Kurre Posted June 25, 2022 Share Posted June 25, 2022 1 hour ago, wp said: Meillä saattaa tulla eteen nykyisen kasvihuoneen uusinta, mistä tämä kaarimalli hankittu? Tää tuli etelähelsingistä, mutta tosta voi valita mieleisensä https://www.google.com/search?q=kasvihuone+nuoli+10+4&oq=kasvihuone+nu&aqs=chrome.7.35i19i39j69i57j0i512j0i22i30l7.12508j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Tää siis 10 m2 ja 6mm levyillä Quote Link to comment
wp Posted June 25, 2022 Share Posted June 25, 2022 7 hours ago, Kurre said: Tää tuli etelähelsingistä, mutta tosta voi valita mieleisensä https://www.google.com/search?q=kasvihuone+nuoli+10+4&oq=kasvihuone+nu&aqs=chrome.7.35i19i39j69i57j0i512j0i22i30l7.12508j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Tää siis 10 m2 ja 6mm levyillä Meidän nykyinen on näköjään samalta toimittajalta, pohjoisen talviseen lumikuormaan sopisi tuollainen katedraali- malli paremmin. Katelevyjen uv- suoja ei ole ollut häävi, kaikki rapisee muutamassa vuodessa murusiksi. Vain toinen puoli levyistä oli meillä suojattu Quote Link to comment
Kurre Posted June 26, 2022 Share Posted June 26, 2022 No nyt löyty oikee linkki https://www.ehomer.ee/fi/piha/kasvihuoneet/polykarbonaatti-kasvihuoneet/kasvihuone-ultra-vahva-levys-2-6m-pituus-4-10m.html tåssä oli saksalaiset levyt, en sit tiedä onko ne kuinka hyvin UV-suojattuja. Helppo kasata ja vaikuttaa tukevalta. Joitakin juttuja piirtäisin toisin, jos suunnittelisin tän uudelleen. Quote Link to comment
jrasi Posted February 9, 2023 Share Posted February 9, 2023 Onkos täällä jo idätys käynnissä? Täällä on pari kertaa koulittu ja pieni takapakki tuli otettua kun viivästyi isompiin ruukkuihin siirto, mutta näyttävät nyt piristyneen. Tän vuoden valinnat: Aji Cristal (Capsicum baccatum) Carolina Reaper (Capsicum chinese) Habanero, golden (Capsicum chinese) Candy Cane (Capsicum annuum) Jalapeno, sweet (Capsicum annuum) Jalapeno, mini (Capsicum annuum) 1 Quote Link to comment
Kurre Posted February 9, 2023 Share Posted February 9, 2023 On aloitettu ihan vaan vähä Cayennea ja omaa risteytystä multaan. Kohta Lemon Drop, Haba Choko, Haba Orange, Unkarilainen Mascka Piros, Snow white ja jotain muuta, kunhan kerkee. Quote Link to comment
KimmoH Posted August 20, 2023 Author Share Posted August 20, 2023 Loppuviikosta keittelin ekat paholaisenhillot. Tuo iso Sumher oli lajikkeena pettymys. Spekseissä luki että on keskitulinen mutta ei siinä mitään paukkuja ollut, täysin mauton paprika :( Hot Fajitaa mainostivat tuliseksi mutta ei sekään kauhean tulinen ollut. Kaikki kuusi palkoa sai työntää keitokseen mukaan. Tässä on useampi vuosi tullut kasvateltua valmiita puutarhojen taimia mutta niin monta kertaa on saanut lajikkeisiin pettyä että päätin palata takaisin siemenestä kasvattajaksi. Hot Fajitan siemenet otin talteen ja näitä isketään ruukkuun vuoden vaihteessa. Kasvihuoneessa on vielä kypsymässä Habaneroja ja jos se osoittautuu oikeasti tuliseksi, niin siemenet talteen siitäkin. 2 Quote Link to comment
KimmoH Posted January 27 Author Share Posted January 27 Nonni, se olis taas se aika vuodesta. Siemenet vakoon ja odottelemaan 1 Quote Link to comment
DOODAH Posted February 11 Share Posted February 11 Jamaican bellit mullassa. Loppu kipot kesken 1 Quote Link to comment
Mäki Posted February 11 Share Posted February 11 Kertokaa nyt entiselle kokille, että millainen makunautinto on tuollainen lisuke, joka tappaa ruuasta kaiken maun ja jonka syömisen jälkeen pitää juoda litra piimää, närästää viikon, eikä pysty paskantamaan normaalisti kolmeen päivään? 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted February 11 Share Posted February 11 41 minutes ago, Mäki said: Kertokaa nyt entiselle kokille, että millainen makunautinto on tuollainen lisuke, joka tappaa ruuasta kaiken maun ja jonka syömisen jälkeen pitää juoda litra piimää, närästää viikon, eikä pysty paskantamaan normaalisti kolmeen päivään? Se on "urheilulaji" tämä chilitouhu tyyliin "mä oon kovempi ku sä ku tämän syön" Quote Link to comment
