkaat ovat ns. kitkarenkaita.

Jos autossa käytetään nastarenkaita, nastat on oltava kaikissa pyörissä.

 

Talvirenkaiden käyttö

Asetus sallii nastarenkaiden käytön "marraskuun 1. päivästä maaliskuun 31. päivään tai toista pääsiäispäivää ensinnä seuraavaan maanantaihin, myöhemmän näistä päivämääristä ollessa määräävä".

Talvirenkaat on kuitenkin vaihdettava viimeistään joulukuun 1. päivä ja niitä on käytettävä joulu-, tammi- ja helmikuun ajan kokonaismassaltaan enintään 3,5 tonnin henkilö- ja erikoisautoissa, pakettiautoissa sekä kokonaismassaltaan yli 0,75 tonnin ja enintään 3,5 tonnin perävaunuissa.

Myös ulkomailla rekisteröityjen henkilö- ja pakettiautojen on käytettävä Suomessa talvirenkaita.

Kaikissa autoissa saa käyttää nastarenkaita muinakin aikoina sään tai kelin niin edellyttäessä.

Nastarenkaita saa käyttää muinakin aikoina myös hälytysajoneuvoissa, puolustusvoimien maastoajoneuvoissa, tienpitoon käytettävissä ajoneuvoissa ja hinausautossa sekä auton kauppaan, korjaukseen tai katsastukseen liittyvissä tilapäisissä siirroissa (enintään 20 km siirrossa).

Kokonaismassaltaan yli 750 kg mutta alle 3500 kg painavissa perävaunuissa on käytettävä nastarenkaita, jos vetoautossa on sellaiset.

Ajoneuvohallintokeskuksen Tekninen hyväksyntä-yksikkö voi myöntää yksittäiselle ajoneuvolle poikkeuksen nastarenkaiden sallittua käyttöaikaa koskevasta säännöksestä. Kevyen kaluston rakennemuutokset

 

Talvirenkaita ei tarvitse käyttää:

paripyörien molemmissa pyörissä;

auton tai sen perävaunun valmistukseen, maahantuontiin, kauppaan, korjaukseen tai katsastukseen liittyvissä tilapäisissä enintään 20 kilometrin pituisissa siirroissa;

museoajoneuvossa;

sellaisessa autossa tai sen perävaunussa, johon talvirenkaita ei ole saatavissa.

 

Talvirenkaiden urasyvyys

Määräyksissä edellytetään talvirenkaille vähintään 3,0 mm urasyvyyttä rengaskuvion pääurien leveydeltä.

Loskaisella kelillä tai muuten vaikeissa olosuhteissa renkaiden kulutuspinnan syvyys olisi hyvä olla vähintään 4-5 mm.

Parhaiten talvirenkaat tunnistaa rengasmerkinnöistä M+S tai MS tai M & S.

Link to comment

Kyllä, näin on, mutta huom, vain 20 km matkan päästä. Konttorillehan asia ei tietenkään varsinaisesti kuulu, mutta liikenteenvalvonnalla saattaa asiasta olla oma mielipiteensä. Kannattaa varata aika katsastukseen, silloin ainakin voi todistaa ajomatkansa laillisuuden, jos joku sitä matkalla kysyy.

Link to comment

Mul olis sulle Jan miltei uudet talvinakit sun kuplaan.Noh niis ei oo nastoja enää mutta ne revittiin irti joku vuos sitten ja niillähän saa ajaa vaikka koko talven.Eli tuu hakee koska vaan.Tarjoon kahvitkin????Eikä maksa mitääääään, ajattele mikä tarjous??????

 

TIMO

Link to comment
voisin harkita hyvien NASTALLISTEN talvikumien ostoa, 4x130 6" mangelsien ympärillä...

 

 

Jan

 

Pahus, just ehdin myymään blackrocket piikkipyörät. Ei olis ainakaan ollut ongelmia pidon suhteen. Niin, paitsi ehkä asvaltilla. ;-)

 

t. Mika

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...