Jump to content

Netti jumittaa. (hidas) Neuvoja? KIIRE


Recommended Posts

Mistä / mitenkä sais jostain ladattua ohjelman (hyvän) koneeseen poistamaan turhaa sontaa,nyt netti jumittaa niin että menee noin 3-4min per sivu kun lataa auki,joku mättää! Parit mainosbannerit kiusaa lisäksi.

Kun koneen sammuttaa ja avaa uusiksi niin netti toimii pari minuuttia ok ja nopeasti,sivut avautuu samantien,sitten "jumiin". Ideoita? Sanotaan heti aluksi että en ole nörtti osaan käyttää konetta / nettiä ,joten selkeitä ohjeita pian kiitos!

Link to comment
Guest Mika Raussi
en ole nörtti osaan käyttää konetta / nettiä

Taidolla ja tarkotuksella oot imeny konees niin täyteen tauhkaa että se jumittaa. Ei kuule Kyösti vierasta nussiessa pitää olla kumi ja kaasareiden päällä pitää olla filtterit.

Link to comment

Niin on.Näin se menee... onneksi mun koneella ei tartte mennä Einon käsityösivustolle kun on itsellä omassa koneessa ainakin esto päällä ei edes avaa semmosia sivustoja virusten takia,mutta asiaan,jokin puhelinsoittoäänimainosbanneri kiusaa ja samoin joku ihme casino ja seach hakukone bannerit, ei muita.

Link to comment

Haeppa toi Easycleaneri ja putsaa sillä rekisteri ja muut turhat tiedostot koneesta, on vieläpä soomekielinen.

http://www.download.fi/tyopoytaohjelmat/haittaohjelmien_poisto/easycleaner.cfm

 

Asenna ja putsaa vaikka ensin IE:n tiedostot, evästeet,mru ja sivuhistoria.

Putsaa rekisteri.

Putsaa seuraavaksi turhat; laita täppä kaikkiin laatikoihin ja sitten etsi.

Tyhjennä lopuksi roskakori niin häipyvät lopullisesti.

 

Nuo nyt pitäs ekana piisata.

Jos skeidaa on paljon, putsauksessa saattaa mennä tovi ennenkuin pystyt poistamaan ne eli elä hättäile...

Link to comment

Jees, sitten kun haluat asiallisesti taustalla jatkuvasti toimivan ja laadukkaan spyware-tutkan, niin lataa koneellesi tämä:

 

http://www.microsoft.com/athome/securit ... fault.mspx

 

Microsoft osti jokin aika sitten Giant Antispyware softan kehittäjätiimin ja lätkäisi uuteen versioon Microsoft tarran ja nimesin sen Windows Defenderiksi. Ensin mainittu softa oli jo aikaisemminkin parhaita (ellei paras) vakoiluohjelmien poisto/estosofta enkä usko, että Microsoft nimi sitä kummemmin pahentaa.

 

Plussaa on tietty sekin, että toi on ilmaissofta.

 

Sen lataaminen (ilman kikkailuja) edellyttää kuitenkin, että sulla on aito Windows lisenssi, tai ainakin sellainen, jota ei ole ziljardilla muulla käyttäjällä käytössään ;)

 

- Tomppa

Link to comment

kuten Ooppiumi jo vihjaisi...jos Kyösti käytät konetta pääosin surffaamiseen ja teet sillä tämmösiä "normaaleja juttuja"=et käytä erikoisohjelmia... eli tekstinkäsittelyä tongit kameralta kuvia ym mutta et pelaa ihmeemmin niin pistä hyvä mies linukka kehiin. ei tarvi tapella noitten ad-aware ja muitten törky softien kanssa. seitsemättä vuotta linukan kyydissä ja ei oo kertaakaan madot sun muut kiusanneet ja konetta oon tarkastellu silloin tällöin viirus scannereilla ja vastaavilla eikä tähän päivään mennessä ole mitään ylimääräistä löytynyt, odotan kyllä milloin se aika koittaa mut ei ole ainakaan vielä. itse käytän fedora jakelua mut muitakin hyviä on ja löytäisit varmaan mieleisesi. ja niille jotka aikovat sanoa et älä vaan kun siä pitää käyttää tekstikäskyjä ja kääntää kerneliä niin tekstipuoli on sopivasti käytettynä tehokkaampi kuin mikään graaffinen juttu mut ei sitä oo pakko käyttää ja kerneliä ei oo tarvinnu kääntää koko seitsemänä vuotena et se siitä :) jos päätät kokeilla niin apuja saat kyllä mut olen siis käyttäny ainoastaan fedoraa joten siihen parhaiten neuvoja on.

