Jump to content

Äänimerkki ei toimi


Recommended Posts

-67 kupla ja 6V sähköt.

Ongelma seuraavanlaatuinen:

Äänimerkki ynähtää vain vaimeasti kun painaa nappia, akselin sisään vaihdettu uusi johto, ei auta.

kun suoraan napin alta yhdistää rattiakseliin johdon niin sama juttu, vain vaimea ynähdys. Vika ei siis napissakaan.

Suoraan akusta kokeilemalla soi komeasti, eli vika ei itsessään töötissä.

Mikä tuossa neuvoksi? Nähdäkseni kaikki liittimet on hyviä, myös se joka tulee rattiputken alpäähän.

 

Link to comment

No sitten voit koettaa antaa töötille puhtaan plussan  vedettynä suoraan akulta. Jos soi sen jälkeen ratista painamalla niin on hyvinkin selvä mitä täytyy tehdä. Ja töötit myös hapettuu ja kangistuu eli toinen töötti voi toimia pienemmälläkin jännitteellä kun taas toinen vaatii just eikä melkein kaiken mitä akku antaa toimiakseen.

Link to comment

6V perusreleen saa vähän päälle kympillä varaosaliikkeistä. Jos tämän tekee niin pitää muistaa laittaa sulake myör releelle tulevaan johtoon. Itselläni sulakkeet lisäsähköihin on akun vieressä.

Link to comment

Ei se vika siinä rättinivelen liitoksessa voi olla jos kerran on kokeiltu että torvi ei soi vaikka maan yhdistää suoraan torvelle, koska sieltä rättinivelen kautta tulee maa, ei plussa.

 

Koeta nyt ihan ensin, että toimiiko se äänitorvi ollenkaan. Irrota se ja yhdista napoihin plussa ja miinus, jos toimii niin hvyä, jos ei niin laita toimiva tilalle.

 

Jos torvi toimii, niin mittaa tuleeko plussa johtoon jännite. Jos ei ole yleismittaria tai sen käyttö ei ole tuttua niin ota jostain polttimo jonka yhdistät valmiiksi maihin ja sitten plussa johdolla kytket polttimoon ja testaat syttyykö. Ja virtalukosta pitää olla virta päällä jotta torvelle tulee sähköä..

 

Jos plussa johtoon tulee sähköä mutta torvi ei silti toimi vaikka irrallaan testattuna toimi, ja erillisellä maajohdollakaan ei ääntä kuulu, niin on aika kutsua paikalle manaaja...

Edited by metake
Link to comment

Koeta nyt ihan ensin, että toimiiko se äänitorvi ollenkaan. Irrota se ja yhdista napoihin plussa ja miinus, jos toimii niin hvyä, jos ei niin laita toimiva tilalle.

 

 

Suoraan akusta kokeilemalla soi komeasti, eli vika ei itsessään töötissä.

 

Tarina ei kylläkään kerro mistä akusta virtaa annettiin jos kyseessä oli irrallaan oleva 12V akku niin kyllä se vähän ryytyneempikin 6V töötti voi soida.

Edited by Tanhis
Link to comment

Oho, kannattais näköjään lukea koko ketju läpi.. No, ei ollu eka kerta :D

 

Ei jää paljon muita vaihtoehtoja kuin tuo plussajohto, eli töötille ei tule tarpeeksi sähköä. Jos startti edes ynähtää niin vika ei yleimittarilla jännitettä mittaamalla selviä jos jossain on huono kontakti mutta ei kokonaan poikki. Omassani oli töötille menevä johto liittimen vierestä 80% poikki ja töötti ynähteli mutta jäljellä olevista karvoista ei mennyt tarpeeksi sähköä läpi.

 

Tarkasta siis tuon töötille tulevan plussajohtimen kunto. Tai irrota se yläpäästä ja anna siihen suoraan akusta sähköä, jos se toimii noin johto on ehjä ja vika on jossain aikaisemmin. Ja töötin johtoliittimethän olet jo putsannut ettei niissä ole hapettumaa?

Link to comment
  • 2 years later...

Lainataanpa ketjua, kun on sopiva nimi.
Myös Kupla 67, muutettu 12-volttiseksi.
Äänimerkki ei toimi, vaikka sille tulee reilu 12 V ja miinusnavan kytkee runkoon. Oletan että torvi on mykkä.

Ongelmana on lisäksi se, että jännitemittari näyttää samat reilut 12 V myös torven napojen välillä siitä riippumatta, painaako torven painiketta vai ei. Oletettavasti jokin on hankautunut niin, että ottaa maihin. Kun otan rattiakselin suojaputken alapäästä (tankin alta) piuhan irti, torven napojen välillä ei ole jännitettä, eli torvelta siihen kaikki on kunnossa. Jos otan rättinivelen piuhan irti, jännite vastaavasti näkyy. Rättinivelen ja ratin välinen piuha on ehjä, koska jos otan sen irti nivelestä ja kytken siihen piuhan, jonka vedän ratin keskiön lähelle ja mittaan vastuksen sen ja ratin mutterin väliltä painamatta törrää, vastus on ääretön, mutta törrää painettaessa suht' pieni.

Näin ollen ratin suojaputki ottaa kai jostain maihin. Vai onko minulta jäänyt jotain tajuamatta? Onko tuossa jotain tyypillistä paikkaa, joka antaa maihin? Läpiviennin ja kannakkeen kumit näyttävät ehjiltä.

Lähetetty minun EVA-L09 laitteesta Tapatalkilla

Link to comment

Iso kiitos linkistä! Jotakuinkin noin minä sen päättelin siis toimivan. Taitaa siis todellakin rattiakselin suojaputki olla maakontaktissa. Metsästys jatkukoon lähipäivinä!

Lähetetty minun EVA-L09 laitteesta Tapatalkilla

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...