Jump to content

Auto Usasta...


Recommended Posts

Noniin... Nyt kun näyttää olevan noi kurssitkin kohdillaan dollarin ja euron välillä niin on alkanut päässä pyöriä idea auton tuonnista tuolta rapakon takaa. Osaako joku neuvoa jotain sellaista luotettavaa firmaa joka joka hoitaisi asiat siellä päässä ? Periaatteella että voisin täältä hoitaa autojen ostamisen ja siellä päässä joku hakisi auton, lastaisi sen (ammattitaidolla) konttiin ja laittaisi tulemaan tänne päin. Alueena on California josta pirssiä(/pirssejä) olen katsastellut. Onko jollain jo kokemuksia vastaavanlaisesta toiminnasta ?

Link to comment

Tuonnin kannattavuus riippuu pitkälti siitä, että minkä ikäistä autoa olet tuomassa, pahimmillaan uudehkoa autoa ei saa rekisteröityä mikäli se ei ole EU-tyyppihyväksytty. Kaverini toi USA:sta auton, n. 10 hengen porukka osti kymmenkunta samanlaista pick-upia, kaikki uusia. Ajoneuvo ei ollut EU-tyyppihyväksytty, joten 1 kpl ko. yksilöitä toimitettiin suomesta hollantiin hyväksytettäväksi, jonka jälkeen auton sai suomen rekisteriin. Kuten arvata saattaa, homma ei ollut halpaa, mutta jakautui onneksi kymmenen maksajan kesken.

 

Yli 25 vuotta vanhoissa autoissahan tilanne on kokonaan toinen. Ainakin uudemmassa EU:n ulkopuolelta tuotavasta autosta pitää maksaa myös tulli ja alv koko kauppasummasta (EU:stahan maksetaan alv vain autoverosta). Veron määrästä en tiedä, että määräytyykö se kuten EU:sta tuodessa?

 

Edit: Ei olut mitenkään tarkoitus maalailla piruja seinille, vaan muistuttaa että pahimmillaan homma ei ole yhtä yksikertaista EU:n ulkopuolelta kuin sisäpuolelta.

Link to comment

Olen myös ajatellut ainakin yrittää hyödyntää halpaa taalaa ja kalastella KooGeen tänne Suomeen palelemaan. Verot vanhassa Volsussa on varmaankin vain muutamia kymppejä. Pitää vaan yrittää tehdä hintavertailua kuljetuksista. Californiasta tulee vissiin hieman lisäkustannuksia, jos auto pitää ensin siirtää itärannikolle.? Tosin autot saattavat olla paremmassa iskussa pelleiltään, kuin idässä.?

Link to comment

Itse selvittelin bussin uittamista San Franciscosta Suomeen. Välittäjä olisi ottanut auton toimittamisesta satamaan $300 ja rahtia olisi mennyt $1850, yhteensä n. 1500€. Halvemmaksi olisi tullut, jos olisi tuonut kaksi bussia kimpassa (yksi iso kontti) ja tietysti joku jossain tekee kaiken edullisemminkin.

Sitten löytyi projekti Suomesta ja nyt on Jenkeistä tulossa vain kasa vanhaa peltiä, lasia ja osia - nekin tosin Englannin kautta yhden bussin sisällä. Aikanaan Suomesta ne pitäisi sitten saada tänne rajan taa ja toivottavasti vielä projektiin liimattuina takaisinkin. No, työkaveri Moskovassa on O.C.:stä kotoisin, joten eiköhän sen Westfaliankin vielä ehdi..

 

Kaitsu

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...