Jump to content

rekisteri kilven muutos


Recommended Posts

Guest Hannu Mattila
Tuskin antavat neliskanttista kilpeä jos normikilpi mahtuu.

Ensin meinasivat mullekin tyrkätä pitkän kilven tuohon luukkuun, hetken konttorintätin kanssa neuvoteltuani, sain kuitenkin lyhkäsen.

 

kupla_taka.JPG

 

Pitkä euro ei oikein sovi volsun takaluukkuun...

Link to comment
Guest laiska`s custom

ihmettelen suuresti kun ei haeta alkuperäisiä mustia kilpiä??on vaan aika järkyttävät noi valkoset!!ei tulisi mieleenkään ikinä hommata käyttö/harrasteajoneuvoksi vaalekilpistä...

Link to comment
Guest laiska`s custom

72 vuonna on saanut myös valita ottaako mustilla vai uusilla valkosilla rekisteröidessä,tosin yhden prätkän omistin muutama vuos takaperin ja se oli 74 alkuvuodesta rekisteröity ja oli alkuperäisellä mustalla lätkällä,hyvinkin outoa..tiedän et nykyään ne tekee mielellään mustista uusista kilvistä todella rumia pitkiä"mitäköhän järkeä?" tosin itse tilatessani ole maininnut että oltava ehdottomasti lyhkäset alkuperäisen kaltaiset ja olen saanut,katotaan nyt keväällä miten käy,jos en saa asiallista teetän vanhanmallisen ja laitan kiinni. valkoset kilvet on yhtä ällöttävät kuin jotkut nykypäivän tyyninki alut wanhassa autossa,ei jaksa ymmärtää..

Link to comment

Mustia kilpiä ei valmistettu eikä myönnetty lisää joskus 1970 jälkeen asemille, mutta niillä oli niitä varastossa ja ne sai käyttää loppuun. Joillakin oli paljonkin varastoa, varsinkin jossain jorpakossa missä tehtiin vähän rekisteröintejä. Siellä saattoi saada mustilla kilvillä vielä pitkälle 70-luvulle. Toisilla paikkakunnilla taas oli kilpien menekki vilkkaampaa ja valkoisia alkoi tulemaan heti 71. Näin mulle kertoi ake.

 

Ja mun juuri saamat mustat klvet on lyhyemmät kuin valkoiset ei-EU kilvet.

 

Numero on OR-39 ja kysyin meinaako se sitä että tulee lyhyt kilpi, ja muija konttorilal sanoi että ne on kaikki lyhyitä, noi mustat. Aina.

 

Jan

Link to comment

Mulla oli kans -74 prätkä johon hain mustan kilven ihan läpihuutojuttuna. Konttorilla täti sano, että nää rätkät on vähän hankalia, kun jossain konttoreilla on niihin annettu vielä -76 (??) mustia kilpiä.

Link to comment

Mustat kilvet annetaan kaikkiin jotka on ensirekisteröity vuonna ´72 tai aikaisemmin. Ensirekisteröintipaikalla ei ole väliä. Mustia kilpiä tilatessa ei anneta uutta rekisteritunnusta. Mustat kilvet saa niillä tunnuksilla millä ko. auto tai prätkä on joskus ollut suomessa rekisteröitynä.

 

Kaikki vanhat alkuperäiset mustat kilvet olivat aina enintään viidellä merkillä. Niinpä niihin mustia kilpiä tilatessa saa tuon vanhan viisimerkkisen tunnutksen. Mutta, jos esim. vm ´71 auto on rekisteröity silloin uusilla valkoisilla kilvillä ja tunnus on ollut kuusimerkkinen eikä siihen ole koskaan sen jälkeenkään myönnetty lyhyempää tunnusta, niin "lyhyitä" mustia kilpiä siihen ei saa kuin maksamalla erikoiskilvet. Sama periaate koskee myös käytettynä maahan tuotuja vanhoja autoja. Kilpien värin saa valita, mutta merkkejä on aina kuusi. Tai näin sen ainakin pitäisi mennä. Poikkeuksia varmaan löytyy....

 

Mulle on aika yhdentekevää onko kilvet mustat vai valkoset, mutta noi kuusimerkkiset "pitkät" mustat kilvet ovat kyllä luonnottaman näköset.

