Jump to content

Ehdotuksia uudeksi läppäriksi 3D cad kayttöön?


Recommended Posts

Eli tarttis uus läppäri ostaa kun ei vanhalla autodesk inventor 2001 pro oikein pyöri ja lopputyö pitäisi saada tehtyä pikapikaa....

 

oliskos kellään kokemusta mikä vois olla bueno? en pelaa tietokoneella joten sillä saralla ei vaatimuksia...

 

nyt ei siis katsella mitään 2000€ läppäreitä... vaan sellasta "halbaa"...

 

 

Vesa

 

ps. Tarkoituksen sopivaa käytettyäkin konetta voi YV:llä koittaa tyrkyttää...

Link to comment

Pelkkä cadihän pyörii kaikissa uusissa, mutta kun kokoonpano alkaa kasvaa, niin sit ne ongelmat tulee vastaan ekana muisti.

Sit teho ja näyttis. i7 ydin auttaa tehoissa ja siihen sit joku integroitua parempi näyttis. Sen mukaan alat sorttaileen ja specksaileen.

Itellä pyörii miniläppärissä Catia ongelmitta atom prossulla.. Mutta eipä sillä mitäänisoja kokoonpanoja varmaan tehdä, mutta yksittäiset osat onnistuu helposti.

Link to comment

Meillä töissä Autodesk Inventor -käytössä Fujitsun Celsius -sarjan läppärit Core i5 -prossuilla ja 8 gigan muistilla. Käyttis Win7 64 bit.

Näytönohjain on joku Nvidia Quadro.

Aika hyvin riittää tehot Inventorin ym. tauhkan pyöritykseen, viiden vuoden ikäiset pöytäkoneet jotka aikanaan olivat muka tehokkaita 3D -työasemia ovat selkeästi hitaampia.

Link to comment

noi Fujitsun Celsius sarjalaiset on mun harmiksi juurikin niitä yli 2000€ jopa 3000€ koneita eli "ulottumattomissa"

 

Tarttee tutkailla missä halvemmissa koneissa noita neliytimisiä prossuja on... muistiahan saa aina lisää päivitettyä niin sitä ei ostettaessa ole pakko olla mahdottomasti, vaikkei siitä haittaakaan ole...

Link to comment
noi Fujitsun Celsius sarjalaiset on mun harmiksi juurikin niitä yli 2000€ jopa 3000€ koneita eli "ulottumattomissa"

 

Tarttee tutkailla missä halvemmissa koneissa noita neliytimisiä prossuja on... muistiahan saa aina lisää päivitettyä niin sitä ei ostettaessa ole pakko olla mahdottomasti, vaikkei siitä haittaakaan ole...

 

Muista myös katsoa muistien hinta koska ne on yleensä aikalailla yks yhteen hintansta puolesta riippumatta siittä ostatko sen muistin koneen kanssa tai irtonaisena. Ja muista myös sitten katsoa että olet ostamassa juurikin läppärin muistia.

Link to comment

juu noissa saa olla tarkkana... ja huomasin tuossa että noita linkittämiäsi hp läppäreitäkin kun googlasin niin oli netanttilassa tarjouksessa mutta samalla tyypillä myytävä kone olikin tehottomammalla prosessorilla... hämmentävää...

Link to comment
noi Fujitsun Celsius sarjalaiset on mun harmiksi juurikin niitä yli 2000€ jopa 3000€ koneita eli "ulottumattomissa"

 

 

Jep, edullisempi kone samantehoisella prossulla, näyttiksellä ja riittävällä muistilla riittää varmasti Inventorin pyörittelyyn. Ammattikoneiden tuplahinta taitaa näkyä lähinnä komponenttien kestoiässä ja takuu- ja huoltopalveluissa. Noille Celsiuksille saa kolmen vuoden takuun jonka jälkeen joutavat melkein ATK-museoon. =)

Link to comment
juu noissa saa olla tarkkana... ja huomasin tuossa että noita linkittämiäsi hp läppäreitäkin kun googlasin niin oli netanttilassa tarjouksessa mutta samalla tyypillä myytävä kone olikin tehottomammalla prosessorilla... hämmentävää...

