Jump to content

Moottori kuumenee!


Recommended Posts

Mistäköhän lähtisi vikaa etsimään,kun moottori kuumenee jo lyhyellä ajolla.Kylmänä kun käynnistää,niin lähtee hyvin käyntiin ja käy ihan normaalisti.Sitten kun lähtee ajamaan,niin noin kymmenen kilsan jälkeen alkaa tyhjäkäynnille laskiessa öljyvalo palamaan ja käynti ahdistumaan.Ilmenee selvä tehonlasku sekä käyntiäänen muutos,niin kuin yrittäisi samaan aikaan jarruttaa sekä kiihdyttää.Tänään ajoin pienen lenkin,mikä päättyi hinaukseen tuon ilmiön vuoksi.Moottorin öljyvalo syttyi palamaan tyhjäkäynnillä ja tuntui kuin moottori leikkais kiinni.Laitoin pienempää vaihdetta kun ei tuntunut vetävän,mutta ei kiihtynyt vaikka oli kaasu pohjassa.Pakko oli pysäyttää kun alkoi kuulua motista kummallista kilinää.Menin katsomaan konetta ja se oli kuuma kuin kiuas(lohkon pinnassa sylki tirisi)eikä öljytikkuun  kärsinyt oikein tarttua.Moottorin jäähdyttyä lähtee taas käyntiin ja toimii hyvin,kunnes kuumenee. Moottorin oireilu alkoi muutama päivä sitten.Voisiko olla öljypumppu vika? tai sitten vaan moottori tiensä päässä.Kyseessä 1,6 kone nurkkakaasareilla,1-reikäkansilla joita viilailtu ja sporttiputkella.

Link to comment

Motti pois ja purku. Jos öljynpainevalo palaa ja kone ahdistaa niin kyllä se jostain on leikannut.


 

Tuohon lopputulokseen päädyin itsekin.Tarkistin öljyt (oli ylärajassa) starttasin koneen ja lähti hyvin käyntiin,eikä palanut öljyvalo kylmällä koneella.Otti kierroksia sekä veti ihan normaalisti.Kokeilin pihalla ajaa hetken,niin toimi ihan ok eikä kuulunut koneesta mitään kummallista meteliä.Taitaa olla ajot ohi tältä kesältä.

Link to comment

On ollut isompi into kateissa tän kuplan kanssa.Tänään ensin pyörittelin kylmää konetta kampiakselista ja kun ei mitään outoa mielestäni havaittavissa,niin starttasin käyntiin.Kone lähti ihan hyvin käymään,käyden ihan normaalisti ja öljyvalo sammui heti.Annoin käydä tyhjäkäynnillä,eikä öljyvalo palanut/vilkkunut.Kaasuttelin sitä muutaman minuutin ja sammutin. Menin konetta katselemaan ja tunnustelemaan,niin huomasin sellaisen ilmiön että vasen puoli oli aika kuuma verrattuna oikeaan.Laitoin uudelleen käyntiin ja menin auton alta kokeilemaan kädellä,niin tuntuisi että oikealta puhaltaa sylintereiltä lämmintä ulospäin mutta vasemmalta ei juuri mitään.Sammutin ja hetken päästä kokeilin taas kädellä moottoria, niin kaasarinkurkku oli oikealla puolella melkein kylmä ja vasemmalla kuuma.Näyttäis siltä että jostain syystä ei puhalla vasemmalle jäähdytysilmaa vai mitäs tosta vois päätellä? Voisikohan puhallinkopasta puuttua jotakin oleellista? (en ole perehtynyt sen sisuksiin)

Link to comment

Läppä ei pelaa vasurilla, termari käyttää oikean puolen läppää ja liike välittyy poikittaistangolla vasemmalle puolelle, tämä tanko tod.näk. irti jommastakummasta päästä.http://www.volkkaripalsta.com/keskustelu/topic/13891-alhainen-k%C3%A4yntil%C3%A4mp%C3%B6tila-ja-termostaatti/

 

kuvassa lattatanko johon jousi kiinnittyy, voipi onnistua roplata paikoilleen koneen ollessa paikoillaan

venturi_ring1.jpg

Edited by Anpu
Link to comment

Ei nyt välttämättä liity tähän tapaukseen mutta aika usein kun koneessa on lämpöongelmia niin ekaksi tulee mieleen että sieltä puuttuu jotain. Sitten kun rupeaa kyselemään niin termostaatti ei ole paikalla läpät kiilattu auki(parempi vaihtoehto) tai poistettu kokonaan (paskempi vaihtoehto). Toinen bravuuri on että koneen ympärillä olevat pellit puutuu tai tiivisteet puuttuu. Jopa kokonaan puuttuvat ilman ohjauspellit sylinterienkin päältä on tullut nähtyä. Ja sit on tietty unohduspellit sylinterien välissä suojaputkien vieressä. Liian pieni puhallin dog house kopassa. Doghouse jäähdyttimen ilman ohjaimet puuttuu kopan ulkopuolelta. Jäähdytin ei ole tiivistetty koppaan. Tulpanreijistä puuttuu tiivisteet. Koneesta poistettu lämmönvaihtimet ja laitettu j-putket tilalle ilman aukkoja tukkimatta ja samalla myös puhallinkopan lämmönvaihtimien kanavat jäänyt tukkimatta.

  • Like 1
Link to comment
  • 1 month later...

Periaatteessa kyllä,moottori hajosi(kone alko kolisemaan)ilmeisesti lopullisesti. Nythän tässä ei ole enää ongelmaa,on vain auto ilman moottoria toistaiseksi. Mietinnässä että ottaako ja purkaa ton vai hommaako kokonaan toisen. Näytti olevan tuolla myynti osiolla myytävänä ainaskin yksi pienellä vaivalla laitettava motti.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...