Jump to content

OSTAKAA SAMMUTTIMET AUTOON!!!


Recommended Posts

  • Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest Forsbacka
Juu nuo 10-20e halpissammutimet voi työntää perseeseen, ihan arpapeliä toimivatko ja onko niistä mitään hyötyä, on aivan sama jättää silloin koko sammutin ostamatta.

 

Vaan, luinpa 10min sitten uusinta Spinnerilehteä jossa oli käsisammuttimien testi! Kannattaa käydä ostamassa jos aihe kiinnostaa.

 

Testin TOP4 sammuttimet:

1. Presto PG 2

2. Gloria P2GM

3. firestop

4. Tempus KPF 2

 

Muutama muukin oli testattu mutta arvostelu oli tasoa "ei kannata".

 

Spinnerin testi ei ehkä mikään maailman tieteellisin ja tarkin ole, mutta tuloksissa on "heti kolmantena" yksi perseeseen työnnettävä, jota honkkari myy jollain 15 eurolla.

Huvittavaa siinä testissä oli se kaliumsammutin, joka on vedetty markkinoilta. Siinähän todettiin jotain, että enemmänkin levittää paloa, kuin sammuttaa sitä ja lisäksi se toimii pattereilla. Niitähän on myynyt ainakin Bauhaus jo pitkään.

Link to comment
Spinnerin testi ei ehkä mikään maailman tieteellisin ja tarkin ole

Eikä siltä kuulosta nämä luokituksetkaan:

 

Paloluokitukset:

A-palo: Puupalikat on pinottu 14-kerroksiseen tapuliin, jonka päämitat ovat 500 x 560 mm ja sen pituus vastaa luokituksen ilmoittamaa lukua desimetreissä. Sammuttaminen aloitetaan, kun puutapuli on palanut 8 minuuttia.

 

B-palo: Pyöreässä peltialtaassa on polttoaineena heptaania vesialustalla. Luokitus ilmoittaa kuinka monta litraa polttoainetta ja vettä astiassa on. Veden osuus on kolmannes. Sammuttaminen aloitetaan kun allas on palanut 1 minuutin.

Link to comment
Tais olla joni vaan kiinnostunut, kun kaikki vakuutusyhtiöt ei myönnä hirvi/palo/varkaus vakuutuksia vanhoille autoille?

 

joo.. lähinnä kiinnosti tietää minkälaisia vakuutuksia on ja miten ne korvaa mitäkin kun omalle volsulle ei ole koskaan mitään sattunut..

 

kaervaehti_004_848.jpg

 

Eipä tuohon paljoa tartte vaivaa että ajokuntoon saa,mutta menee vaan varmaan koko auton maalaus uusiksi paikkaamalla ei enää kovin siistiä saa.

 

mutta nythän sinä voit maalauttaa moottoritilankin saman väriseksi kuin auto.. onko muuten sisältä vihreä vai musta?

Link to comment

Nähdään mitä korvaa sitten kun on asia käsitelty. Hirvi,palo,varkaus ja ilkivalta on,ei niistä sen enempää huvita nyt keskustella,vieläkin niin kova vitutus päällä,vaikka ei tuho suurta ollutkaan. Olihan se sisältäkin musta,tuo konetilan takaseinä on vielä vihree kun siinä on ollut eriste edessä ja olen sen pois ottanut,onneksi sitä ei siellä enää ollut sekun olisi palanut kanssa aika iloisesti.

Link to comment
Guest Harri Björnholm

Mulla oli toissa yönä valunut 20 litraa polttoainetta rikkoutuneesta letkusta, hyvä, että lähtiessä huomasin tankin olevan tyhjä. Syttymisvaarahan siinä olisi ollut. Letku oli siististi mennyt rikki ennen pumppua, siitä mihin metalliletku vaihtuu muoviseen. Luultavasti tärinä ja vääränmittainen metalliputki oli rikkonut muoviletkun. Korjaukseksi lyhensin metalliputkea, jolloin kulma on nyt huomattavasti pienempi pumpulle päin noustaessa. Hiki tuli vaan töihin juostessa, onneksi läheiseltä huoltamolta löytyi ystävällinen henkilö, jolta sain kyydin.

