Jump to content

Lisäöljypohja?


Recommended Posts

tarvis isomman lisäöljypohjan uutta tulevaa konetta varten, eli ei sellaista normi 1,5 quart pohjaa enään, vaan sellainen tuplasti isompi melkein, tyyliin bergin leveä pohja.

 

http://www.geneberg.com/images/IMG_0660%20(Small).JPG

 

http://www.hotcars.net/Prod/pict-o/big/5160-20.jpg

 

 

Bugpack pohja vaikuttaa hyvin samankaltaiselta, pelkään vain että valu siinä on vähän huokoista, ja että kestääkö se tunkilla nostoa.

 

Kysymys on että mistä ja mikä kannattaa ostaa, bergin pohjia ainaskin on hankala nyt saada..

Link to comment
Guest Mika Raussi

Eiks erillinen pultattava kans ois oikeen hyväkin ratkasu. Sillon voi tehdä kunnon rivotuksen myös sisäpuolelle ja koko mutjakkeen saa auki puhdistusta varten

Link to comment
Töissä olis pääsy cnc koneelle, ja 3D mallinnus sujuu hyvin. Mutta milläs perkeleellä sais sisältä ontoksi, ei viittis tehdä erillistä pultattavaa kantta :D

 

Itse lähtisin jotenkin lähestymään asiaa levytavarasta? Hitsaan joutuu, mutta ei se liene ongelma sellaiselle jolta se sujuu?

Link to comment

Soittelin Gene Bergille, sanoivat etta KAIKKI lisaoljypohjat on loppu, ja jalkitoimituksessa alihankkijalta, eika ole mitaan hajua milloin saa lisaa.

 

Samaa sanoivat joidenkin oljypohjien osalta alkukesasta jo. Lieko sitten koskaan tule lisaa. Todella heikkoa :(

Link to comment

Voishan sitä vaikka pienestä öljypohjasta laikata katto reunoistaan irti ja lisätä suoraa levytavaraa sen verran väliin kun haluaa, saa ainakin niin suuren kun on tarvis.

 

Pukpäkin uudesta en sitä kuitenkaan lähtis tekeen, joskus uusi sellainen oli niin huokoinen ettei öljy pysynyt sisällä ennenkuin hitsattiin/sulatettiin tigillä umpeen. Scatin pohja on ainakin ollut hyvä.

Link to comment

Se voi olla että kannattaa ostaa scatin 2-litrainen, kuin että alkaa itse tekemään..ei etteikö hyvää saa itsekin tekemällä, mutta kyllä se tulee maksamaan varmaan satasen verran ainakin materiaaleineen. Ja tuollainen kappale jossa syvä laakea alue, olisi parempi tilata esityöstettynä, muuten tahtoo vähän taipua kun cnc-koneella jyrsitään syvennys.

post-1605-1388836028656_thumb.jpg

Link to comment

Tomppa, toi oli mielestäni erinomainen aloite. Tässä maassa on tosi taitavia kavereita joiden tavaraa mielellään ostaa, jos vain tietäisi mistä hakea. Onhan se jopa edullisempaa ostaa yksi vähän arvokkaampi öljypohja kuin miettiä jälkikäteen mitä tehdä sillä huokoisella halvalla missä ei pysy öljyt sisällä.

 

Juttelin Kiikalassa CSPn poikien kanssa ja kertoivat myyneensä ensimmäisen erän uutta sidewinder tyyppistä putkea loppuun lyhyessä ajassa. Todettiin, että laatutuotteille kyllä on markkinat.

Link to comment
Tosin alumateriaali ja jyrsintä ei liene ihan ilmaista.. Mutta laatu maksaa..

 

Ei ole ei, laskin ihan mielenkiinnosta, että jos omassa työpaikassani noita teettäis, niin sais ehkä juuri puristettua hinnan 250 euroon. Siihen jälleenmyyjän kate + kuljetuskustannukset niin ollaan hintaluokassa 380 - 390 eur. Vieläkö kiinnostaa?