Link to comment
Guest Ooppiumi

Erona onkin se, että winkkaria saa koko ajan olla laittamassa ajantasalle.

 

Samanlainen makuasia, kuin käyttääkö koneessa öljyä, vai siirappia. Näyttää hyvälle, mutta leikkaa aika äkkiä kiinni.

Link to comment
Erona onkin se, että winkkaria saa koko ajan olla laittamassa ajantasalle.

 

Ainakin xp proossa ei ole iso vaiva klikata kuvaketta ku uus päivitys tulee.

 

Käytössä xp pro ja f-secure eikä oo koneessa ollu mitään ongelmia. Ajoittain oon koittanut noita spywareja mutta eivät oo f-securen jäljiltä löytäneet mitään.

Link to comment

Kyllähän oikein viritetty linuksi pesee windowsin mennen tullen, mutta suurin osa tietokoneen käyttäjistä - itseni mukaan lukien - ei todellakaan hallitse sen virittämistä käyttökuntoon... Itsekin tein muutaman kokeilun, mutta sormi meni useammin suuhun kuin näppäimistölle niin waihdoin takaisin...

Link to comment

Toiset tykkää koodailla, toisilla on oikea elämä :D

 

Itse kuulun Winukan käyttäjiin. Soneran laajakaistan mukana tuli ilmainen F-securen lisenssi mutta luovuin siitä koska ohjelma on tosi raskas, ja tarvitsen tehoja muuhun.

 

Tilalle tuli ilmainen Avast! -virustorjunta ja Kerio Personal Firewall 4. Koskaan ei ole ollut yhtään matoa, virusta tai bottia koneessa eikä tod.näk. tulekaan.

 

Kaverilla oli Winukka kone jossa ei ollut lainkaan virustorjuntaa tai palomuuria, eikä hänellä ollut mitään ongelmia 6 kk kokeilun aikana. Koneelta ei löytynyt mitään puolen vuoden jälkeen ku asennettiin uudelleen torjunnat.

 

Eli riippuu käyttäjästä. Ei kannata aina availla liitetiedostoja joita lähettävät tuntemattomat, usein muuta kuin hoonoa suamea puhuvat immeiset.

 

Kone tarvitsee myös säännöllistä huoltoa, ihan niinku autotkin (hui!). Suosittelen Diskeeperiä kovalevyn huoltoon ja CCcleaneriä turhien tiedostojen poistamiseen. Ensimmäinen eheyttää kovalevyä automaattisesti ja cleaneri poistaa vanhat romut eli tempit, roskat ja rekisterin virheet.

 

Molemmat ohjelmista löytää haulla varmasti esim. download.comista, varmaan myös download.fi.

 

Tässä muuten hauska video siitä kuinka pienestä se on kiinni...http://www.youtube.com/watch?v=9YKGobFC92g

Link to comment

niin siis juu eli hä...

 

just kun porukka sanoo et wintoosaa ei tarvi säätää ym ym niin sit alkaa tuleen näitä defragmentointi ja virheen poisto ja muuta sälää...mitä ne on? ei tarvi linukassa käyttää. ja mitä tulee linux koneen säätöön on tämä:

 

säätöä ei juuri tarvita eli oma kone vaati oikeat päivitys sivut, voit valita ne itse tai käyttää fedoran mukana tulleita. pari kannattaa kuiten lisätä jonka jälkeen ohjelmien asennus ja päivittäminen on helpompaa kuin wintoosassa= ei uudelleen käynnistyksiä joka välissä ja "odota hetki wintoosa etsii sovellusta/laitetta. ainoat asiat mitkä on monimutkasempia linukassa vr wintoosaan on javan ja eri media kodekkien asennus. kun wintoosa codeceja ei linuxista suoraan löydy, ihme sinänsä kun on joku gates ruvennu tekeen omia juttuja eikä oo voinu pysyä standardeissa kuten wmv ja wma.

