Jump to content

naapuripalsta on joutunut hakkerien iskemäksi...


Recommended Posts

No, tuon häkkääminen oli vain ajan kysymys kun ajoivat vanhaa foorumisoftaa. PhpBB:sta kun löytyy jatkuvasti kriittisiä aukkoja.

 

Skripti ajoon joka etsii Googlella sopivilla hakuehdoilla haavoittuvaisia PhPBB pohjaisia sivustoja, häksää sen, jättää hakkerin tagin sivulle ja jatkaa hommia. Nk. Nörtti voi vaikka juoda Dr Pepperiä ja syleskellä kattoon.

 

Ylläpidon moka.

 

Harmi että kyseinen foorumi meni juuri sinä päivänä kun itse lähetti sen kautta privaviestin (muutamia kertoja vuodessa). Aina ei voi voittaa.

Link to comment
Guest Mika Raussi
Kiitos Raussi asiantuntevasta kommentista.

Sultahan se olisi pois jos me "pojat" päästäis keskustelemaan volkkareiden söpöydestä, urpo!

Valita siintä fvwa:n foorumilla. Ainiin mut ethän sie voi sitä tehä, kun joku vastuuton kakara on kokeillu hakkerointia.

 

Mikä siun kuplan nimi on?

Link to comment

Missä kohtaa parahin siintämies huomasi postuksessani valitusta?

Miun kuplan nimi on paku.

Se hyvä puolihan tässä on, että Sä parahin kaima et ole enää kirjoitellut yhistyksen sivuilla. Siis siinä mielessä hyvä puoli, että jäis harrastajakentältä paljon isaamatta jos sun käyttämä foorumi olis jumissa, kiitetään tästä jotain ylempää IT voimaa.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Se hyvä puolihan tässä on, että Sä parahin kaima et ole enää kirjoitellut yhistyksen sivuilla. Siis siinä mielessä hyvä puoli, että jäis harrastajakentältä paljon isaamatta jos sun käyttämä foorumi olis jumissa, kiitetään tästä jotain ylempää IT voimaa.

Johtuu siintä, että ei kiinnosta maksaa moisen käytöstä, eikä oo harrastelijatunnuksiakaan lohjennu, kun ilmeiseti ylläpito siellä ei oo hereillä, kuten voimme todeta yrittämällä mennä ko. foorumille.

Link to comment

Voi v...u, kaikki näissä foorumeissa käyvät harrastavat volkkareita... Oikaiskaa jos olen ymmärtänyt väärin. Onneksi myös vw:tä laitetaan monella tavalla, olisihan todella tylsää jos jonossa ajais esim. 20 täysin samanlaista autoa. Joo ja mun kuplan nimi on Ursula ja sen nimi minkä kesällä myin oli Harle sekä se mikä valmistuu joskus on Koru. Toiset tykkää toiset ei, niinhän on myös monessa muussakin jutussa... Mun mielestä harmi toisen foorumin puolesta toivottavasti saavat sen pian kuntoon.

Link to comment

Kai tyyppi on jotain seksuaalista mielihyvää saanut itselleen tuolla tempauksella. JOS minä saisin päättää, niin kyseinen tyyppi ei tulis enää ikinä saamaan minkäänlaista nettiliittymää käyttöönsä:) Tai sellainen 20 vuoden hyllytyskin riittäis;)

Link to comment

veikkaisin viikko-2 koska eivät tee tuota ku vapaa-ajalla! toivottavasti tekevät rikosilmoituksen tapahtuneesta! syyllista/syyllisiä ei varmaan koskaan saada kiinni mutta onpahan asia hoidettu eteenpäin! näitä on taas sattunut aika paljon....esim n.1kk sitten oli saab foorumi hakkeroitu

Link to comment

Yhdistyksen kannattaisi ulkoistaa keskusteluforumin tekninen ylläpito jollekkin atk palveluyritykselle joka käyttäisi esim tunnin pari kuussa toimintojen ylläpitoon ja päivittämiseen. Kustannukset tuskin olisi suuret ja pysyisi foorumi ajantasalla joka sisältää harrastajille arvokasta tietoa. Myös vastuu vikatilanteissa olisi ylläpitävällä yrityksellä ja vastaavanlaisen hakkeroinnin sattuessa alkaisi vasteaika vikailmoituksesta ja korjaustoimenpiteisiin ryhdyttäisiin nopeasti. Tämä siis rakentavana kannanottona kyseiseen ikävään tilanteeseen.

Link to comment

Tuossa vanhassa phpBB:ssä on sellaisiakin ongelmia, että murtautujalle avautuu melkoiset oikeudet palvelimelle jos palvelinohjelmistot on asetettu väljille asetuksille.

 

Silloin kun ensimmäiset suuret murtautumisaallot tulivat joku kuukausi sitten, jouduin mie ottamaan meidän palvelimelta varmuuden varalta muutaman eri foorumin suorilta pois käytöstä ja ilmoittamaan heidän ylläpitoon että sitä ei saa ottaa käyttöön ennenkuin versiot on kohdallaan. Volsupalsta.comia ei tarvinnut huomautella kun versiot oli kohdallaan, mutta fvwa:n foorumi olisi otettu justiin pois käytöstä.

 

Puavo / DWL

Link to comment

Tulin katumapäälle, kun sain nuhteita asenteestani.

Pyydänkin näin julkisesti nyt Sinulta Mika Raussi anteeksi asennevammaisia vastauksiani, anteeksi.

Käytän volkkaripalstaakin säännöllisesti ja en voisi kuvitellakkaan sitä ilman sinua. Kiitokset näistä menneistä vuosista ja jo etukäteen, kiitos monista tulevistakin.

 

Parhain Terveisin

Mika

 

ps. onhan mulla kuplakin, sen nimi on "Jerppa"

Link to comment
Guest Mika Raussi

Ei oo tallilla nettiyhteyttä ei. Onneks on matkaa vaan kymmenisen metriä tai jotain. Sais tonne tietty viritettyä netin aika vaivattomasti ja toinen konekin ois, mutta ei oo tilaa. Pitäs varmaan hankkia kannettava, niin ei tarviis kävellä talon ja tallin väliä :p

 

Meikäläinenhän on näköjään aiheuttanu jopa yleistä kränää. Yllättävän helpostikin jopa. Kaikille kaikkea ja jokainen tyylisuuntaushan on hyvä. Miulle vaan on mieluinen tilanne se, että tänne on keskittyny ehkä enemmin porukkaa, joka tekee autoilleen enemmin. Mie en siis kaipaa yhistyksen foorumilla enemmin suosiossa olevaan harrastamista, joka on enemminkin ehkä ilmajäähdytteisitä volkkareista tykkäämistä, kun niitten muuttamista enemmin omaa makua miellyttäväksi. Noin niinkun tosi karkeesti yleistäen.

Molemmille siis tilauksensa.

 

Niin ja urpohan mie oon ja lähinnä vaan vittuilen tyypeille netin välityksellä, joten ei urpoksi kutsuminen loukkaa :)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...