Jump to content

Videokamera


Recommended Posts

Guest Niko79

Itse suosittelisin mini dv kameraa,esim panasonic tai sony tai canon perusteluna ihan vaan se, että sellaisen saa halvemmalla tai vastaavasti huomattavasti laadukkaamman,samalla rahalla kuin suoraan dvd,lle tallentavan.Itse ostin panasonic ns-dv 65 mallin viime kesänä ja ihan näppärä peli on ollut,videot saa tietokoneelle aika näppärästi,mukana tulleen kattavan ohjelman avulla,ja televisioon suoraan mukana tulevilla piuhoilla.Itse laite on näppärän kokoinen ja akut kestävät hyvin. Loppujen lopuksi tolla tulee kuvattua aika pirun vähän,lähinnä pojan toilailuja,joten jos et ihan himokuvaaja ole, suosittelisin ehkä mahdollisimman edullista laitetta tai uutta digikameraa isolla muistikortilla, niillä kun saa jo aika laadukasta kuvaa.

Link to comment

Hyvää mini-dv kameraa saa ihan kohtuu hintaan, esim. Sonyn DCR-HC37 maksaa n.350-370e.

Kiintolevyversiot on sitte hieman kalliimpia mut eipa tarvi ostella nauhoja.

 

Tai sitte jos rahaa on niin Sonyn HD kamera, testasin hetken viimeviikolla ja voi p...le et oli kuvanlaatu kohallaan varsinki hdmi johdolla taulutelkkariin.

Link to comment
Guest Damien

Satunnaiseen kuvailuun kelpaa kyllä loistavasti mini-dv kamera.

Niitä saa parilla satkulla (ainakin Samsungia, joka ei tosin ole ehkä yhtä hyvä kun Sony tai Panasonic). Myös monilla digikameroilla saa suht hyvää videokuvaa, ostaa vaan reilun kokoisen muistikortin.

 

Jos on tarkoitus kuvailla enempi niin sitten kannattanee satsata uudempaan tekniikkaan, tuo minidv kun on vielä nauhatekniikkaa.

Mulla olisi muuten Sonyn Hi8 kamera aika edukkaasti myynnissä jos antiikkikamppeet kiinnostaa... ;)

Link to comment

Hintaluokka 500e -> MiniDV + laajakulmalisäke + laukku + toinen akku + editointisofta

 

Hintaluokka 750e -> Parempi MiniDV + samat hilut (tai ekat kiintolevykamerat samoilla hiluilla mutta niissä se pieni lisäsatsaus seuraavaan hintaluokkaan miusta kannattaa)

 

Hintaluokka 1000e -> hyvä kiintolevykamera hiluilla tai pelkkä HD-kamera

 

1500e:llä saapi saman sitten HD:na hiluineen, ja näissä parhaissa jo 25p -tallennus = progressiivinen 1920x1080

 

Tuo laajakulmalisäke on ihan ehdoton, siihen kun satasen laittaa niin ei liikkuvassa kuvassa vääristymät haittaa ollenkaan. Esim. autossa sisällä ei pienillä nykykameroilla paljoa kuvaa ilman tuollaista.

 

...nii nää siis Suomen hinnoissa sitten :) JOS itse tarttisin videokameraa niin en ostaisi vielä HD-kameraa vaan halvan Mini-DV-kameran laajakulmalla, laukulla ja kahdella akulla. Editointisoftat on kuluttajaluokassa vähän kuppaisia käsittelemään HD-resoluutioita ja ei oo miulla tarpeeksi tehokasta tietokonettakaan vielä etteikö hermot menis editoinnissa

 

Puavo @ www.dwl.fi

Link to comment
Hintaluokka 500e -> MiniDV + laajakulmalisäke + laukku + toinen akku + editointisofta

....

JOS itse tarttisin videokameraa niin en ostaisi vielä HD-kameraa vaan halvan Mini-DV-kameran laajakulmalla, laukulla ja kahdella akulla. Editointisoftat on kuluttajaluokassa vähän kuppaisia käsittelemään HD-resoluutioita ja ei oo miulla tarpeeksi tehokasta tietokonettakaan vielä etteikö hermot menis editoinnissa

Itse olen funtsinut tilannetaa juuri samoin. HD-aikakauteen siirrytään sitten tuonnempana, kun standardit kypsyneet, tellu vaihtunut, HD-tason soitin hankittu jne...

