Jump to content

Kansien virtaus


mick

Recommended Posts

Eli välillä kuulee puhuttavan kansien virtauksesta, ja samassa lauseessa puhutaan hevosvoimista. Voisiko joku ystävällisesti selittää mitä tuossa virtaustestissä tapahtuu, mitä siinä mitataan?

 

Samalla tiedustelisin, paljonko virtaa Street Pro 2 kannet? Onko joku mitannut/mittauttanut?

 

Dataa:

Street Pro 2

BUGPACK'in valmistamat huippulaatuiset virityskannet.

- imuventtiili 40mm

- pakoventtiili 35,5

- Yli 50% vahvemmat verrattuna alkuperäisiin

- Isommat kanavat

- Pitkät tulppakierteet

- Tuplajouset

- Kromimolylautaset

 

Nuo kannet käy 85,5 --> 88 kansille, kai nuo saa koneistettua 92mm pytyille?

Link to comment

Se virtaustesti ei sinänsä ole mikään ihmetemppu. Kansi laitetaan sylinteriputken päähän kiinni ja putkeen sitten imu joka pitää alipaineen tasaisena. Tavallinen alipaine on 25 tuuman vesipilari, toinen on 10 tuumaa. Sit mitataan paljonko ilmaa menee eri venttiilinostoilla. Jos kerrotaan virtaus kuutiojalkaa per minuutti (CFM) kertoimella 0,27 saadaan hepat. Ei mitenkään supertieteellistä vaan luku joka on peräisin 70-luvulta ja joka antaa suuntaa noin paljonko tehoa saadaan imupuolella. Eli jos virtaa 100CFM niin tehoja voi maksimissaan odottaa noin 27.

 

Pakopuoli mitataan samalla tavalla, mutta ilma liikkuu luonnollisesti toiseen suuntaan. Pakopuolen heppaluvuista mulla ei ole tietoa.

Link to comment

Saapas nähdä paljonko maksaa lohkon käyttö koneistamolla(isommat sylinteriputket, muuta suoristelua(aarporaus?) ja öljykanavien isontaminen), ja kansien kairaus sopivaksi 92mm putkille + virtaustesti(ja ehkä jotain tuon asian parantamiseksi)... Nouseekohan hinta jo liiankin korkeaksi :/

Link to comment

Vakiolla imu ~143 hp ja pako ~108 hp muistaakseni ku BIFfissä Marko mittas. Nostoa en muistanut kysyä. Kannet vielä keskeneräiset vakiokierrätyskannet. Pakosta pitäis vielä siivoilla.

Ja ihan ekaa kertaa porttaamassa ite noita kansia, asiasta mitään tietämättömänä.

Link to comment

Lisäyksenä vielä Markon mainintaan 044 kansien vastaavuudesta StreetPro kansiin, niin Aircooledin myymissä ja CB:n toimittamissa 044 kansissa on imuaukkojen yläpuolella merkittävästi enemmän materiaalia kuin StreetPro kannessa, mikä helpottaa kansien kairaamista selvästi.

 

Täyttöhitsauksia ei 044:sten kanssa tarvitse tehdä, ellei tee jotain todella radikaalia ratkaisua.

 

Toki täytyy myös todeta, että 044 on tehtaan jäljiltä myös tehon suhteen raakile, eli ainakin seetien takana olevat kulmat on syytä siistiä ja portata kannet imusarjoihin huolella.

Link to comment
Toki täytyy myös todeta, että 044 on tehtaan jäljiltä myös tehon suhteen raakile, eli ainakin seetien takana olevat kulmat on syytä siistiä ja portata kannet imusarjoihin huolella.

 

Koskee kyllä kaikkia jälkituotantokansia, myös super flo 1:siä ja vastaavia.

Link to comment

Totta, aika reippaasti löytyi potentiaalia lisää myös CB:n Comp Eliminatoreista (SF-1 vastaavat). Muistaakseni tehonlisäys oli parhaimmillaan jopa 20 % kun kannet hierottiin palotilojen, imu- ja pakoaukkojen, sekä imusarjojen kohdilta kondikseen.

