Jump to content

Onko Klonkswaagenisi kohta jätettä?


Recommended Posts

4 hours ago, Lasse said:

Se tarkoittaa Suomessa perustuslain muutosta eli 3/4 enemmistöä eduskunnassa ja vaalit äänestysten välissä. 

 

Jaa-a. eipä nykyinenkään romuautolaki vaatinut yhtään mitään ja se luokittelee auton romuautoksi, jos se on katsastamatta. Romuauton saa paalata kysymättä keltään mitään tai selvittämättä omistajaa, luonnollisesti korvauksetta.

 

Omaisuuden suoja koskee vain käteistä, autoa se ei koske: Auton omistaja on ainoa ihminen maassa jonka pitää todistaa että on syytön. Looginen jatkumo.

Link to comment

Omaisuudensuoja koskee kyllä omaisuutta laajasti, ajoneuvojakin. Romuajoneuvolaki on laki erikseen ja siellä on määritelty perusteet milloin ajoneuvo määritellään romuksi. Ja miten sen omistus siirtyy ilman alkuperäisen omistajan suostumusta. Ne kannattaa lukea läpi. Eli ilman tiettyjen ehtojen toteutumista ei omaisuuden riisto ole mahdollista. 

  • Like 1
Link to comment
3 hours ago, Lasse said:

Omaisuudensuoja koskee kyllä omaisuutta laajasti, ajoneuvojakin. Romuajoneuvolaki on laki erikseen ja siellä on määritelty perusteet milloin ajoneuvo määritellään romuksi. Ja miten sen omistus siirtyy ilman alkuperäisen omistajan suostumusta. Ne kannattaa lukea läpi. Eli ilman tiettyjen ehtojen toteutumista ei omaisuuden riisto ole mahdollista. 

Onhan näitä luvattomia autopurkaamoita/ kaatiksia tyhjennetty aikaisemminkin. Eli en nyt lähtisi heti hätääntymään jos tallissa on liikennekäytöstä poistettu projekti. Se onkin sitten eri asia jos se projekti makaa siellä metsänlaidassa heinikon keskellä parinkymmenen kohtalotoverin kanssa saatesanoilla laitan sen joskus itse kuntoon.

  • Like 1
Link to comment

Ajatelkaa positiivisesti.Kun asiaan liittyy Traficom, sen perseelleen meno on varmaa. Oman ajoneuvoni luokka on taas nykyään MUU / MUU. Toivottavasti maa- ja metsätalousministeri tarjoaa ajoneuvolle eheytyshoitoa enne lopullista ratkaisua.

Link to comment
On 3/25/2024 at 8:28 AM, Lasse said:

Omaisuudensuoja koskee kyllä omaisuutta laajasti, ajoneuvojakin. Romuajoneuvolaki on laki erikseen ja siellä on määritelty perusteet milloin ajoneuvo määritellään romuksi.

 

Väite joka ei muuta alkuperäistä argumenttia mihinkään: Omaisuutesi ('romu') napataan pois ilman korvausta hatusta revityllä selityksellä ja laki joka sen mahdollistaa, on tehtailtu normaalissa järjestyksessä, ei perustuslaillisiin oikeuksiin puuttuvan lain säätämisjärjestyksessä. Aika kätevää kun omistajalta ei tarvitse kysyä mitään tai edes selvittää että kuka omistaa. Sitä en ole katsonut että mikä lakiteksti nyt on, mutta tällaisena se tuli voimaan, joka oli se varsinainen argumentti. Kerran tehty on helppo tehdä uudelleen.

 

Tässä siis puhutaan teoriasta.

 

Käytännössä kunnan ympäristöviranomainen voi koska tahansa määrätä ajoneuvot hävitettäväksi tai jopa hävittää ne itse jos ne ovat 'romuajoneuvoja' eli katsastus ei ole voimassa. Tästä on käytännön esimerkkejäkin jo olemassa, ei ole puhdas teoria. Käytäntö toki vaihtelee kunnittain.

 

Eu-direktiivi laajentaa vielä tätäkin todella paljon, 'korjauskelvottomiin' autoihin joiden korjauskulut ylittävät auton arvon. Korjauskulut tietenkin arvioidaan merkkikorjaamon tuntihinnalla ja 'arvo' jälleenmyyntihinnalla, joten  helposti puolet Suomen autoista on korjauskiellossa olevia 'romuautoja' direktiiivin mukaan. 

 

Suomalaisten autojen keskihinta on jossain 3000 euron paikkeilla ja pienikin kolari direktiivin mukaan johtaisi pakkopaalaukseen ilman korvausta, ei saa korjata.

Link to comment

Ottaisko ne syyniin samalla pieteetillä sitte kaiken muunki metalliromun ja koneet yms mitä rojottaa jossain, tulee tasapuolista ja siivotaan kaikkien pihat.
Eikai ne ala mitää konesuojia tai muita tonkimaan näiden toivossa, miten se akseleista jne riisuttu ruosteinen juniksen raato ois kummempi ku läjä aaltopeltiä. Jos kansalainen haluaa pitää romunsa niin sijoittaa ne niin ettei naapurin silmää haittaa?

Oishan se hauskaa, laitetaan katsastuksen ajaksi tupla potti soimaan ja jännitetään minkälainen lappu tulee tulostimesta, karauttaako katsuri auton paalaimeen pihalla vai kuinka kävi.
Ai että mää nautin tässä ajassa elämisestä kaikin puolin.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...