Link to comment
Guest Harri Björnholm

Kangaspäällysteistä, huomattavasti nykyistä ohuempaa letkua oli ennen, ilman klemmareita, hirvittäisi nyt laittaa semmoista.

 

Varmaan edellinen letku oli vaurioitunut JO asennettaessa, eli huolimattomuuden piikkiin voitaneen laittaa, onneksi ei kerennyt syttymään pahemmin...Kunnollista, vastaavaa bensaletkua on nyt tilalle laitettu hieman pitempi pätkä...

Link to comment

Tämä on hiukka OT, mutta myös tallilla kannattaa panostaa sammuttimiin. Tämä surullinen kuvasarja on edellisestä elämästä kun vielä jaksoin noita isojen poikien autoja harrastella..

 

Eli lähtötilanne: Jokseenkin hiano Chevy `56 4d HT BelAir. Talveksi talliin peiton alle ja kevättä odottelemaan. Kaveri siihen käyttöautoaan hitsailemaan... lopputulos näkyy kuvista.

post-203-13888358531416_thumb.jpg

post-203-13888358531525_thumb.jpg

post-203-13888358531938_thumb.jpg

Link to comment
Älkää ikinä käyttäkö muuten kankaspäällysteistä kumiletkua sitten bensaletkuna se vasta vaarallista on. Ei varmaan tartte perustella jos miettii miksi. Tutulla on meinannut pari kertaa auto palaa noitten takia jo.

 

Jep, meinasi palaa juuri tämän takia männä kesänä. Vahinko tosin ei olisi suuri ollut, kun kyseessä oli sentään FORD..

 

Halkeillutta letkua kun on kovin vaikea havaita sen hiton punoksen alta.

Link to comment

Muistaakseni vakuutusyhtiö ei korvannut mitään. Hitsaajalla ei tulityökorttia, tallissa ei ollut sammuttimia jne.. Faktaa tapauksesta on hyvin vähän ymmärrettävistä syistä. Ei paljon naurattas meikäläistäkään jos vaikka Heeba täräyttäis Studion tuleen. Kilvettömillä projekteilla kun tuo palovakuutus on hiukka huononlainen.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Tää on kimppatalleissa yks tosi paska juttu. Siellä kun kuitenkin joku torspo hitsailee ja laikkailee miten sattuu, niin palaa koko talli tai sit on kaverin autossa kylki täynnä pisteitä. Ite en uskalla omalta tallilta poistua puoleen tuntiin tulitöiden tekemisen jälkeen vaikka joka katossa on sprinklerit. Kun ei se prinklerikään paljoo lämmitä siinä vaiheessa kun on joku nurkka musta ja vettä ympäriinsä.

Link to comment
Oliko vakuutuksia?

 

mitä sitten? Ei ehkä kuulu Kurrelle ollenkaan toisten vakuutukset!

 

Vakuutuksista kysyminen on Suomessa kielletty!

 

Jopas täällä vedetään herneitä nenuun vakuutusten kyselemisestä.

Miten pystyy oleen kiellettyä kysyä onko vakuutuksia? =)

ihme säätöä....ei pysty taas käsittää...

Ei varmaan oo vaikee sanoa että EI tai OLI...tai olla vastaamatta...

tarviiko sitä ny kuiteskaa hiiltyä..

Link to comment

OT. Tosta tallipalosta.. Vähän samanlaisia pelkokertoimia aina välillä itsellä kun pitää yllä mein kimppatallia. Ko. kimppatalli toimii vanhassa viljakuivurissa (luetaan: erittäin kuiva vanha puurakennus!) Yllätys että aina kaikki torspot ei jaksa mennä pihalle rälläköimään/hitsaamaan - kun heti ei oo käsillä tarpeeks pitkää jatkojohtoa...... :(

 

Harvempi siinä töitä tehdessään just ajattelee noita vakuutuksia..