 

Juu tosiaan saa olla tarkkana, oman vastaavan ostin veikon koneesta jouluaikaan kun oli tarjouksessa 100€ halvempi kuin verkkokaupassa.

Link to comment
Mites muuten tukeeko nyky läppärit yleisesti kahden näytön yhtäaikaista käyttöä.

Tukevat ainakin nämä mistä minulla on kokemusta. Eli "Laajenna työpöytä tähän laitteeseen" tms. väyrystoiminto löytyy näytön asetusvalikoista.

Link to comment

Joo tukee, käytännössä ihan kaikki ainakin viimeisen parin-kolmen vuoden sisään, yleensä myös miniläppärit. Nykyään on aika paljon yleistyny läppäreissä DisplayPort -näyttöliityntä johon voi joutua ostamaan kympin adaptereita HDMI / DVI -käyttöä varten.

 

Muisti on nykyään tosi halpaa, kattoo vaan että on varmasti 64-bittinen windows7 (tai linux?) ja mielellään sit 64-bittinen softakin. Kiintolevyn nopeus tulee yleensä nykyään missä tahansa yli 500 euron läppärissä ekana vastaan, muistia niissä on järjestään jo 4-8 gigaa. i5 "sandy bridge" tuplaydinprossutkin on jo ihan pirun tehokkaita. SSD-levy on aina kiva, ja siihen kylkeen usb3-kiintolevy, vot kyllä kelpaa.

 

Itse pitäisin läppärin tärkeimpänä ominaisuutena sopivaa fyysistä kokoa, tukevaa runkoa ja hyvää näppäimistöä, loput niissä sit melkein onkin. Näytön resoluutio toki sit kaihin määrän ja kukkaron paksuuden mukaan.

 

http://www.jimms.fi/tuote/K53SV-SX812V Tommonen on miulla himassa paremman puoliskon käytössä, pykälää vanhempana versiona mutta sama runko ja näyttö. Uudemmassa korjattu näköjään yksi kolmesta esiintulleesta puutteesta. Uudessa mallissa on näköjään jo usb3, mutta edelleen 5400rpm kiintolevy ja virtaliittimen sijoittelu typerään paikkaan :) Kun vaihdoin meidän läppäriin 7200rpm hybridilevyn, miusta kone muuttui kuin uudeksi - parempi puolisko ei huomannu mitään eroa :)

Link to comment

Pikaisella foorumiluennalla vielä, inventor versoista 2009 alkaen käyttää DirectX:ää, joten normaalit "pelikortit" käy yhtä hyvin kuin aikaisemmat "työasemakortit". Ts. ei tartte olla Nvidia Quadro tai AMD Fire -sarjan kortit vaan vastaavantehoiset GeForcet ja Radeonit käy aivan yhtä hyvin ja ovat hinta/tehosuhteessa paljon parempia. Tämmöiseen siis kunnon peli-läppäri on varmasti teho/hinta -suhteessa parempi kun "työasema-läppäri". Siinäkin kyse lähinnä sitten enää vaan rungon ja näppiksen kestävyydestä.

Link to comment

Ja jos haluaa laadukkaan myllyn "ns. kuluttajamalit" hintaluokkaan 600 - 1000e niin itsellä olis vaihtoehtoina joko Asus tai Toshiba.

 

Mikäs kone se Viltsulla oli duunikäytössä ja mitä sillä pyörität? Muistia oli se 8gb mutta muuta en muistakkaan paitti että Toshiba se oli...

Link to comment

Toshibahan se oli. Tarkemmin Toshiba Satellite P775-111. i5 2.3GHz prossulla, 8G muistilla, 64 bittinen käyttis. Iso 17,4 tuuman LED-näyttö on hyvä lisä koko päiväiseen työskentelyyn. Harmi vaan ei ole fullHD, vaan 1600x900.