Link to comment

KAtselin vanhoja 1r kansia, jotka siis olleet koneessani paikallaan. Ne oli aavistuksen katstassa, niinku nyt olettaa voikin. Mutta tein huomion, että imu- ja pakoventtiilin vieressä oleva terävä reuna oli kirkas ja kiiltävä! Auttaisiko jos tämän reunan poistaisi?

kannet.jpg

Link to comment

Mielipiteitä palotilojen hieromisesta lienee monia, mutta moottorityypistä ja halutusta palamisprosessista riippuen noita kulmia voi pyöristellä ja viilailla halutun mukaisiksi.

 

Yleensä on vastaan tullut sellaisia hierottuja palotiloja joissa käytännössä koko venttiilejä kiertävää aluetta on koitettu pehmentää pyöristämällä harjanteita yhtenäisemmän palotilan saavuttamiseksi.

 

Mainitsemasi kohta lienee niitä hankalimpia alueita juuri sen vuoksi, että kantta vasten tuleva tiivistepinta on siinä kohtaa ohuimmillaan ja asiallisen pyöristeen aikaansaanti on vaikeata.

 

Täytyy tähän myös todeta se, etten ole ikinä yksiäkään kansia itse liiemmin palotiloista hieronut, joten kaikki yllämainittu tieto on eri lähteistä imaistua ja toisen käden tietoa...

Link to comment

Piti vielä lisätä muutama kuva CNC portatuista imuista yms.

 

CNC portattu Comp Eliminator imupuoli:

 

http://www.directmotion.com/images/pic/0408.jpg

 

CNC portattu Comp Eliminator pakopuoli:

 

http://www.directmotion.com/images/pic/0397.jpg

 

CNC portatun Comp Eliminatorin palotila. Huom! Palotilaa ei vielä muokattu mitenkään!

http://www.directmotion.com/images/pic/0396.jpg

 

CNC portattu 044 Magnum kansi. Huomaa miten portin muoto on helppo tehdä aivan portin kattoon saakka ilman täyttöhitsauksia tms. kun materiaalia on riittävästi.

 

http://www.directmotion.com/images/pic/0808.jpg

 

Seetin sovitus imu/pakoaukkoon on myös tärkeä toimenpide. Huomaa siistit reunat. Tässäkään ei ymmärtääkseni ole palotiloille vielä tehty mitään, vaikka yläreuna ehkä vaikuttaisikin hieman siltä.

 

http://www.directmotion.com/images/pic/0876.jpg

Link to comment
Totta, aika reippaasti löytyi potentiaalia lisää myös CB:n Comp Eliminatoreista (SF-1 vastaavat). Muistaakseni tehonlisäys oli parhaimmillaan jopa 20 % kun kannet hierottiin palotilojen, imu- ja pakoaukkojen, sekä imusarjojen kohdilta kondikseen.

 

Parhaimmillaan melkein 40% parempi kuin tehtaan jäljiltä, tehtaan jäljiltä virtausta oli n.180hv. Tekijä jääköön salaisuudeksi ja sitä ei kannata multa kysellä, en kerro.

Link to comment
Parhaimmillaan melkein 40% parempi kuin tehtaan jäljiltä

Juuri näin, virikannet kaupanhyllystä on aina pelkät aihiot, lähes turha ostos jos ei niille tee tai teetä mitään...

Noista kuvista huomaa hyvin että käsipelillä saa paremmat, cnc-koneistetut on vaan tusinatavaraa =)

Cal-look.comin sivulta löytyy aloittelevalle kansigurulle oikein kuvien kera mainiot ohjeet joilla pääsee aika pitkälle (vakio-tyyppisellä-kannella)!

Link to comment
Yhdestäkään mittaamastani sylinterikannesta ei ole löytynyt ilmoitettua teoreettista teholukemaa.

Ne ovat kadonneet matkalla ?

 

 

Juha siis yrittää tässä kanssa sanoa, että suoraan laatikosta mitkään kannet ei virtaa sitä maximia mitä niistä voi käsityöstön jälkeen saada ulos.