 

jos ei osaa käyttää linuxia ei siitä kannata muille huudella, kysyminen vois olla antoisampaa. ja jos ei ole kokeillut linuxia kun pari viikkoa tai kuukautta niin ei sitä wintoosankaan käyttöö kyllä tos ajassa opi. käyttikset on erilaisia ja en tässä tarkoitakaan et linux sopii kaikille ja on paras kaikista, mut kyllä mulla on jääny paljon enemmän aikaa tehdä töitä koneella kun ei tarvi sählätä wintoosan kanssa. ja se on mukava kuulla et jollain toimii XP moitteetta ja ilman ylimääräistä skeidaa, sillä olen niin paljon kuullut huonoa kaveri piiristä että hymyilyttää olla eri OS:n käyttäjä. Linuxin käyttäjän ei todellakaan tarvii olla mikään koodaaja tai kokista juova nörtti kyl se kaksois klikkaus toimii samalla tavalla linuxassa kuin wintoosassakaan.

 

-Tuomas-

Link to comment
Guest Ooppiumi

Vähän karkasi alkuperäisen aiheen sivuun. Winkkari on kyllä ihan ok, kun kaikki suojaukset on kunnossa ja tosiaan ajattelee hieman miten sitä konetta käyttää / missä surffailee / mitä liite tiedostoja availee ym...

 

Linuxin kerran laitoin kotikoneeseeni ja enää en vaihtaisi pois.

 

http://blogit.tietokone.fi/linuxinjaljilla/?p=30

Muutenkin jos innostaa alkaa ihan 0 pohjalta laittamaan linux koneeseen, niin tuo blogi on ihan asiallinen.

 

Unohtuipa sanoa, että winkkari koneeseenkin firefox ja siihen ad-blokker. Ei häiritse turhat mainokset. Ja sitten pop-up ikkunoiden blockki päälle.

Link to comment

Sorry jatkuu OT..

 

Itse entisenä DOS nykyisenä Windows käyttäjänä eniten linuxpuolella tökkii et pitää melkee jokanen vähänki erikoisempi ohjelma kääntää erikseen ellei joku oo tehny asennuspakettia käytetylle jakeluversiolle. Ja sit jakeluita on kymmeniä ja niillä kullakin omat versionsa mihin paketit pitää olla. Windowsilla riittää yks asennuspaketti. Linuxilla vielä tarvittavia riippuvuuksia ei aina voida hakea sieltä missä ne ovat joskus olleet.

 

Windowspuolella ohjelmien asentaminen on naurettavan helppoa ja nopeata. Muuten kyllä kun linuxiin on viimein tuntien säätämisen jälkeen saanu ajurit toimimaan oikein niin ihan hyvin se pelittää.

 

Kyllä se ubuntuki vielä vähän sisäistä nörtteyttä tarvii et saa oikein asentumaan. Mulla suostu 6.06 asentumaan vasta kolmannen imagen lataamisen jälkeen kun jakelun installerit ei sitten tukenut mun laitteistokokoonpanoa. Samaa vaivaa ollu muillakin jakeluilla ja koneilla mihin oon linuxia asennellu.

 

Koska astuu mäkkimiehet esiin?

Link to comment

jos tämän vielä laitan sit... :)

 

kuinka kauan on windows ollu pääkäyttis maailmalla...entä milloin Linux on tullut rinnalle...tätä kun miettii niin ei ole ihme et Linux ei asennu kaikille raudoille heittämällä. jos haluaa toimivan linux paketin on koneen kokoonpanoa hyvä miettiä kun rojuja kaupasta ostaa. ei mene heittämällä vaikka chevyn vanteet kuplaan, moottorista puhumattakaan. olen itse asentanut linuxin about kymmeneen koneseen ja parin kans on ollu synnytys ongelmia mut muuten on ollu kivutonta. mut pääasia on et kaikki käyttää käyttistä joka toimii mut niin kuin Kyöstillä on ollu ongelmia niin ei kokeilu mitään maksa, varsinkaan tässä tapauksessa :)

 

ei muuta kuin onnea kullekin valitsemallaan tiellä...