 

Ohjelmana mulla on SolidWorks. Hyvin on pyörinyt ohjelma, ilman mitään ongelmia. Isommat voimalaitos kokoonpanotkin pyörii ilman minkäänlaisia takelteluita. Tosin joskus vähän normi hiiren ja 3D-hiiren ajatukset tuntuu menevän ristiin, tökkii, mut tuokin johtuu varmasti ohjelmistoista :@

 

Mulle antoi pomo rajaksi koneen ostoon 800 euroa ja sain tän muistaakseni alle tuon. Kiitos Geronimolle siitä! Siihen rahaan tämä kone oli kyllä erittäin hyvä ostos. Hyvänä lisänä tästä löytyy omasta mielestäni erinomaiset Harman/Kardonin kaijuttimet, joten Radio Rock pauhaa koko ajan. Tästä löytyy myös valaistut näppäimet, mukava pikku lisä jota ilman ei enää edes pärjäis. Voi työskennellä myös pimeässä :D Ja totta kai löytyy myös HDMI-liitäntä toista näyttöä varten, itsellä käytössä vain kotona viihde käytössä. Paketissa tuli mukana myös kaukosäädin. Sitä en ole käyttänyt, kerran kokeilin ja tuntui toimivan ihan okei.

 

edit. Elikkäs tää kone http://nordic.computers.toshiba-europe.com/innovation/fi/product/Satellite-P775-111/1112004/toshibaShop/false/

Link to comment

Tää vertailu on kyllä aikaaveivää puuhaa...

 

Olisko kellään tietoa mikä olis sellanen "minimivaatimus" näyttikseltä ja prossuteholta että inventori pyöris sulavasti...

 

Asusta olen nyt kattellut missä

prosessorina: Intel® Core™ i5 2430M 2.4 GHz

Näytönohjain: NVIDIA GT 540M 1 GB

Eli aikastalailla vastaava kuin Viltsun toshiba...

 

noilla luulisi kulkevan mutta hinta pompsahtaa 700€ mikä on hieman yli pudjetin ottaen huomioon etten pelaa mitään enkä oikeastaan koulun loputtua kesällä käytä konetta enään kuin surffailuun eli tulevaisuudessa tarpeeni täyttäisi täydellisesti pieni tabletti pc. Tästä johtuen hieman suorastaan V****taa ostaa "kallista" konetta puolenvuoden tarpeeseen...

 

Eli olisiko kellään ystävällisellä sielulla hyvää ehdotusta tarpeeni täyttävästä halvasta koneesa? Vai täytyykö tyytyä kohtaloon ja ostaa tollanen mötkö mikä varmasti jaksaa pyörittää...

 

Vesa

Link to comment

Jahas ostin sitten asuksen 17,3" X73XV koneen... ensivaikutelma on ainakin hyvä.... kone vaikuttaa muutenkin laadukkaalta... vielä kun saa ohjelmat asennettua ni pääsee töihin... :) Sinne meni kuplan uuden sisustan hinta mutta toivottavasti kannatti?!

 

Vesa

Link to comment

Meillä töissä muutamalla pelipuolen opettajalla oli käytössä Sony Vaio, näyttö oli jo pari vuotta sitten aivan huippuluokkaa kannettavassa.

Autodesk 3DSMax pyöri aika vaivattomasti ja pystyi vielä muutakin suhaamaan. Miinuksena oli se hinta, varmaan just siihen 2-3000 haarukkaan.

Läppäreitten viat:

- yleensä vain 2 muistipaikkaa ( nykyisen saa kyllä jo vaikka minkäkokoisia kampoja)

- huono näytönohjain

- tuppaa olleen koko kone käyttökelvoton jos emo poikii

- akkukäyttö, tosin ajat paranee kokoajan

Miun mielipide, jos otat läppärin panosta näytönohjaimeen ja muistiin, jonkunlainen merkkikone jossa on kohtuuhyvä takuu

Tietokone ei ole sijoitus vaan työkalu eli arvo tippuu aika radikaalisti.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...