Jump to content

TIG-hitsauksen alkeet


Recommended Posts

Pitäisi kuulemma kehittyä ihmisenä ja opetella jotakin uutta. Olisi tarjolla tig-vermeet. Kuis homma lähtee käyntiin ja mitä etua on hitsata jotakin tigillä migin sijaan.

 

Nimim. Kaikkea pitäis kuulemma kokeilla. Paitsi kansantanhuja ja sukua.

Link to comment
Kuis homma lähtee käyntiin ja mitä etua on hitsata jotakin tigillä migin sijaan.

- Parempi hitsin laatu

- Sopii paremmin ohuemmille levynpaksuuksille

- Parempi sulanhallinta, jos lisäaine tuodaan käsin

- Päittäishitsi onnistuu myös ilman lisäainetta

Link to comment

Parasta tossa Tiggailussa on se ettei pärski niinku Mig/Mag.

Siis minun mielestä on mukavampaa Tigittää ton takia. Kaarien ja runkojen hitsauksessa Tig on ainakin tämmösellä harrastajalla kyllä huomattavasti hitaampaa. Jälki on kyllä ton hitauden arvoista.

 

Mika

Link to comment
Guest Mika Raussi

Hitaampi se on, mutta sulan hallinta ihan toista luokkaa. Ja jos tahtoo, niin voi sen sauman sulattaa vaikka uudestaankin. Putkihitsarit suosii nykyään aika paljon tigiä sen takia, että sillä tulee kaikista tiivein sauma mustaan putkeen.

Link to comment
Guest Toheltaja

säädät elektrodin niin että se ei osu sulaan mutta on karvan päässä. Tulee parasta jälkeä noin. Alota tasopinnalta, ja voit tällöin säätää elektrodin niin että se on kaasusuuttimesta ulkona vaan millin pari, niin et dippaa sitä heti sulaan. Ja jos sen dippaat, lopeta homma ja teroita pää jälleen lyijykynämäiseksi. Teroitusmuodosta näät helposti että mikä millekin paksuudelle/materiaalille parhaiten pelaa. Alumiinissa pitäs olla pallopää, teräksille terävä, niin kaari on pistemäisempi. Jos dippaat kärjen, muuttuu kaaren väri vihertäväksi, ja pallomaisemmaksi kuin puhtaalla. Mustalle ja rosterille menee parhaiten punapäiset elektrodit.

 

Koittamalla oppii. Kolvi käteen ku kynä niin o helppo hallita, ja kun kattoo sivusta suoraan elektrodiin niin näkee sulamistapahtuman yms helpoiten. Automaattimaski "pakollinen", muuten menee vaikeeks.

Link to comment
Guest Tuoppi

juu itse tykkään kans tigillä pelata mut hankaluuksia tuo jos hitsattava aine on epäpuhdasta. kerran kun nappia painat häviää yllättävän paljon tavaraa ympäriltä. toki migilläkin roiskii ja ei oo hyvä juttu mut tig paljon tarkempi tuosta. kohtuu helposti saa hyvää jälkeä ja jos itelle tekee ei sen nopuden oo niin väliä.

 

ei muuta kun opettelemaan. aloita hieman pienemmillä virroilla ja kasvata sitten pikku hiljaa kun taidot paranee. Varmista kumminkin että sulaa tarpeeks ettei vain pinta ole sulanut vaan on läpi asti kiinni.

Link to comment

Alumiinille tarvit AC/DC koneen, alumiinia hitsataan AClla. Ja kun siinä dippaat neulan sulaan tai osut lisäaineella neulaan, niin saat järkyttävän määrän mustaa savua kappaleeseen... Wolframi joko musta tai valkoinen, erot käytössä tulee esiin aikanaan kun osaat ja oma mieltymys tulee jompaan kumpaan, suosittelen mustaa. Suojakaasuna aina tigillä arcon ja alumiinin kanssa virtaus 10-15l/min, rosterilla ja mustalla pärjää hieman vähemmällä.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Muuten tässä vaiheessa jo ennenkun on vehkeitä edes tontilla, niin vois mainita, että elektrodia terottaessa pitäs hiomajälkien olla sit kohti kärkeä. Vaikuttaa kaaren hallintaan jonkinverran, vaikka ei sentään katastrofi ole jos pitää elektorin poikittain mirkeliä vasten kun pyörittelee.

Link to comment

Lisäainelangoista tuli mieleeni kysyä vielä. 308 ja 316 rosterille? Mutta mikä on 4420?

 

Kumma firma tuo Voikoski. Paljoa en asiasta tiedä (kuten yllä olevasta näkyy), niin siltikin enemmän kuin myyjät tuossa liikkeessä. Sitten niiden kaasut ja pullot on törkeen yyberhintasia. Sitten ei löydy koko liikkeestä sopivia letkukaroja paineensäätimelle. Jos mulla olis ton firman osakkeita möisin pois ja heti.

 

Ja kiitokset neuvojille tähänastisesta, voi olla että asiaan palataan vielä....

 

Tommi: vehkeet on tontilla.

Link to comment

Dodii, eka reeni takana. Mielenkiintoista hommaa.

 

Tossa voikosken omistuspullossa on se ongelma, että ne lähetetään jonnekin nevadaan täytettäväksi ja siihen reisuun taitaa kulua viikko poikineen. Paha rasti jos on luovahetki päällä.

 

Ik-asennus on ihan jees paikka.

Link to comment
Tossa voikosken omistuspullossa on se ongelma, että ne lähetetään jonnekin nevadaan täytettäväksi ja siihen reisuun taitaa kulua viikko poikineen. Paha rasti jos on luovahetki päällä.

 

Näin se menee (kaikkien) omistuspullojen kanssa, vuokrapullo vaan vaihdetaan toiseen.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...