Jump to content

Kärjetön sytytys & Bosch009


Guest valvema

Recommended Posts

Guest valvema

Kaivataan seuraavaa tietoa...?

1. Toimiiko kärjetön sytytys (Compufire) & Bosch009 hyvin yhdessä ja kuinka hyvin tällainen soveltuu viritettyyn TYPE1 moottoriin?

2. Miten suuri merkitys puolalla on sytytyksen kannalta...?

3. Muita aiheeseen liittyviä kokemuksia...!!

Link to comment

1) toimii hyvin yhdessä

2) vakiopuolalla ja boschin sinisellä ei ole ollut ainakaan miulla ongelmia

3) käretön sytkä on helposti hintansa väärti jota joka kerta muistaa päivitellä kun näkee jonkun säätämässä/vaihtamassa/ropaamassa kärkiä. Hintaansa nähden ehkä mukavin varuste jonka moottoriin voi hommata.

 

Puavo @ dwl

Link to comment

Korkeapuristeiset koneet vaatii kovemmat kipinät ja paremmat puolat, samoin ahdetut. Yleensä kärjettömissä on tehokkaammat puolat.

 

Eräs oma kokemus oli että eräs 14:1 puristeinen kisakone kävi sekä kärjellisellä Mallory jakajalla MSD boxin kanssa että pakusta napatulla kärjettömällä paketilla. Sen sijaan kone ei edes luvannut lähtee käyntiin kärjellisellä 009 jakajalla ja boschin sinisellä puolalla. Kipinää tuli, muttei ollut riittävän tehokas.

Link to comment

Yksi hyöty on vielä jäänyt mainitsematta:

Sytytyshetki "heiluu" kärjellisellä jakajalla, sitä enemmän mitä kuluneempi jakaja on. Kärjettömällä sytkän ajoitus pysyy tasan siinä mihin sen asettaa, kellontarkasti. Eli se antaa anteeksi jakajan kuluneisuutta tai liian isoja toleransseja (009 on halpa ja heikko/vaihtelevalaatuinen jakaja uutenakin)

 

Lisäksi kärjetön toimii korkeammille kierroksille kuin kärjet.

 

Jan

Link to comment
Minkäs hintainen toi compufire mahtaa olla, ja kuka niitä kauppaa ??

 

kaikki VW osaputkat myy noita vissiin.

Aircooled.net ja Keiteleen Kone on ne mitä itse suosin, KK myy samaa tuotetta nimellä Accu-Fire. Ainakin oli valiokoimissa aiemmin. Täsmälleen sama laite, eri toimittajalta.

 

Itse suosin mieluummin Pertronixia. Laadukkaamman oloinen tekele ja hiukan erilainen toteutus siinä magneettikauluksessa mikä pujotetaan jakajan akselin päälle, ei halkea kovassa käytössä niinkuin Compufire eikä mee väljäks niinku Compu eikä lepata miten sattuu niinku Compu jne. jne. :)

 

Piuhat ja läpivienti laadukkaammat kans.

 

Jan

Link to comment
  • 4 months later...
Guest Matti

Tota tota... miks ton accufiren kanssa tulee 2 noita tommosia pyöreitä roottoreita? Toisessa ompi sininen merkki. Tämmönen amatööriasentaja vallan hämmentyy vaihtoehtojen paljoudesta...

Link to comment
Guest Matti

Korotusrengas oli mukana. Muuten ovat roottorit ihan identtisiä paitsi noi neljä pikku magneettia tai mitä lie ovat eri kohdissa verrattuna miten se jakajan akseli tähän tulee. Ja toiseen on sudittu sinistä maalia... Ovatkohan tarkoitettu eri jakajiin tai jotain?

Link to comment

EMPIn Accufire kärjettömän kanssa pitäisi tulla vain yksi roottori. Joskus olen purkanut paketin, jossa oli ilmeisesti pakkausvirheen vuoksi kaksi roottoria, mutta ne olivat identtiset, joten heitin toisen hyllyyn varaosiksi.

 

Varmista vielä, että todellakin ovat erilaiset.

 

Jos ovat erilaiset niin ota niistä kuva, jossa kummatkin roottorit ovat "selällään" vierekkäin niin, että magneettien sijoittelu selvästi näkyy. Näin voidaan sitten verrata kuvaa hyllyssä olevaan Accufiren roottoriin.

 

- Tomppa

Link to comment
Omituista kyllä, punainen Blaster antoi vastukseksi vain 1.3 Ohmia, joten ei ainakaan speksien mukaan pitäisi toimia Accu/Compufiren kanssa.

 

No käyttäjästä varmaan kanssa kiinni. Virtojahan ei saisi ikinä noissa jättää päälle jos ei käy auto. Kun voi jäädä pian virrat puolalle päälle jos sattuu jäämään sopivaan kohtaan sytytys. Sillon varmasti nousee savu jos pidempään on. Että voi kestääkkin järeämmällä puolalla ajoa jos ei virtoja jätä päälle tai itse kärjetön jäähtyy tehokkaasti.

Link to comment
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Vasta poltettiin urtsipadan accufire, puolisen tuntia oli virrat päällä kun ei kukaan huomannu sammuttaa. Kylmänä vielä toimii mutta lämmetessään häviää kipuna. Sekä puola (bossin mexico-sininen) että se itse accufire-yksikkö oli aika pirun kuumia - puola toimii vielä.

 

Puavo @ dwl

Link to comment

Hmm, ostin juuri Bochin sinisen, ja vastus on 31 ohmia?? Ei taida olla hyvä kärettömälle?

 

/edit

Ehh :D

Luin väärin :)

eli 3.1 ohmia, ei mitään hätää siis! Hassu mittari, digi ja ana samassa. Digi näytti 31 ilman pisteitä, mutta ana näytti lähes nollaa asteikolla 0-200ohm. Pisteen merkki on kadoksissa tuosta :/

Link to comment
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...