Kurre Posted February 11 Share Posted February 11 1 hour ago, Mäki said: Kertokaa nyt entiselle kokille, että millainen makunautinto on tuollainen lisuke, joka tappaa ruuasta kaiken maun Vastaan. Ymmärrän, että olet entinen kokki, jos et osaa tehdä chilistä muuta kuin makua tappavan lisukkeen. Definitiivisesti se ei voi olla makunautinto. Jos joskus harrastelijana teet jotain, minkä maustat chilillä ymmärrät, että se korostaa makuja. Ei tapa niitä. Ihmettelen kyllä, että jos otsikko on "universaali chili ketju" tullaan sinne puhumaan kirjaimellisesti paskaa. Sehän on sama kuin tulisi nettisivustolle, jonka otsakkeessa lukee "keskustelua ilmajäähdytteisitä Volkswagen autoista" ja alkaisi kyselemään diesel volvon pumpun ajoituksesta. 1 Quote Link to comment
Mäki Posted February 11 Share Posted February 11 18 minutes ago, Kurre said: Vastaan. Ymmärrän, että olet entinen kokki, jos et osaa tehdä chilistä muuta kuin makua tappavan lisukkeen. Definitiivisesti se ei voi olla makunautinto. Jos joskus harrastelijana teet jotain, minkä maustat chilillä ymmärrät, että se korostaa makuja. Ei tapa niitä. Ihmettelen kyllä, että jos otsikko on "universaali chili ketju" tullaan sinne puhumaan kirjaimellisesti paskaa. Sehän on sama kuin tulisi nettisivustolle, jonka otsakkeessa lukee "keskustelua ilmajäähdytteisitä Volkswagen autoista" ja alkaisi kyselemään diesel volvon pumpun ajoituksesta. Ollaanpa sitä näin vaalipäivänä herkällä päällä, jos ei ammattilaiset saa enää kysyä amatööreiltä, että mikä chilissä on se juttu? Aika Trumpin Truth Social Medial - tyyppistä yhden asian keskustelua alkaa tälläkin palstalla olemaan, jos on olemassa vaan yksi totuus. Onnea vaan sinne Kurrelle chilinkasvatukseen ja toivottavasti ensi kesän sato tulee olemaan runsas. 1 Quote Link to comment
Urbantoy Posted February 11 Share Posted February 11 Jaahas tuleeko tännekin "sinisten vietereiden" kaltainen metakka kohta 😁 Taas ollaan herkillä ja ohuilla jäillä 🤣 Mutta ruoka on vakava asia, mikä maistuu toiselle ei maistu toiselle.. Quote Link to comment
Pedalpusher Posted February 11 Share Posted February 11 Scotch bonnet, lemon drop ja carolina reaper mullassa. Ei loppunu kipot, tulee tarpeeksi! 1 Quote Link to comment
Kurre Posted February 11 Share Posted February 11 1 hour ago, Mäki said: Ollaanpa sitä näin vaalipäivänä herkällä päällä Parhain ex-kokki Mäki. Olen pahoillani siitä, että luulin kysymyksesi olleen provokaatio. Lankesin ansaan. Kun seuraavan kerran ollaan kasvotusten voin tarjota sinulle tekemääni chilihilloa ja voit itse päättää onko se kaikki maut peittävä. Jos kuitenkin paskantaminen ei tapahdu kolmeen päivään maistiaiseni jälkeen kehoitan ottamaan reilun annoksen esim. risiiniöljyä. 1 Quote Link to comment
Mäki Posted February 11 Share Posted February 11 1 hour ago, Kurre said: Parhain ex-kokki Mäki. Olen pahoillani siitä, että luulin kysymyksesi olleen provokaatio. Lankesin ansaan. Kun seuraavan kerran ollaan kasvotusten voin tarjota sinulle tekemääni chilihilloa ja voit itse päättää onko se kaikki maut peittävä. Jos kuitenkin paskantaminen ei tapahdu kolmeen päivään maistiaiseni jälkeen kehoitan ottamaan reilun annoksen esim. risiiniöljyä. Vatsa kyllä toimii nykyään ilman chiliäkin. Pidättäydyn kuitenkin Coca Colassa ja jätän nuo chilihommelit tosimiehille. Kiitos kuitenkin tarjouksesta. 2 Quote Link to comment
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.