Jump to content

Museokilvet


Guest Jessie

Recommended Posts

Guest Jessie
Posted

Jos auton museokatsastaa, vaihtuuko siihen automaattisesti MR-kilvet? Vai voiko niillä vanhoilla kilvillä kruisailla niin kuin ennenkin, jolloin museostatus näkyy lähinnä rekisteriotteesta (?) tai muutsa vastaavasta todistuksesta.

 

En haluaisi luopua vanhoista peltiläpysköistä...

 

Kellään tietoa? AP?

Guest Jessie
Posted

Ok. Se on hyvä tietää.

 

Mutta mitäs jos mulla on alkuperäiset valkoiset kilvet vuodelta -72? Onko museoautossa oltava aina mustat kilvet?

Posted

Jaa, siinä tapauksessa saattaa kyllä olla että vaaditaan MR kilvet... Sitä en osaa sanoa kun ei ole tullu juteltua niin "uusista" museoajoneuvoista.. :)

Guest Toheltaja
Posted

Ei nykyään näe kilvestä onko museossa vai ei. Valkokilpisiäkin on ihan omilla kilvillään museoautona nähty. Johan tuo MR alkuinen museointijuttu loppu ajat sitten...

Guest Jessie
Posted

Jossain vaiheessa oli (saatan tosin muistaa väärin) osa M-alkuisia kilpiä varattu museoajoneuvoille. Siitä oli joskus keskustelua, koska se rajoitti Mikkelissä rekisteröityjen autojen vanhojen kilpien uudelleensaantia.

 

Mutta siis jos olen nyt käsittänyt oikein, museokatsastuksella ei nykyään ole mitään tekemistä sen kanssa, millaiset kilvet autossa on. Ja niitä ei tarvitse vaihtaa.

Posted

Olin eilen illalla museoajoneuvo katsastus seminaarissa. Olisin voinu kysyä aiheesta siellä käytäessä...

 

Minulla on muutenkin asiaa kyseiselle tarkistajalle joten voin kysyä siitä jos haluat.

Guest Jessie
Posted

No, jos sulle muistuu mieleen asia siinä muuta kysellessä, niin kiinnostaahan tuo tieto.

 

Pitää täällä päässä arvuutella loppukesästä, josko menisi sitten koko auto läpi.

Posted

Jep, pistin jo kyselyn sille samalla kun lähetin sille päivitetyn harrasteauto listan veteraaniseuran jäsenlehteä varten.. ;)

Posted

Valkokilpiseen on mahdollista saada mustat M-alkuiset ja joidenkin museotarkastajien mielestä se jopa kohottaa auton arvoa. Omasta mielestäni oma kilpi paras kilpi.

Guest Jessie
Posted

En ehkä halua uusia kilpiä, kun vanhat valkoiset on tosiaan ollut sen 36 vuotta kiinni. Niissä on sen verran patinaa, että ne on jo ihan museokamaa ;)

Posted

Valkoiset kilvet jää autoon sillä ne on olleet siinä jo alunperin. Siihen toki saa myös MR-kilvet, jos erikseen haluaa. Tässä tapauksessa se kyllä näyttäisi höhlältä, vaihtuihan se kilpien väri juuri tuolla aikakaudella.

 

Nihilistissä oli joskus keskustelua aiheesta, silloin pelättiin että valkokilpisillä museoajoneuvoilla aletaan ajamaan kuin käyttöautoilla, silloin kun kaikki kilvet olivat vielä näitä valkoisia (ennen EU-kilpiä). No, näin ei tainnut sitte käydä. Itselläkin yks MR-auto valkoisilla kilvillä tallissa.

Guest -sippo-
Posted

On tosiaan 6-merkkisiä mustia kilpiä museohärveleissä, mielestäni vähän hölmöltä näytää...

Posted
On tosiaan 6-merkkisiä mustia kilpiä museohärveleissä, mielestäni vähän hölmöltä näytää...

Samaa mieltä! Jos on 6-merkkiä kilvessä, niin valkopohjainen kilpi näyttää "luonnollisemmalta".

t. HT

Posted
On tosiaan 6-merkkisiä mustia kilpiä museohärveleissä, mielestäni vähän hölmöltä näytää...

Samaa mieltä! Jos on 6-merkkiä kilvessä, niin valkopohjainen kilpi näyttää "luonnollisemmalta".

t. HT

 

Eikä tarvii olla edes museopeli että saa tuollaiset kilvet ;)

Posted

Niin ja myös toisin päin, jos auto on ollut joskus museokilvissä ja vaikka MR-kilvillä, näitä tunnuksia ei tarvitse vaihtaa, vaikka auton poistaisikin museorekisteristä.