Link to comment
Guest Toheltaja

Dummys Bileetsillä noita on joskus ollu, varmaan tekee vieläkin jos tarvetta. Ihmeen halvalla Åken työmaa noita tekis. Melkonen lastumäärä työstää tommosta kuppia, ja jos meinaa saada kestävää ja suht kevyttäkin vielä, saa kattoo materiaalinkin hitusen paremmasta päästä, jolloin tulee mukavasti 50-100€ lisähintaa :D

Link to comment

Materiaalin laskin "hihasta" halvimman alumiinin mukaan ilman hukkaprosentteja ja koneistus ajat sen mukaan että noita tehtäis sarjassa. Ja tarkoitus oli osoittaa minimihinta jonka alle sitä ei todellakaan saa :) Kuten Jani totesi, niin hieman paremmalla materiaalilla ja tarkemmalla viimeistelyllä hinta on helposti "tehtaalta" satasen tai vähän enempi kalliimpi, ja silloin mennäänkin kuluttajahinnassa jo 500 - 600 euron välillä, saattaa olla öljypohjien menekkin aika vähäistä...

Link to comment

Itse oon tota asiaa lähestyny vähä eri kantilta ja yhde koevedoksenki pienemmästä tehnyt. Mielestäni ton kokoluoka kappaleessa tosiaan koneistuksen hinta nousee liian korkeaksi.

 

Ite lähtisin kyllä joko valu tai hitsauspohjalta koneistetuilla laipoilla. Hitsaus taas itselle muodostuu ongelmaksi kun ei ole tiggiä. Puikolla tuseerauksen jälki on vähä rumempi puhumattakaan mitä puikot maksaa.

 

Valussa toi huokosuus on ongelma ja siitä pitäs päästä eroon omiakin menetelmiä kokeilemalla. Ongelma katoaa tarpeeks vahvalla seinämällä mut se lisää taas kappaleen koon järjettömäks. Muutama kokeilu on vielä tekemättä mutta niissä ahistaa hinta joka muodostuu yhdelle ainoalle kappaleelle. Hinta kutistuu yllättäen määrän kasvaessa. Talvella noita tulee varmaa koitettua lisää jos kiinnostus riittää vielä itsellä.

 

Umpinaiset sitävastoin onnistuu ihan kohtuudella http://personal.inet.fi/koti/vastus/sydan.jpg

Link to comment

Totta, ei mitenkään saa 199 euroon hintaa painettua, jos alkaa tekeen itse, ellei tee omakustannuksella, ja itse yöllä cnc koneella kaivaa :D

 

En oo kilomäärää laskenu että paljoko menee alumiinia isompaan puoliskaan, mutta veikkaisin 4-6 kg vähintään. N. 6 euroa / kg maksaa alumiini, ja valmiiksi vesileikattuna muotoon maksaa 15 euroa / kg.

 

Ja tosiaan joutuu helvetisti kaivaan, jos aikoo ton paksumman puoliskan cnc-koneella tekeen, päältä ja alta joutuu työstään isoja pintoja..

 

Hitsausta en ole edes ajatellut Ö-pohjaa suunnitellessa, kuitenkin vetelee ja tulee ruman näköinen. Edelleen se valaminen jossain olisi hyvä idea, kunhan työn jälki olisi tarpeeksi laadukasta, ja sitten vain laipat koneistais.

 

CSP-shopissa olis kataloogissa tuollaista syvää 4-quart pohjaa, onkohan se bergin pohja, ja jääkö sellaisella maavara olemattomiin..

Link to comment

Njuu, sitä vähän veikkasinkin, että 199 e on liian vähän. Mutta myytiinhän me noita Berginkin pohjia 249 e (3 quart) ja 349 e (4 quart), joten tuonne 349 euroon voisi vielä venyä melko helposti. Toki sitten, jos tuote on vielä siistimpi ja laadukkaampi kuin Berg, niin hintaa voi nostaa sen mukaan.

 

Mutta yleensähän näissä toimitaan niin, että tavarantoimittajalla on joku idea ja ajatus, sitten esittää jälleenmyyjälle / tukkurille tarjouksen ja sen mukaan sitten mennään. (jos mennään...)

 

Ainiin joo, jos ostan esim. 5 näitä varastoon, niin en myöskään halua löytää näitä pohjia joka toisen jampan autosta ensi kesänä, myytynä heille omakustannehintaan, tai vähän alle AC:n hintojen. Yksinoikeus siis myyntiin on oltava.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...