Jump to content

Ikkunaveivin kiinnityspulma


Recommended Posts

Tulin ostaneeksi vm.70 kuplan, jossa ikkunaveivit oli ranetettu "vähän sinnepäin" kiinni siihen tappiin. Ostin uudet veivit Paruzzilta (custom, typ-1 kupla 8.1967 ja uudemmat), jossa kiinnitysruuvi tulee siihen tapin päähän. Mutta niissä tapeissa ei olekaan semmoista kierrettä, mihin veivin saisi kiristettyä. Siinä tapissa ei siis ole päässä kierrettä, tai siinä varressa mitään reikää, mihin mitään kiinnitystä saisi. Osaisiko joku sanoa näin kuvailtuna, mahtaako minulla olla jonkun muun vuosimallin ikkunaveivisysteemi ovessa? Minkälaiset veivit tuohon voisi mennä? Minkälaiset kiinnitystavat eri vuosimalleissa on?

Ajatuksena tällä hetkellä on, jos tapin päähän tekisi kierteen itse...

Link to comment

Ei ole tuttia, on vain reikä. Siksi se kierteen tekeminen aluksi vaikuttikin aika ok ratkaisulta. Sinällään tuo veivien sopimattomuus oli vähän omaakin mokaa, kun en tarkemmin selvitellyt onko nuo varmasti oikeat. Jotenkin vain oletin että kyllä ne käy, kun vuosimalli täsmää. Unohtaen että kun auto on reilu 50 vuotias, ehtii siinä välissä osat vaihtumaan... Varsinkin kun tää oma on kuulemma ollut harrastajalla jonkinasteisena projektina kauan (~20 vuotta), joten osia on saatettu haalia sieltä sun täältä. 

 

Link to comment

Aivan, eli noin se sokka siis menee. Juuri niin kuin vwagen ja moni muu kirjoitti. Kylläpä se vaatikin rautalankaa, että tajus 😅

Nuo veivit siis eivät periaatteessa tuohon käy, mutta laitan ne jotenkin noihin käymään. Luultavimmin sillä lukitusruuvilla tai jollain vastaavalla. 

  • Like 2
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...