 

"kuuluisin" esimerkki on kai se metallin harmaa S-mersu joka oli aika reilusti rakenneltu, rakentaja oli verhoilija ja se kyllä näkyi nahkasisustuksessa.

 

Oli vaan ottanut aikaa ja vaivaa säästääkseen museorekisteröidyn aihion.

 

Samalle hemmollahan oli näyttely KG, joka myytiin itärajan taakse....

Posted
rakentaja oli verhoilija ja se kyllä näkyi nahkasisustuksessa.

 

Eiköhän sen sisustan kuitenkin verhoillut joku muu kuin auton omistaja. Omistaja lienee enemmän metallipuolen miehiä.

Posted

keskustelussa on vilahtanut sellainen käsitys että museoajoneuvolla ajelut olisi jotenkin rajoitettu, määrällisesti tms. Käsitys on hyvin yleinen, mutta totaalisen väärä. Mikään laki ei estä ajelemasta museoajoneuvolla vaikka 24/7 -tyyliin kesät talvet.

 

Toinen asia on sitten pakollinen liikennevakuutus, joka näihin autoihin usein otetaan. Ts. museoajoneuvon halpa liikennevakuutus sisältää ehdon "30 käyttökertaa vuodessa", siis esimerkiksi 30 ajopäivää. Kysymyksessä on kuitenkin vakuutuksen ottajan ja vakuutusyhtiön välinen asia, joka käytännössä toteutetaan niin että vakuutuksen ottaja antaa kirjallisen vakuutuksen vakuutusta ottaessaan siitä että ajelut jäävät tuon rajan alle. Käytännössä vakuutusyhtiöllä on kovin vähän mahdollisuuksia tätä valvoa, mutta Suomen säät ainakin kovin vanhan kaluston ajeluita rajoittavat.

Posted

Kysyin Tapiolassa joskus että josko ottais Musoeautoon tavan vakuutuksen et vois ajella enemmän, niin sanovat että sitten myös katsastat sen normi rekisteriin. En sitten tiedä oliko virkailija ummikko vai onko tosiaan tämä Tapiolan kanta.

 

Tää chopattu Foorti lienee vielä tunnetumpi ja enemmän keskustelua herättänyt MR-kilpinen kuin Äyräväisen Ex-mese. Kuva pöllittyKaitsun Kustumize sivuilta.

 

051.jpg

Posted
Kysyin Tapiolassa joskus että josko ottais Musoeautoon tavan vakuutuksen et vois ajella enemmän, niin sanovat että sitten myös katsastat sen normi rekisteriin. En sitten tiedä oliko virkailija ummikko vai onko tosiaan tämä Tapiolan kanta.

 

Öh, mitähän tarkoitat? Museoajoneuvoksi reskiteröidyllä ajoneuvolla pitää olla nimenomaisesti museoajoneuvovakuutus. Mutta jos olet hakenut museoajoneuvolausunnon etkä ole tehnyt muutos- tai rekisteröintikatsastusta museopeliksi, niin on edelleen normirekisterissä. Museoajoneuvotarkastuksen lausunto on voimassa tietyn ajan, jonka puitteissa on tehtävä tuo muutos, jos haluaa MR-ajoneuvoksi.

 

Se 30 pv/vuosi liikenteessä on rajana ja sen noudattaminen perustuu herrasmiessopimukseen. Jos haluat ajaa autolla enemmän, niin sitten normirekisteriin ja normi liikennevakuutukset. Ainakaan kuplan vakuutusten hinta ei päätä huimaa. Mikäänhän ei estä pitämästä autoa alkuperäiskuntoisena vaikkei oliskaan museorekisteröity.

 

 

Jos aletaan yleisesti rikkomaan tuota 30 pv sääntöä, niin tässäkin pätee sama periaate kuin armeijassa, että kun yksi töppii niin kaikki kärsii. Seurauksena voi olla yletön ajopäiväkirjabyrokratia tms. Muistaakseni jossakin päin oli niin ettei ajopäivien määrää ole rajattu, mutta on jokin tyyliin 5000 km/5 vuotta rajoitus, joka kyllä aika tehokkaasti minimoi huviajelujen määrää ja pituutta.

 

Tässä lainaus SAHK:n sivuilta:

 

Museoajoneuvoja koskevat poikkeukset yleisistä määräyksistä

 

 

• museoajoneuvoilla on edullisempi liikennevakuutusmaksu

 

• ajoneuvovero (dieselvero ja käyttömaksu) ei koske museoajoneuvoja

 

• museoajoneuvon määräaikaiskatsastus suoritetaan ennen 1.1.1960 käyttöön otetuilla ajoneuvoilla joka neljäs vuosi ja uudemmilla museoajoneuvoilla joka toinen vuosi kesäkuun loppuun mennessä. Katsastusohje koskee niitä museoajoneuvoja, jotka on velvoitettu määräaikaiskatsastukseen.

