Jump to content

Kupla Cabrion kynnyksen vahvikepalkit


Recommended Posts

Pitäiskö tehtaalaisen Cabrion kynnyksen vahvikepalkeissa olla jossakin kohtaa ns. vedenpoistoreikiä. Nyt sellaisia ei löydy mistään eikä sellaisiakaan reikiä joista olisi joskus ruiskittu jotakin kotelonsuoja-ainetta palkin sisään. Jos palkin sisälle pääsee kosteus niin sillä ei ole mitään pois pääsy reittiä. Paksun mustan massakerroksen alta palkin pohjasta löytyi pehmentyneitä kohtia, mikä ei ollut mikään yllätys.

Link to comment

Nyt olen leikellyt tuota palkin pohjaa pois ja uutta plootua laitellut tilalle. Eipä siellä palkin sisällä ollut merkkiäkään mistään kotelonsuoja-aineesta. Pitää varmaan hitsihommien jälkeen porata reikiä ja ruiskutella jotakin mömmöä kotelon sisään. Millaisissa paikoissa noita vedenpoistoreikiä on mahtanut tehtaan jäljiltä olla?

Link to comment

Eipä ole nossissa kotelossa maaliakaan sisällä... Reiät on A-pilarin kohdalla ja takana suurinpiirtein samassa kohtaa kuin myöhempien kynnyskoteloiden reikä eli jotain vajaa 10 cm takaa.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Nuo palkit on hitsattu normi kynnyskoteloiden pohjien päälle ja kun ne on tuossa kunnossa niin siellä on todennäkösesti myös kynnyskotelojen pohjat ihan pehut. Oli joskus yksi 1303 cabrio pihas mikä oli ihan laho noista lampulla kun sisään kattoin verhoilut näkyi,ovet roikkui raakasti kun tunkilla nosti ja juuri katsastettu.

Link to comment

Koitin kyllä naputella ja kurkistella kaikki mahdolliset palkin sivut ja kynnyskotelon pohjat läpi. Suurimmat rapeat kohdat oli juuri tuon vahvikepalkin pohjassa. Nyt on kaikki pehmeä leikattu pois ja uutta peltiä tilalla. Pitää vielä porata palkkien etu- ja takapäähän reiät veden poistumiselle ja suihkia jotakin suoja-ainetta palkkien sisuksiin. Mitä suosituksia suoja-aineesta olisi koteloiden suojaukseen? Onhan se selvää, että jos tarkkaan lähdetään paikkoja syynäämään, niin aina tämän ikäisistä jotakin löytyy. En ole kuitenkaan innostunut koko autoa purkamaan ja uudelleen kokoamaan ainakaan tässä vaiheessa. Museo- tai näyttelyautoa tästä ei ole tarkoitus rakentaa vaan kesäistä cruisailupeliä.

Link to comment

Sika 6220S (S niinku spray) leviää mukavasti, nappaa mukaan pitkä jatkokärsä jossa levittävä suutin. Tuolla vetäny muutamasta autosta kotelot ja suihkimalla sitten ovet + muut alueet sisäpuolelta. En keksi valittamista, ohutta ja leviää hyvin. Kuplan kynnyksiin vetelin ekan ajokesän aikana kolmeen vai neljään kertaan  niin sai kuivahtaa välissä rauhassa

  • Like 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...