 

P.S risulle sen verran et jos joutuu asentaa ohjelman käsin on se aika helppoa kun yleensä kolme käskyä riittää #./configure #make # make install

Link to comment

Kyl mä noita olen käännelly, sitä vaan koitin sanoa että ei se aina ole niin yksinkertaista. Esim 64bit Ubuntun vdr:n konffamiseen ja kääntämiseen piti komentorivillä suorittaa massiivinen määrä käsityötä ennenku suostu edes käynnistymään. Eikä se 32bit versioonkaan ihan heittämällä mennyt.

 

Ihan noob-käyttäjältä ei varmasti helpolla onnistu ellei satu löytämään ko jakeluversiolle valmista toimivaa pakettia tai rivi riviltä ohjeita jostain nettisaitilta. Nää on näitä juttuja minkä takia linuxilla on nörtti-imago ja tulee olemaan jatkossaki. Optimitilanteessa käyttäjä tarttee satunnaista taulukkolaskentaa, tekstin- ja kuvankäsittelyä ja nettisurffailua niin kaikki hyvin eikä tartte mitää ihmeellisiä opetella. Kunhan saa vaan asennettua. Laitteistokin mulla pitäny olla linuxpuolella tunnuttua rautaa mutta silti ollu ongelmia. En mäkään tästä enempää jaksa vääntää. Perussurffailijalle hyvä vaihtoehto, kukin itse kokeilkoon.

Link to comment
Guest Raggare

ottakaahan linukshörhöt pingviinilasit pois nenältä ja miettikää mille se pentti peruskäyttäjästä näyttää ku komentoriville joutuu nakuttelee mitä oudompia komentoja, jotka vielä eroo sitten niiden satojen eri distrojen välillä. kun on pienen ikäsä jotai nixii nakuttanu ni helppoohan se on, vaan jos tuun kysyy harrastajalta miten leivotaan kakku niin osaatkos? ei auta man kakku tai tab.

eipä ihme jossei se yleisty kun sellanen sillisalaatti kys käyttis on, helpompi se on naksuttaa next next next finish ku heitellä #./configure #make # make install jossain konsolissa.

paras käyttis on muuten cisco ios ;^)

Link to comment
Guest Ooppiumi

Kovastihan ne on linuxiinkin väännelleet noita installereita, että kyllä ne jo jollain tasolla toimii. Kannattaa kokeilla. Paketinhallinnankin oppii yllättävän vikkelästi ( luulisin :) ). Ne on ainakin aika yksinkertaistettuja jo. Kokeilemaan vain jos on luppoaikaa. Ajeleehan tämänkin foorumin väki ikivanhoilla ilmajäähyillä, notta ei se ainakaan uskalluksesta pitäisi olla kiinni :D.

Link to comment

tuota tuota...en halua haastaa riitaa mut ajattelin kokeilla tota paljon täälläkin kehuttua XP:tä. käyttö ollu tähän mennessä ainoastaan työpaikalle eli ei ole ikinä omassa koneessa ollu.

 

ei se oikein pyörähdä ei...käytössä siis xp pro ja päivitykset tökähti ensimmäisenä ja kaato koko systeemin sit kun sain ne meneen läpi vihdosta viimein oli aika laittaa toi turva puoli kuntoon. Virustorjunta meni aika kivuttomasti mut käynnistys kestää pirun paljon pitempään ja kone tahmaa vaikka desktop on ok näkönen. seuraavaks piti laittaa spybot ja siitä se riemu alko...lataus ok, löytää päivitettävää mut kun merkkaa ne ja yrittää päivittää kaikki jumahtaa ja ainoo mikä auttaa on ctrl+alt+del ja lopeta tehtävä.sen jäleekn tulee joku virheilmotus juttu ja lähetä tietoa eteenpäin, mut enpä taida. eli jumissa ollaan.