 

• "talvirengaspakko" ei koske museoajoneuvoja

 

• museoajoneuvon käyttö on sallittu vain 30 päivää vuodessa

 

• jo hyväksyttyyn museoajoneuvoon ei saa tehdä muutoksia

 

Museoajoneuvoksi hyväksytylle ajoneuvolle on saatavissa M-alkuisia mustapohjaisia rekisterikilpiä ns. museoajoneuvokilpiä. Ajoneuvoon voidaan myös tilata siinä aikaisemmin ollut tunnus, mikäli se on vapaana. Tästä peritään normaali kilpien hinta. Maksua vastaan voi tilata minkä tahansa vapaana olevan rekisteritunnuksen.

 

 

 

MUSEOAJONEUVOA EI OLE TARKOITETTU JOKAPÄIVÄISEEN LIIKKUMISEEN,

EIKÄ LUVANVARAISEEN LIIKENTEESEEN.

 

 

Museoajoneuvo voidaan hylätä määräaikaiskatsastuksessa mikäli sen rakennetta on muutettu tai sen kunto ei täytä MA-rekisteröinnin vaatimuksia.

 

Piet@ri

Posted

Olen edelleen siinä käsityksessä että museoajoneuvon ajomääriä tai käyttökertoja ei ole rajoitettu pelkän museoajoneuvoksi rekisteröinnin perusteella, eli jos Herbster on jostakin sellaisen lain tai asetuksen löytänyt niin mielelläni näkisin tässä.

Posted

Olin tänä tiistaina veteraaniautokatsastus tilaisuudessa jossa paikallinen veteraanikatsastaja(suomen ensimmäinen ja vanhin) ja hän luki lakitekstiä. Voin selvittää hänen kanssa asiaa ja vaikkapa laittaa tänne kun ehdin...

Posted

Kyllä itse kanssa siinä uskossa että MR-merkintä (siis museoajoneuvoksi tarkastus ja rekisteröinti) rajoittaa käyttöä.

 

Muutenhan kaikki ajelis niillä.

Guest Raggare
Posted
ajomääriä tai käyttökertoja ei ole rajoitettu pelkän museoajoneuvoksi rekisteröinnin perusteella

 

ei usko että laista löytyy tuohon kohtaa. se 30 päivää/vuosi kyllä, mutta ei tarkempaa.

Posted

Ähh.

 

Siis se mitä vahingossa poistin oli että rajoituksesta ei ole mainintaa missään asetuksissa vaan on 30 vuotta vanha herrasmies sopimus harrastajien, vakuutusyhtiöiden ja valtion kanssa.

Museoajoneuvotodistus oikeuttaa vakuutusyhtiöillä 1/12 vakuutus maksuja.

 

Ja jos tuota aletaan väärinkäyttää niin on sama menettely kuten armeijassa: yksi töppää ja kaikki saa selkään...

 

(hiton läskisormi joka deletoi koko viestin...) :)

Posted

jep, eli nyt siis ollaan vaiheessa, että on todettu, etteivät lait ja asetukset rajaa museoajoneuvon ajeluita tai käyttökertoja. Kuten on ollut koko ajan.

 

Mitä taas tulee museoajoneuvotarkastajien antamaan todistukseen niin siinä ei ole, ainkaan minun omistamissani museojaoneuvoissa, ollenkaan minun allekirjoitustani. Eli en ole sinä yhteydessä sitoutunut mihinkään, ko. paperi vain kertoo että autoni täyttää sen mitä museoajoneuvolta edellytetään.

 

Ainoa paperi, jossa olen allekirjoituksellani vakuuttanut, että en käytä museoajoneuvoani kuin korkeintaan 30 kertaa vuodessa on minun ja vakuutusyhtiöni välillä. Mitään sopimusta valtion, vakuutusyhtiön ja harrastajien tai heidän muodostamiensa yhdistysten välillä ei ole.

 

Toinen asia on sitten se, anataisiko vakutusyhtiö normaalin liikennevakuutuksen myös museoajoneuvoon, täytyypä tarkistaa.

Posted

No ajelepa sitten 365 vuodessa museoautolla, saat koko järjestelmän pois ja muutaman mobilistin vihat päällesi.

