Jump to content

Kuplan penkkien pesu


Recommended Posts

Latolöydon penkit yllättäen kokolailla pölyiset ja tässä tuumin että mitenkäs nuo voisi pestä.

 

Autoglymin verhoilunpesuainetta minulla oli ja sillä lähti pelkästään ovipahveista ämpärillinen harmaata vettä että jotain tapahtui, mutta varsinkin takapenkissä on vain ohut jouhikerros ja villakangas päällä, kyllähän tuo ihan tavallisen vesipesunkin varmaan kestäisi?

 

Marseillensaippuaa on iso köntti, se sopii villallekin oikin hyvin, vaikka nahkapenkkien pesuun onkin alunperin hommattu.

 

Mitäs raati tuumaa?

 

Vähän näyttäisi siltä että tehokkaampi pesu voisi toimia paremmin, sillä siihen kohtaan mihin vähän loiskahti pesuainetta jäi selkeästi vaaleampi kohta.

Link to comment
Just now, Anssi said:

Hae Kärcher Centeristä Vantaalta viikonlopuksi vuokralle Puzzi 10/1 painehuuhtelulaite. Samalla voi pestä vaikka kotoa matot ja sohvat.

 

Kärcherin imuripesuria,tosin ns. kuluttajamallia, on joskus käytettykin ja toimii oikein hyvin, mutta 40e/päivä (+25km per suunta) ei oikein houkuttele, tuohon kun perinteinen saippua+harja+huuhtelu voisi toimia ihan yhtä hyvin eikä maksa mitään kun saippuakin jo on.

 

Ajatus toki on oikein hyvä, jos ei muuta keksitä niin sitten pitää kaivaa kuvetta.

Link to comment

Joo vähän kallishan se on jos päiväksi ottaa ja yhdet penkit pesee. Mä olen tehnyt niin että olen kerran vuodessa ottanut 55 eurolla viikonlopuksi ja pessyt kahden auton penkit ja kotoa matot, patjat ja tuolit...

Tuossa pesurissa on se hyvä puoli että penkit eivät jää kovin märiksi joten kangas ei kutistu eikä kosteus värjää penkkejä laikukkaaksi. Varsinkin vaalean värisille penkeille ihan ehdoton vekotin.

Edited by Anssi
  • Like 2
Link to comment

Yhdet 1968 Kuplan vaaleat istuimet pesin joskus runsaalla vedellä, en muista mitä käytin pesuaineena. Tulos oli huonompi kuin lähtökohta, tuli pahasti laikkuinen. Yhden Mersun vaalean etuistuimen pesetin joskus autofiksarilla, hinta oli 20 e. Itse kysyisin ensin fiksarilta tarjouksen, ennen kuin alkaisin voimakkaasti kastelemaan istuimia.

Link to comment

Takapenkin istuinosa pesty toissapäivänä kissasaippualla ja vedellä, ei ainakaan näytä siltä että olisi siitä ottanut nokkiinsa, nyt jo kuiva.

 

Selkänoja pesty tänään samalla prosessilla, mutta tietty ihan märkä vielä.

 

Istuinosa oli kokolailla monivärinen jo aloittaessa, että eipä pesu ainakaan huonontanut tilannetta, selkänojan osalta selviää kunhan se kuivuu.  Silmämitalla ei näy mitään eroa, mutta selkeästi likaista vettä molemmista irtosi, että ainakin on vähemmän likainen kuin ennen.

 

Selkänojahan on umpinainen takaakin ja se takalevy on ihan tavan pahvia, koitin olla kastelematta sitä, mutta katsotaan miten kostea penkki vaikuttaa asiaan. Ainakin  toistaiseksi ei ole mennyt kuprulle mihinkään suuntaan.

 

Märkä penkki muuten tuoksahtaa aika vahvasti eikä mitenkään erityisen hyvälle, omatkin joutuivat parvekkeelle heti kun veden valuminen penkistä vähän laantui.

Edited by Kharon
Link to comment

Kärcherillä vedelly useamman auton jakkarat, pahvit ja katot. Ostin omaksi kun tuota tarvetta tuntuu olevan sen verran tiuhaan (sisällä isoista matoista myös elukoitten oksennukset & lapsien sotkemiset jne). Painehuuhteluvehkeillä saa penkeistä sontaa ulos ihan erimalliin kuin harjalla ja huuhtelulla. Tietty pesukoneessa verhoilujen pesu vielä parempi, muttei kaikista kannata niitä kiskoa irti. Multivanin penkkejä pesin 2 päivää. Ihan järkyttävä määrä mustaa lientä tuli, ja päätin pestä kunnes ei enää tule. Ei juuri uutta häpeillyt pesun jälkeen 20v vanha sisusta

  • Like 1
Link to comment

Joo, kokemusta on käyttö-Passatin kangaspenkeistä, noin kolmas pesukierros ei tuottanut enää mustaa pesuvettä.

 

Vaan hyvät tuli pesun jäljiltäkin. Selkänojan pahvi sai vähän vettä ja kuivumisen jäljiltä näkyy pieni väriero mutta ei juuri haittaa kun ei se ihan tasavärinen ollut aloittaessakaan. Huolellisempi pesijä saanee vältettyä.

 

Väriero ennen/jälkeen pesun on hädin tuskin havaittava, että siltä osin ei voi sanoa että pesusta olisi ollut iloa, mutta likavettä lähti.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...