 

Hmmmmm.... Matkalla tänne ne ovat virranneet ehkä jopa 900kmh!!!! :DD

Link to comment
Guest Keiteleen Kone

Onko pikalaiva jo keksitty ja käytössä ?

 

Tarkoitin myös sitä, että jos kansirakentaja lupaa 175 teorettista hp:a ja kun itse mittaan kannen, niin löytyy vain 120 hp:a.

Mihin erotus on kadonnut ? Sortavalan itäpuolelle ? kuten meidän metsänmyyntirahat.

Kuka löytää esim. netistä jonkun "viritys peruskannen" myyjän ilmoituksen kannen virtausmäärästä voi laittaa näkyviin sen linkkisivun.

Link to comment

No mitäs tossa teoreetisessa sanassa vikana? Nuo ne virtas silloin siinä penkissä ilman imareita ja muuta kikkaretta.

Voitkos sä Juha väittää että kun mittaat vaikka sen 120 hummaa, niin se kans virtaa myös silloin kun pulttaan imarit ja muut rensselit kiinni??

Eikös tällöin se ole "teoreettinen" vai menikö nyt joku multa pahasti ohi, vissiin??

Link to comment

Mikä on muuten syy miksei kansissa ole imu- ja pakosarjaa kiinni kun mitataan virtauspenkissä? Koko pakosarjaa on toki hankala saada mahtumaan, mutta usein imusarja olisi mahdollista laittaa kiinni koko komeudessaan. Joskus olen kyllä nähnyt noin 30cm pakosarjanalkukäyrää asennettuna mittauksissa. Onko niin että suhteellinen muutos virtauksessa on noin sama oli imu/pako asennettuna tai ei??

Link to comment
  • 9 months later...

Taas tuli yhet kannet jyrsittyä. Magnum plussat 044 42/38 venat.

Nostolla 13mm imuset 194 hepukkaa ja pakoset olikohan 160-170 hummaa. Pakarin pätkällä paremmin, jos ois mukana ollut.

Pakonen virtasi tasasesti eikä "läpättänyt" virtaus.

Tälläsiä suuntia saatiin Himoksella.

Link to comment

Ja millähän perusteilla liian iso tulos, jos kerran ite väität saaneen pikkuvenoista 180 heppaa?? Eihän toi mun tulos ole muutama heppa enemmän.

Mut voit mitata, jos samalla mittaat imusarjan ja pakosarjan kanssa kummatkin kannet. Muuten ei hirveitä intrestejä alkaa kiikuttelee turhanpäiten kansia edestakaisin. Ja onkos inventaario ja hinnasto valmis ku luppoaikaa tuntuu olevan?

Link to comment
Guest Keiteleen Kone

Mittaan samoilla varusteilla kuten M.Jääskeläinenkin jotta saadaan vertailuarvot.

Eräs ? kansivirittäjä oli mitannut kannelle virtausmääräksi 175 hp. mutta itse sain niistä kansista 119 hp. joten ihmettelen mihin erotus oli kadonnut.

 

" Luppoaika " , mitä se on ?

Link to comment

Kuten sanoin että jos mittaat ensin kuten Himoksella ja lisäksi pakarin ja imusarjan kanssa, niin voin tuoda sitten. Muuten en viitti kanniskella, ku ei ole mitään muuta hyötyä kuin todeta korkeintaan erilaisia mittatuloksia. Onkos sun mittapöytä aina kalibroitu?

Link to comment
Taas tuli yhet kannet jyrsittyä. Magnum plussat 044 42/38 venat.

Nostolla 13mm imuset 194 hepukkaa ja pakoset olikohan 160-170 hummaa.

Kyllä tuo on ihan linjassa, minun "samanlaiset" kannet virtaa IDA-imusarjojen kanssa 13mm nostolla 197 hv ja pako yli 80% imusta eli vapariin enemmän kuin riittävästi! Ja lastua lähti reippaasti =)

Seetien muoto aika tärkeä tekijä myöskin...

Link to comment
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...