 

oli pakko kokeilla ja todeta miten on, mut ei se oikein pelitä. mutta te joilla pelittää ootte varmaan taitavampia tai teillä on ollu säkää. mutta nyt voi kyllä haudata puheet helposta käyttiksestä.

Link to comment

XP Pro asennettu kolme-neljä kertaa eikä koskaan mitään tollasta. Kaikki päivitykset ja ekoilla kerroilla vielä SP 1 & 2 erikseen, eikä silti mitään tollasta. Ihmettelen mitä oot tehny, tai mihin yrität sitä sitte asentaa. Mut jos noin huonosti onnistuu, kannattaa pysyä muissa :)

Link to comment

no tää wintoosa juttu oli ihan kokeilua joten se et koneeseen tulis pöpöjä ei mua juuri kiinnostanu. mitä niillä suojauksilla tekee kun ei xp:hen mikään tartu...tähän tyyliin on täälläkin kirjoitettu ja monilla muilla palstoilla, mut nyt kun sen tekee pingviinimies on se hirveetä ja ihmeellistä.

 

asennuksen tein asuksen kannettavaan joten ei pitäis mikään outo juttu olla ja kone on pari vuotta vanha joten kyllä sen toimia pitäis. mut tässä on tää wintoosan huono puoli, se toimii jos on toimiakseen. jollain toimii jollain ei ja wintoosa miehien mukaan ei oo ikinä ollu mitään ongelmia...ei mene yksiin tämä juttu :) kuten moni kaveri on neuvoja kysellyt et mitä mä teen kun tää lakkas yhtäkkiä tekemästä jotain, siihen ei voi paljon sanoa kun käynnistä uudelleen, päivitä ja kokeile jotain uusia ajureita. Onneksi kun kerran asentaa ja laittaa linuxin toiminta kuntoon pelaa se varmasti eikä hyydy kesken kaiken!!

 

lukekaa nyt hyvät wintoosalasien takana olevat ihmiset nämä tekstit vielä läpi niin huomaatte miten ristiriitaisia nuo puheenne ovat.

 

mutta loppujen lopuksi se on hyvä juttu että wintoosa miehet käyttävät mielestään parasta käyttistä ja me linux hörhöt pärjätään omilla romuillamme eli kaikilla hyvä olla :)

Link to comment

No kyllä mä tunne monia ihmisiä joilla on tuhottomasti ongelmia "wintoosan" kanssa, vaikkapa omat vanhemmat näin alkuun, sisaren 5 v. poika juu ja melkeinpä koko lähisuku plus muutama kymmenen tuttua siihen päälle ja ylipäätään kaikki ne tutut jotka edustavat ns. suuria ikäluokkia eikä tietty sovi unohtaa työ- ja opiskelukavereita, aina löytyy porukkaa jolla ongelmia.

 

Vieläkin kiinni siitä kuka käyttää konetta. Mulla koko XP-homma alkoi aikoinaan siitä että olin köyhä opiskelija ja halusin viritellä XP:n kuluttamaan niin vähän muistia kuin mahdollista. Sen jälkeen ei mulla ole mennyt kone koskaan juntturaan tai rikkipoks asennettaessa/käytettäessä winukkaa. Mutta tunnen kauheasti porukkaa jolla näin on käynyt. Ehkäpä ne tutut ei sitten osaa huoltaa konettaa, tai ainakin usein se näyttäisi olevan ongelmien syynä. Toisaalta äitini, 60 vee, osasi asentaa XP:n kannettavaansa ilman yllämainittuja ongelmia :)

 

Kertoo tietty softastakin jotain mutta yritäpä kehitellä vaikkapa 60-v mieshenkilölle jotain järkevää, edes jollain tasolla ymmärrettävää ohjetta miten asentelet Linuxiin jotain helvetin ohjelmaa jollain hakkerikoodeilla niin morjes, ei tule mitään.

 

Ja se siitä. Linuxmiehet ja XP-hörhöt on erikseen.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...