Jump to content

1600 moottorille ja laatikolle pukki?


Recommended Posts

Tarkotus olis budjettiratkasuna saaha vaiheloota ja moottori -76 Kleinbussista irti ja erilleen, mutta kuitenkin sillein että niitä olisi suht helppo ruveta purkamaan. Talven aikana tarkoitus olis vaihtaa venttiili jouset ja männänrenkaat + muuta hyödyllistä että olis ens kesäks taas puristukset kohillaan..

 

Pikaisen googletuksen perusteella moottorin ainakin voi laskea ihan maahan/ lavalle, ilman että öljypohja vääntyy tai mitään menee rikki. Mutta pitääkö tämä paikkaansa, ja pystyykö siinä silloin purkamaan konetta tarpeeksi. Vai kannattaako mielummin satsata se +50 euroa moottoripukkiin, ja kysymys kuuluu että mistä ja millainen moottori-pukki. kun yleismallinen ei taida sopia?

Link to comment

Ton rempan kyllä pystyy tekemään budjetilla ilman pukkiakin. Mutta kyllä se pukki varmasti 50€:n edestä helpottaa elämää. Ja tosiaan koneen voi laskea maahan ilman mitään hajottamatta.

 

Ja venajousien vaihto ei luultavasti vaikuta juuri mitään hukassa oleviin puristuksiin.

Ja mitä tulee uudelleen rengastamiseen niin samalla vaivalla ja ei paljon kalliimmalla hinnalla vaihtaa jo koko mäntäpyttysrjan.

Link to comment
Vaihdelaatikkoa ei kannata irrottaa jos et ole siihenkin remonttia suunnitellut.

 

Heh... Ei ole pitkään kun yksi kaveri esson baarissa kertoi että hänen pitäisi vaihtaa toisen kaverinsa kuplaan kytkin, meinasi kuulemma ottaa laatikon pois paikaltaan, näin on kuulemma helpoin ja nopein, ei ole kuulemma koneessa kiinni kuin neljällä pultilla. :-)

 

Sanoin haluavani nähdä tuon homman ja pyysin kertomaan milloin kytkimen vaihtaa... ei ole kaverista kuulunut... liekö jäänyt kytkin vaihtamatta?

Link to comment

http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---MP/T ... -kg-15370/

Bilteman pukki toimii ihan hyvin ja on kyllä hintansa väärti, vähän välikappaleita joutuu laittamaan että saa koneen siihen kiinni, mut ei oo paha homma... Kyllä se niin paljon kätevänpää on sitä konetta ropata, kun saa pyöritellä miten haluaa, eli suosittelen vahvasti.

 

Jos tuollasen yleismallisen pukin hommaat, niin voin laittaa kuvia minkälaiset välikäikäleet omaani tein.

Link to comment

Vaihdeloota irti siksi että ajatus oli vaihtaa synkronrenkaat ja vaiheensiirtäjän osat ja haarukka. Kun laatikossa ei oo mitään tuntoa että onko 1 vai 3, vaiko 2 vaiko 4 menossa sisään. Siirtäjän puslat vaihdettu ja uusi Trigger vaihdekeppi lisähilkkeineen. Ei suuremmin parantunu.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...