Jump to content

ihme ääni kuplan kytkimestä..


Guest py_ry

Recommended Posts

Guest py_ry

Eli tänään ajellessa alkoi kytkin pitämään ääntä.. huomasin äänen alkaneen kun vaihdoin 4-3 noin 50km/h vauhdissa,sitten kun löysäsin kytkimen ja lähdin kiihdyttämään niin alkoi sellainen rahina.. Nyt tutkittu vähän tarkemmin ja Ääni kuuluu kun kytkin on "tuntumassa" ja matalilla kierroksilla. startatessa ei kuulu ääntä, eli vauhtipyörä kiinni. Ajoin autolla noin 10km äänen huomattuaan.

 

paikallistaisin itse vian kuluneeseen levyyn..?

 

Kone on 1641, W100, nurkka brosolit, vauhtipyörä on 215mm, sorvattu varmaan 200sesta..? Paikoillaan on vakio kytkin. Ei tahdo oikein löytyä 215seen muuta levyä kun vakio. Kennedyllä olis mutta vaatii vauhtipyörän vaihdon..

 

Hyviä kytkin kombinaatioita/ ehdotuksia tarvittais. :-)

 

Vielä ei ole otettu konetta pois, mutta viikonlopun aikana otetaan.

Link to comment
  • 2 weeks later...
Guest py_ry

Nyt on kone nostettu paikalleen ja ajeltu jokunen kilometri. Vauhtipyörän pinnat oli poimua täynnä, ja siksi kytkin ei pitänyt. Nyt sitten pitäis säätää..

 

Miten tuo kytkimen säätö tehdään ja paljonko on polkimen "vapaaliike"? Nyt kytkin ottaa melko ylhäältä..

 

Nyt tuli sitten käynti ongelmia samalla, tulpat uusittiin niin alkoi käymään huonommin, ei vastannut kaasuun läheskään yhtä hyvin. Ennakkoa on tuo 12astetta, Kärjettömällä sytytyksellä.

Link to comment

Kytkin säädetään auton alta vaihdelaatikon vierestä kytkin vaijerin päässä olevasta siipimutterista. Samalla kannattaa tarkistaa onko kytkinvaijerin suojaputkessa mutka koska jos se puuttuu kytkin ravistaa helposti liikkeelle lähdettäessä.

Link to comment
Guest py_ry

Kyllä siinä suojakuoressa mutka on. Nyt säädin vaijeria hivenen löysemmälle että kytkin ottaa melko pohjassa. Ennen säätöä se otti aivan ylhäältä, liekkö liiankin ylhäältä. Kai säätö meni oikein päin?

Link to comment
Guest py_ry

Tuossa taisi tulla syy jo tehtyyn kytkinremonttiin, levyjousellinen oli paikallaan ja huonosti piti, ja otti aivan ylhäältä.. Kiitoksia, taas ollaan viisaampia :-)

Link to comment
  • 3 years later...

Jatketaanpa tähän, kun on niin saman moiset ongelmat ja mulla loppuu ideat. Alkoi varoittamatta kesken ajon kuulumaan kytkintä painaessa kauhea rahina/hankausääni. Alkaa heti kun kytkin on "tuntumassa" ja voimistuu kun painaa pohjaan asti. Tuntuu myös vähän ahdistavan konetta, kun vaihde vapaalla polkee kytkintä.

 

No painelaakeria luonnollisesti epäilin, ja nyt vaihdettu HD-laakeri ja haarukka tilalle. Ei vaikutusta. Jousittamaton kytkinlevy noin 2000km ajettu ja näyttää mun silmään normaalilta. Paineasetelma alkuperäinen (vanhan mallinen), en nää mitään vikaa siinäkään. Kytkinakselin vauhtipyörän puoleinen laakeri vaihdettu samaan aikaan levyn kanssa, silmämääräisesti sekin ok.

 

Alkaa huumorintaju loppua parin koneen irroitusjumpan jälkeen. Voihan toki uusi painelaakerikin olla viallinen, mutta se ois jo huonoa tuuria...

Edited by APO
Link to comment

Sekin vaihtoehto täytyy huomioida, jos ei mitään muuta löydy. Mutta siltikkin vähän epäilen voiko olla laakerista kiinni, kun ääni on juuri samanlainen oikeasti kova rahina kuin entisellä laakerilla. Yleensähän ne alkaa pikku hiljaa kahisemaan ja tämä alkoi ihan yhtäkkiä ja kovaa.

Link to comment

Painelaakeri vaihdettu saksalaiseen sachsiin. Alkuun oli hiljaa, mutta kunhan pihasta pääsi niin taas alkoi tuttu rahina. Notta täähän rupeaa "harmittamaan". Jos jotain positiivista hakee, niin kolmas koneen irroitus/paikalleen laitto ei enää vienyt kuin 2h ja vartti :).

 

Samalla huomasin, että täristää ja irroittaa aika kankeasti kytkimen liikkeelle lähdössä. Eipä se oikein voi olla enää kuin asetelmassa vika, vaikkei siinä ulkoisesti mitään vikaa näykkään. Levyssä vika tuskin on, mutta enpä taida jättää enää mitään sattuman varaan eli uusiksi taitaa mennä sekin.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...