Vielä harvemmalla käy edes mielessä että palotapauksessa vakuutus ei korvaisi edes mitään - aika harvalla on meinaan noi tulityö-kortit, alkusammutus kalustot lähellä, vakuutuksen vaatimukset täyttävä eristys tallissaan tai jaksaa päivystää tulitöiden jälkeen hetken ettei kipunoi missään jos onkin kiire kotiin tjsp.

 

 

Vähän noita riskejä koittanut vähentää pyytämällä (välillä useastikkin) että kaikki tallissa säilössä olevat autot irroittaa varmuuden välttämiseksi akun kengän..

 

Kattonut että sammuttimia on monta aina lähellä..

Link to comment
Guest Mika Raussi

Mites muuten noitten kanssa on? Jos teet tulitöitä ja kämppä kärähtää, niin mitä pitää olla hoidettu, jotta vakuutus korvaa? Tulityökortti? Sammuttimet, riittävä siivous/suojaus? Tarviiko tulityöluvan ja jos tarvitsee, niin kuka sen kirjottaa?

Link to comment

Mulla on ainakin oma talli paloeristetty kyprokki mitä lie olikaan levyillä,2x sammutin ja palotarkastaja kävi muistaakseni tarkastamassa tallin eristyksen silloin kun tehtiin ja tulityökortti löytyy,ei uskaltaisi kotona muuten mitään tehdäkkään tallissa. Ei viitti pelleillä näillä asioilla yhtään.

Siinä vaiheessa jos vahinko sattuu niin on enää tyhmää ruveta jossittelemaan.

Link to comment

Itse tulityökorttia suorittaessani tulin kysyneeksi kumpi on 'pahempi' vakuutusten kannalta se että on kortti vai ei?

Kortin haltijoilla tulisi olla kaikki tarvittava tieto ja taito, ettei mitään tapahtuisi. 'Maallikolla' ei välttämättä. Vakuutusyhtiön kantaa emme kyselleet.

Että muistakaa pitää se _paineistettu_ vesiletku valmiina.

Link to comment

Korjatkaapas jos olen väärässä, mutta mulla on ainakin tähän hetkeen asti syvään juurtunut mieleen;

 

Jos autotalli sijaitsee samassa rakennuksessa kuin itse asumis tilat (esim. omakotitalo jossa talli samassa) niin mikään vakuutus ei korvaa jos tallissa tehdään TULITÖIKSI luokiteltavia hommia ja koko roska palaa.

 

Eikö kuulosta pahalta, moniko on miettinyt ko. asiaa kun räpsäyttää rälläkän tai hitsin päälle tallissaan joka on talon kanssa yhteydessä?

 

 

 

 

Raussi: Tulityökortin saa kurssin suorittamalla..

Link to comment
Guest Mika Raussi

No miulla on tulityökortti ollu nyt muistaakseni seittämän vuotta, että kyl mie tiiän mistä niitä saa ja mitä siihen kuuluu. Muun muassa se vastuu.

 

Alko vituttaa tossa parisen viikkoa sitten kun tehtaalla rupes palovahdit lipsumaan hommissaan. Eihän se niille niin paha ookkaan, kun ovat vaan jonku tehtaan oman sammutuskurssin käyneet. Siinä vaan käy niin, että jos palovahti häviää johonkin eikä suorita jälkivartiointia ja sit palaa, niin se on tulityön suorittaja joka vastuuseen joutuu. Tai ainakin osavastuuseen.

Link to comment
Guest Harri Björnholm

Lyijytulpat poistettu ja kierteellä uusi tulppa paikalleen. Dellortoissa noi tulppausten putoaminen on ihan yleinen juttu. Paineilma ja painepesuri irroittaa ne helposti.