 

En vain tajua, miksi tästä pitää vääntää kättä. Ihan niinkuin museoajoneuvolla nyt kannattaisi ajella yli 30 päivää vuodessa, vaikka kuinka pilkkua n"#"!malla voitaisiin muuta todeta. Ja jotain tekemistä asiassa on valtiollakin kun kerran vuotuinen ajoneuvovero jää pois sen vakuutusmaksun alentumisenkin lisäksi. Jos ei tästä löytyisi mitään kirjallisena, niin voisihan sitä jättää veron maksamatta käyttöautostakin vetoamalla vähäiseen käyttöön tai korkeaan ikään.

 

Ihme hommaa. Toivottavasti olet täysin periaatteellisella, teoriapohjaisella kannalla liikkeellä tässä asiassa. Muuten olet ymmärtänyt asiat pahasti väärin...:(

Posted

Olen kuulut urbaanilegendan museopirssistä jonka mittariin oli kertynyt 18tkm vuodessa, johon katsastaja oli tuuminut, että aika paljon on 600km/päivä ajoa.

Posted

Museoajoneuvotarkastajan lausunto vapaasti käännetty:

 

Tuohan on täysin vääristetty tulkinta säännöistä ja täysin vastaan sitä käytäntöä mitä ollaan menetelty 30v ajan!

Tiedän että on esiintynyt semmoisia tulkintoja ja että on ollut joitain vakuutusyhtiöitä jotka ovat peukaloineet sääntöjä asiakkaiden värväämiseen..

 

Jos tuommoiset tiedot tulevat viranomaisten tietoon ei kestä kauaa ennenkuin kaikki MA-oikeudet poistetaan.

 

Sehän on itsestään selvää että ajoneuvo joka on vapautettu mm. ajoneuvoveroista ja "dieselveroista" ei saa käyttää kuin tavallista käyttöautoa.

 

Museoajoneuvoyhdistykset taistelevat jotta jäsenet saisivat parhaat mahdolliset oikeudet ja helpotukset ja sitten tulee epärehellisiä henkilöitä jotka alkavat peukaloimaan sääntöjä niin paljon kuin suinkin ja hankaloittavat muiden harrastusta.

 

Apua!

 

Museoajoneuvotarkastaja.

Posted

ideani on se, että ei tällaisellakaan keskustelupalstalla jaeta väärää tietoa, esim väitetä että museoajoneuvolla ajeluita olisi jotenkin rajoitettu siksi että se on museoajoneuvo. Tähän väitteeseen törmää jatkuvasti, ts. ainakin minä joka kerta kun pysähdyn jollakin em. autollani johonkin ja joku tulee juttelemaan.

 

Selvyyden vuoksi lienee kerrottava että tuorein omistamistani museoajoneuvoista, Volkswagen tietysti, on valmistettu helmikuussa 1944 ja vielä avokorilla varustettu, joten parhaani yrittäenkin jää ajelukerrat joka vuosi tuon 30:n alle. samoin muilla ajopeleilläni.

 

Lähtökohta lienee se, että lakeja ja asetuksia noudatetaan, ei mitään epämääräisiä SAHK:n tai muiden tahojen propagandaväitteitä. Jos joku käyttää museoajoneuvoaan toisin kuin on vakuutusyhtiölle vakuuttanut niin asia on sitten varmaan vakuutusyhtiön ja kaverin itsensä välinen, mitäs se muille kuuluu.

Guest Jessie
Posted

Viattomasta kilpi-kysymyksestähän sikisi mielenkiintoinen keskustelu.

 

Vielä mielenkiintoisemmaksi tästä tekee sen, että rivien välistä voi lukea, ettei joidenkin mielestä mikään muu sopimus ole kunnioittamisen arvoinen tai velvoittava kuin Suomen laki. Jos sekään.

 

Minun mielestäni, jos laitan nimeni johonkin paperiin alle, sitoudun sitä sopimusta noudattamaan. Riippumatta siitä, kuka on toinen osapuoli. Myös vakuutusyhtiö kuuluu tähän sarjaan. Ja olen samaa mieltä, että jos alkaa näkyä, että porukka ei sopimuksia kunnioita, voi vakuutusyhtiökin vetää museovakuutukset pois. Kaikilta. Siinähän sitten maksetaan käyttöautovakuutuksia.

Posted

Sillä ei ole väliä onko museoautossa mustat tai valkoiset kilvet kuinka monella merkillä hyvänsä. Mutta sääntöjä pitää kunnioittaa, varsinkin kun on edes joitakin etuisuuksia saatu museoajoneuvoille. Ei käyttömaksua ja halpa vakuutus, sekä harvempi katsastusväli.

t. HT

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...