Jump to content

20w-50 öljyt pakkasella


Recommended Posts

Moi!

 

Miten 20w-50 tason mineraaliöljyt toimii kylmässä? Mikä olisi pakkasraja? Usein täällä etelässä ei kovia pakkasia talvisin ole. Öljypurkin kyljessä kuitenkin käyttölämpötila on yli -20 asti. Ja kuplan korjauskäsikirja suosittelee ko. öljyjä eikä pakkasista mitään puhuta. Voiko tätä öljyä käyttää talvella kohtuu pakkasilla?

Link to comment

Meillä kilpurissa kun oli kiinanjalka öljynsuodattimelle ja ilmeisesti hieman vino, niin nollassa pata startatessa ampui useamman kerran öljynsuodattimen tiivisteen raolleen 20W50 mineraaleilla. Synteettisillä 10W60 öljyillä ei ollut samaa ongelmaa. Sittemmin vaihtui toki tuo jalkakin joka olisi varmasti kestänyt nuo 20W50:tkin. Oma öljyvalinta ilmajäähykoneisiin (4- ja 6 -pyttyisiin) on ollut jo jonkun vuoden täyssynteettinen 5W50. Halvempaakin kun 20W50 mineraalit.

Link to comment

10W40 äkkiä käyttöön ku alle 5c 26mm pumpulla( alle 10 asteen jos30mm riippuen pumpusta ) liian korkeilla öljynpaineilla ja tai kavitaatiolla hajottaa laakerit koneet sekä kylmän pajsun öljyn ilmakuplat ei nouse öljystä tarpeex nopeesti pois jne..

 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Moottori%C3%B6ljy

 

http://www.storm-motor.fi/moottoripyoran_oljyt/

 

http://www.motormarket.fi/autoilu/voiteluaineet.html?gclid=CjwKEAjwv7HABRCSxfrjkJPnrWgSJAA45qA2Dd-T1YniWQVu3GD1Ho_Z5rGonN2wT8_M46LC16I4ERoCSFTw_wcB

 

https://www.google.fi/search?q=%C3%B6ljyn+viskositeetti+taulukko&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj76o-1ovHPAhUEEJoKHYnUCBwQsAQIKA&biw=1920&bih=969

Edited by Jarmo Lummi
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...