Link to comment
Guest laiska`s custom

puoltoista vuotta sitten tuli simmoinen kilpi vastaan mikä oli just haettu alkuperäisellä lyhyellä tunnuksella ,kilpi vaan oli tehty niin et alussa ja lopussa oli tyhjää enemmän kuin kuuluu,lyhyt tunnus pitkä kilpi,"#&%¤(?&!¤%

Link to comment

Mulla on semmonen tieto et katsastusmies sen kilven mallin päättää... siis et pitkä vai prätkäkilpi... ku itelleni yritän prätkä mallista taakse... ja ehkä eteenki.. ;)

Link to comment
Miksä siinä kilvessä on toisen kakkosen kohdalla? Näyttää jotenkin väärältä.

 

Taitaa olla kiinnitysruuvin kanta, samoin kuin kirjainosan C:n kohdalla.

 

Itsellä oli alkuperäiset mustat laput välillä pois ja hain takaisin ja sain luonnollisesti samanlaiset, viisimerkkiset mustat. Wehje on rekisteröity 10.5.1972 Forssassa ja silloin ensimmäisen omistajan mukaan kuulemma sai valita kummat ottaa. Onneks otti mustat!

 

Lyhyitä, kaksrivisiä eurokilpiä ei saa muuten kuin jos auton rekisterikilven kohtaan ei fyysisesti mahdu pitkä kilpi. Siksi jenkkivehkeissä on niitä. Joissakin uusissa Mazdoissa on viisimerkkisiä pitkiä kilpiä, mikä johtuu muistaakseni samasta seikasta, mutta on päätetty laittaa järjestäin "lyhyemmät pitkät". Lyhyen kiven saaminen ei siis oo neuvottelukysymys, paitsi tietty jos voi perustella että kapean paavinnenän alle ei "mahdu" pitkä lappu. Näin ilmeisesti on ollut edellä nähdyssä tapauksessa.

 

Tein aiheesta joskus lehtijuttua, voin kaivaa sen jostain jo löydän ja jotakuta kiinnostaa AKE:n suulliset selitykset pykäliin kirjatuista asioista.

Link to comment

Mie sain loppukesästä omaani alkuperäiset mustat kilvet!

Jonkun verran meni aikaa kun akella selvittivät alkuperäiset tunnukset. Oiskohan selvitys maksanu 18.5€, kilvet 9€ ja uus rekisteri ote noin 10€.

 

Ennen oli pitkät eurokilvet jotka ei miun silmään kovin hyvältä näyttäny mutta nyt on huomattavasti paremman näköinen.

post-760-13888358257336_thumb.jpg

Link to comment
Lyhyitä, kaksrivisiä eurokilpiä ei saa muuten kuin jos auton rekisterikilven kohtaan ei fyysisesti mahdu pitkä kilpi. Siksi jenkkivehkeissä on niitä. Joissakin uusissa Mazdoissa on viisimerkkisiä pitkiä kilpiä, mikä johtuu muistaakseni samasta seikasta, mutta on päätetty laittaa järjestäin "lyhyemmät pitkät".

 

 

Just näin. Kaksirivisten kilpien tarve pitää tai pitäisi perustella jotenkin järkevästi. Kaksiriviset kilvet ovat kaikki viisimerkkisiä. Näin ollen ajoneuvo, jossa on kaksirivinen kilpi toisessa päässä, niin sen toisessa päässä kuuluu olla yksirivinen eurokilpi vain viidellä merkillä.

 

Kaksirivistä kilpeä ei saa kahta kappaletta, eli sekä eteen että taakse (laillisesti). Jommassa kummassa päässä ajoneuvoa tulee olla yksirivinen kilpi.

Link to comment

Niin mitä asiaa? Jos et halua eurokilpeä, niin saat tyytyä pitkään matalaan. Lyhyttä korkeaa saa vain euromallisena ja sellaisen saat tilata, jos katsastaja katsoo sellaiselle tarvetta olevan. Maksaa about rekisteröinnin hinnan 10,50 ja kilpi 8 /kpl.

Link to comment

Mika tuossa laittoikin jo linkin AKEn sivuille, sieltä löytyy kilpien tarkat mitat. Vanha mustapohjainen on aina samankokoinen, on merkkejä sitten 2 tai 5.

 

Selvitä nalle onko autossasi joskus uutena ollut mustat kilvet. Jos on, saat sen tunnuksen, mikäli se on vapaana.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...