Askarruttaa vaan tuo puuhastelu kun kuitenkin nauhalta haluaa taltioida tallenteita muullekin medialle, eli dvd:lle... Notta millä softalla homa hoituu näppärsäti? en haluaisi montaa kymppiä maksaa... Widows Vista Premium ei taida tuoda mitään apuja miniDV => hard disk / editointi => DVD-polttoon?

- J

Link to comment

Mulla on pinnacle studio kotikoneessa. On suht iisibiisi. Mutta eipä siltikään ole paljoa tullut editoitua. Kas kummaa aina on ollut älykkäämpää tekemistä.

 

Vaikka viimeaikoina tämä on mennyt digikameralla otettujen klippien katseluksi. Ei jaksa koskaan kantaa sitä viideokameraa mukanaan. Hyvä kun jaksaa ottaa sen digikamerankaan mukaan.

Link to comment

Omalla kohdalla se on menny siihen, että tapahtumassa joko videoi tai näpsii järkällä kuvia, kumpaakin ei ehdi/jaksa tehdä.

 

DV-formaatti on oikeesti kannattava kunnes HDV yleistyy. Ja vanhat DV-nauhat käy kuiteski HD-kameraan, jos haluaa säästää/katella vanhoja nauhoja.

 

Kiintolevy-kameran kaatuessa/tiltatessa/sammuessa saattaa käydä niin, että kaikki siihen mennessä sillä kyseisellä otolla kuvattu data häipyy bittiavaruuteen. DV-kameralla tavara jää nauhalle. Ja yhdelle nauhalle menee huomattavasti enemmän dataa kuin kiintolevylle.

 

Editointi Firewiren tai usbin kautta koneelle ja siellä sitten haluamallaan ohjelmalla turha tavara pois ja musaa taustalle. Sitten vaikka DVD:n teko ohjelmalla oma iki-ihana dvd, jota sitten iltojen pimentyessä katellaan eestaas.

 

Mutta oli formaatti mikä tahansa ja editointiohjelma kuinka hyvä tahansa, niin tärisevään krapulassa kuvattua matskua ei paremmaksi saa.

Jalka on siis kannattava ostos.

 

-ShakeyHand-

 

 

 

 

 

 

 

 

Mulla on pinnacle studio kotikoneessa. On suht iisibiisi. Mutta eipä siltikään ole paljoa tullut editoitua. Kas kummaa aina on ollut älykkäämpää tekemistä.

 

Vaikka viimeaikoina tämä on mennyt digikameralla otettujen klippien katseluksi. Ei jaksa koskaan kantaa sitä viideokameraa mukanaan. Hyvä kun jaksaa ottaa sen digikamerankaan mukaan.

Link to comment
Mutta oli formaatti mikä tahansa ja editointiohjelma kuinka hyvä tahansa, niin tärisevään krapulassa kuvattua matskua ei paremmaksi saa. Jalka on siis kannattava ostos.

Aivan.

Onkos Panasonicilla miniDV-mallia jossa on tärinän vaimennin - ainakin digikameroissa toimii aivan käsittämättömän hyvin!

Kenties muillakin valmistajilla on - mutta onko hintaluokassa "reipas 300 €" ?

Missäs hintaluokassa nuo tunnin nauhat? Onko kokemuspohjaista tietoa eri valmistajien välisistä laatueroista?

-J

Link to comment
Kiintolevy-kameran kaatuessa/tiltatessa/sammuessa saattaa käydä niin, että kaikki siihen mennessä sillä kyseisellä otolla kuvattu data häipyy bittiavaruuteen. DV-kameralla tavara jää nauhalle.

Niin, käyköhän näin useinkin, kokemuksia? Eikai kameran mediavalinnassa kannata lähteä siitä että mitä jos se hajoaa, voihan nauhakoneistokin mennä solmuun. Ja jos tiputat kameran asvalttiin niin ratkaisusta riippumatta kamera on kuitenkin hajalla.

 

Yksi vaihtoehto voisi olla Sanyon digikamera joka tallentaa 30fps videokuvaa (mpeg4) suoraan sd-muistikortille, mutta on normaalia perusdigikameraakin pienempi. Kokemuksia Sanyon C4-kamerasta jonka kuvanvakaaja tosin ei vakuuttanut, muuten kyllä näppärä peli eikä tarvitse miettiä ottaako mukaan kun tosiaan pieni ja kevyt. Esim Xacti CA6 kameraa saa muutamalla satasella jo uutena.