Link to comment

ja varmasti kannattaa laittaa, jos vähänkin tuntuu että ovat löysällä,nuo on helvetin vaarallisia jos pääsee irti ajossa niin voin 99% varmasti sanoa että syttyy varsinkin kesällä bensaa nimittäin sitten kohokammio tyhjäksi+kaikki mitä pumppuu kerkee pumppaamaan pitkin kuumaa kantta,tulppien päälle ja pakosarjaan.

Link to comment
Guest Jussinbussi
Korjatkaapas jos olen väärässä, mutta mulla on ainakin tähän hetkeen asti syvään juurtunut mieleen;

 

Jos autotalli sijaitsee samassa rakennuksessa kuin itse asumis tilat (esim. omakotitalo jossa talli samassa) niin mikään vakuutus ei korvaa jos tallissa tehdään TULITÖIKSI luokiteltavia hommia ja koko roska palaa.

 

Eikö kuulosta pahalta, moniko on miettinyt ko. asiaa kun räpsäyttää rälläkän tai hitsin päälle tallissaan joka on talon kanssa yhteydessä?

 

Siinä vaiheessa kun talli on käyttönotto/lopputarkastettu autotalliksi asianmukaisin palokatkoineen ym. Saa sen tulityökortin omaava henkilö polttaa ihan vapaasti ja vaikka koko paskan, vakuutus korvaa..

 

eri juttu tietysti nää rakennusluvattomat rytäykset.

 

 

Raussi: Tulityökortin saa kurssin suorittamalla..

Link to comment

Selvennän piruuttani edelläolevaa (puuttumatta sisältöön mitenkään). Itsellä ainakin meni hetki hoksata, että keskellä quotea on uutta tekstiä...

 

 

Siinä vaiheessa kun talli on käyttönotto/lopputarkastettu autotalliksi asianmukaisin palokatkoineen ym. Saa sen tulityökortin omaava henkilö polttaa ihan vapaasti ja vaikka koko paskan, vakuutus korvaa..

 

eri juttu tietysti nää rakennusluvattomat rytäykset.

 

Link to comment

Itse kysyin If:fin asiantuntijalta ja hänen mukaan autotallissa ei saa tehdä mitään tulitöitä, pois lukien itse rakennukseen kohdistuvat tulityöt. Autotalli on ihan määräysten mukainen ja palotarkastajakin on käynyt.

 

Erillisellä lisämaksulla olisi pienimuotoista tulitöitä harrastuksena saanut tehdä. En sitten edes viitsinyt kysyä paljon tuo lisämaksu olisi ollut.

 

Nimimerkki: Vaihdanko vakuutusyhtiötä?

Link to comment
Itse kysyin If:fin asiantuntijalta ja hänen mukaan autotallissa ei saa tehdä mitään tulitöitä, pois lukien itse rakennukseen kohdistuvat tulityöt. Autotalli on ihan määräysten mukainen ja palotarkastajakin on käynyt.

 

Erillisellä lisämaksulla olisi pienimuotoista tulitöitä harrastuksena saanut tehdä. En sitten edes viitsinyt kysyä paljon tuo lisämaksu olisi ollut.

 

Nimimerkki: Vaihdanko vakuutusyhtiötä?

 

Joo kyllä se valitettavasti noin menee ahtaasti tulkiten varmaan kaikilla vakuutusyhtiöillä. Autotalli on nimensä mukaisesti auton säilytyspaikka, eikä ole tarkoitettu korjaus/hitsaus/rälläköinti toimintaan. Paja on sitten asia erikseen, myös vakuutusmaksujen puolesta.

 

Mutta tuskin se asia myöskään on niin mustavalkoinen, että sillä verukkeella voisi vakuutusyhtiö korvaukset evätä. Jos et sitten ole syyllistynyt törkeään huolimattomuuteen. Eiköhän ne vakuutukset yleensä ainakin jotain ole korvannut, kun ite on hölmöyksissään mökkinsä polttanut esimerkiksi vesiputkia sulatellessaan...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...