Link to comment
Guest Jani Antikainen

Miten hyvin toimii nuo nykysoftat, kun nauhalta siirretään materiaalia tietokoneelle? Aikoinaan canonin softalla materiaalin sai ainoastaan koneelle raw-formaatissa; vei todella paljon tilaa ja oli sellaisenaan raskas editoida. Onko saatavilla toimivaa softaa, joka pakkaisi reaaliajassa nauhalta tulevan materiaalin esim avi tai mpeg formaattiin? Vai pitääkö erikseen tehdä muunnokset koneella?

 

Mahdollisiman helpoksi olisi hyvä tuo editointiin ryhtyminen tehdä, ettei tarvitse tiedostomuunnoksia suorittaa + että laatu pysyy järkevänä.

Link to comment
  • 3 years later...
Editointi Firewiren tai usbin kautta koneelle ja siellä sitten haluamallaan ohjelmalla turha tavara pois ja musaa taustalle. Sitten vaikka DVD:n teko ohjelmalla oma iki-ihana dvd, jota sitten iltojen pimentyessä katellaan eestaas.

 

Lainataanpa ikivanhaa topikkia ...

 

Ongelmana on videokuvan saaminen kameran nauhalta koneelle ja siitä vaikka Juutuuppiin. Olenko ymmärtänyt, että tietokoneessa pitäis olla joku firewire-liitin? Piuha löytyy mutta ei sille reikää koneesta. Vai miten asia käy usb:n kautta? Ja millaisella ohjelmistolla onnistuu asian käsittely?

 

Kokemuksia 'kypäräkameroista' ja muista minivehkeistä, jotka tallentaa muistikortille? Mitä laitetta kannattaa suosia ja mitä välttää? Tämä - http://www.toniharsia.com/tuotteet.html?id=1/5 - vaikuttaisi mielenkiintoiselta motorsport-käyttöön ...

Link to comment

Siihen tarttee mahdollisesti purkin väliin.

Tuosta firewirestä en ihan varma ole, mut jotkut kamerat tais tukea tuota.

 

Mut mulla on tuollanen Pinnacle studio ohjelma ja purkki, jolla sain ainakin Sonyn vanhasta kamerasta kuvat ulos ja editoitua. Vanha tuo ohjelma on, olisko 10 versio.

Et varmaan uudempia ja parempia löytyy.

 

Purkin ohjelmineen voin vaikka vuokrata tarvittaessa. Niin harvoin on käyttöä, periaatteessa ollenkaan.

Link to comment

Vahvasti suositelen GoPro -mallistoa.

Itselläni HD 960, ja se on loistava.

eBay on edullisin hankintapaikka - HD 960:n saa alle kahdensadan kotiovelle kuskattuna. Suosittelen imukupin hankintaa samalla - sillä laitos pysyy vaikka ovipellissä kiinni.

Data tallentuu SD-kortille, joten tiedonsiirto-ongelmia ei ole.

 

Hyvää keskustelua kypäräkameroista esim. Fillari-foorumilla:

http://www.fillarifoorumi.fi/forum/showthread.php?t=40540

 

-E

Link to comment
Purkki?

Entä nuo uudemmat tikitaaliset kamerat, onko niiden kanssa elämä helpompaa, tiedonsiirto yksinkertaisempaa?

 

Noh, mitä haluat? Määrittele kuvaustarpeesi?

Digikamera on digikamera.

Autokamera on autokamera.

Kypäräkamera = kypäräkamera.

 

GoPro- kypärä/auto yms. kameran parhaita puolia ovat:

mahtava laajakulma 170 astetta, koko, iskunkestävyys, vedenpitävyys, kiinnittämisen helppous, erittäin laaja setti lisävarusteita erilaisiin kiinnitys-yms. tarpeisiin. Ja kuvan laatu on oikein hyvä. Kamerassa on myös time laps -mode, joten sen voi vaikkapa jättää huoneen nurkkaan napsimaan still-kuvia teinien kotibileistä 10-30 sek. välein...

 

Eli GoPro on monikäyttöinen, kulkee helpolla mukana, nopea ottaa käyttöön, soveltuu todella moneen. Olen nähnyt videota mm. siitä miltä näyttää isin ja äidin kauppareissu vauvan silmin katottuna... todella huvittavaa dokumenttia!

Itselläni rainaa siitä miltä näyttää ankkurista kun se lasketaan kirkkaissa vesissä 15 m syvyyteen hiekkapohjaan... Ei onnistu moiset "tikikameralla"

-E

Link to comment
Noh, mitä haluat? Määrittele kuvaustarpeesi?

 

Ensisijainen tarve on 'inkkari' eli sisäkuvaus ralliautosta. Siihen lienee paras paketti tuo GoPro Motorsport Hero? Jostain löysin maininnan kauko-ohjaimesta jossa näyttö, sillä saanee suunnattua muuten näytöttömän kameran suurin piirtein tietä kohden?

 

Miten tuollaisen kuva sitten siirtyy käytännössä tietsikkaa, ohjelmisto mukana? 'Ohjeita kädettömälle' ...

Link to comment
Noh, mitä haluat? Määrittele kuvaustarpeesi?

Ensisijainen tarve on 'inkkari' eli sisäkuvaus ralliautosta. Siihen lienee paras paketti tuo GoPro Motorsport Hero? Jostain löysin maininnan kauko-ohjaimesta jossa näyttö, sillä saanee suunnattua muuten näytöttömän kameran suurin piirtein tietä kohden?

Miten tuollaisen kuva sitten siirtyy käytännössä tietsikkaa, ohjelmisto mukana? 'Ohjeita kädettömälle' ...

GoPro Motorsport Hero on bueno.

Jos liian kallis, niin tsekkaa GoPro Hero 960. Eroa Motorsport-versioon:

Max. reso 960 (joka tämäkin on riittävä). Setissä ei mukana autokuvauksessa tarvittavaa imukuppia (jonka saa erikseenkin). Motorsport-versiossa kamera pystyy lisäksi 60 fps hyvällä resolla. Tästä on etua silloin jos kuvittelee tekevänsä paljon jälkikäsitelyä - 60 fps:lla saa hyvää hidastuskuvaa ilman erityisiä kikkailuja (joita joutuu siis tekemään jos frame rate "vain 30 fps).

 

GoPron valttikortti on tuo super-laajakulma, 170 astetta (mutta ei täydellä resolla 1080, jolloin kuvakulma "normaali" 127 astetta). Laajakulma tarkoittaa käytännössä sitä, että kameran suuntauksen kanssa ei tartte stressata - kokonaan pieleen ei mene koskaan.

 

Tulokset voi katsoa suoraan telkkarin kautta (piuhat mukana) tai sitten millä vaan laitteella, joka hyväksyy SD-muistikortin. Eli video-filet (ja kuvat, jos niitä ottanut) siirtyy tieksikalle ihan Windows Explorer tempuin "copy-paste". Ja onhan kameran mukan USB-piuhakin - eli myös sen kautta imurointi tietsikalle onnistuu. Ei siis tarvita mitää softaa jotta otokset saa tietsikalle!

-E

Link to comment
Ongelmana on videokuvan saaminen kameran nauhalta koneelle ja siitä vaikka Juutuuppiin. Olenko ymmärtänyt, että tietokoneessa pitäis olla joku firewire-liitin? Piuha löytyy mutta ei sille reikää koneesta. Vai miten asia käy usb:n kautta? Ja millaisella ohjelmistolla onnistuu asian käsittely?

 

Jos on vanha digitaalinen nauhalle tallentava kamera (niinkuin itselläni) niin pääsääntöisesti pitää olla Firewire (IEEE 1394), USB:llä ei onnistu (yleensä) kuin still-kuvat / webbikamera. Tuolta löytyy sopiva lisäkortti jolla homma hoituu: http://www.verkkokauppa.com/main.php?pa ... 3=Firewire

 

Jos taas on vanha analoginen nauhalle tallentava kamera, niin tarvitaan joko erillinen videokortti, näytönohjain jossa on video-in, tai USB liittimeen video-in sovitin.

 

Digitaalinen nauhalle tallentava kamera on Firewire-liitännän kanssa nykyäänkin ihan käyttökelpoinen ja videoiden siirtäminen tietokoneelle sujuu helposti. Video-editointi ohjelmat osaa yleensä ohjata kameraa suoraan firewiren välityksellä, joten kameran kytkemisen jälkeen siihen ei tarvii kajota, vaan kaikki hoituu tietokoneesta käsin.

 

 

Edit: Typot korjailtu..

Link to comment
Tuossa GoProssahan tosiaan ei ole itsessään minkäänlaista näyttöä?

Ei ole näyttöä (video)kuvalle eikä etsintä. Eikä niitä parin koekuvaussession jälkeen oikein kaipaakaan. Sitä vaan iskee kameran kiinni, tekee karkean suuntauksen, painaa Record - ja antaa mennä... himassa sitten vasta tarkastellaan lopputulosta, eikä koskaa pety (paitsi tosi heikossa valossa kuvattuihin...).

Pieni näyttö kyllä löytyy, jonka avulla valitut optiot, kuvaustavat yms. varmennetaan.

-E

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...