Jump to content

Venttiilinjousipuristin


Guest Hugo

Recommended Posts

Guest nokivasara

Itte olen irroitellut pitkä- ja paksuvartisella lenkkiavaimella, jonka lenkki osa kannen pinnapulttiin, paksu rikka ja mutteri päälle. Lähtee tosi nätisti lukot irti lautasista. Kokoaminen onnistuu myös samalla tavalla helposti.

Link to comment

Voinhan minäkin tässä tunnustaa millainen Ghetto Engineering työkalu mulla on tähän tarkoitukseen. Iso vanha (jämäkkä) ruuvipuristin ja noin 4cm pitkä kyljestä avattu alumiiniholkki. Se holkki on päältäkatsottuna C-mallinen ja laitetaan ruuvipuristimen ja venttiililautasen väliin.

 

Ei sillä pääse yhtä näppärästi laittamaan lukkoja takaisin kun kuvan laitteella mutta jäi aikoinaan enemmän rahaa mikrometrin ostamiseen.

Link to comment

Kävin hakeen Motonetistä IKH:n puristimen. Tässä on säätömahdollisuuksia ihan mukavasti ja kun oikea säätö löytyi jouset oli helppo laittaa eikä puristaminen vaatinut kovin paljon voimaa, toisin kuin biltema jossa mulla loppu voimat kesken.

Link to comment

iso C-puristin jostain biltemasta kait, on toiminut mulla kun kannet on irti.

 

Kannet paikoillaan tyoskentelya varten tein oman tyokalun, hitsasin kaytettyyn keinuvipuun jatkovarren, ja ruuvinpuoleisen paan katkaisin lahelta akselia ja hitsasin 2 sakaraa sen tilalle jotka painavat lautasta. Keskella siis aukko siina missa ennen oli saatoruuvi, siita lukot sitten saa irrotettua. Keinuvipu pultataan vakio keinuvipuakseliin. Toiminut ihan ok jopa tien paalla missa ei ollut mahiksia paineistaa sylinteria! Normaalisti tulpanreiasta paineilmaa sisaan etta vena pysyy kiinni.

Link to comment
Guest eemeli

Hep!

 

Itte sorvilla / jyrsimellä puuhasin semmosen jonka saapi pylväsporakoneeseen kiinni. Muuten kiva mutta ne venat tippuu, jos ei muista laittaa esim. vanhasta autonpesusienestä vaahtomuovinpalasta palotilaan ;-)

 

Rosterista tietty. Toimii hyvin sellaisen ison poran kanssa jossa mahdollisuus lukita ns käsikampi alas, eli on rajottajat molempiin suuntiin koneessa. Meinasin kyllä kokeilla jousitettua magneettiakin pitämään venttiilin ylhäällä mutta toi superlooni oli aika paljon nopeempi noin valmistusajaltaan.

 

Vähän joutuu laittamaan kannen toiselle reunalle korotuspalaa etä tulee venttiilit pystyyn, mutta muuten ihan mulle riittänyt kaikkiin kolmeen kanteen mihin sitä on tarttennu. Iso plussa on se, ettei vie tilaa juuri lainkaan, miinusta taas se että häviää tod. helpolla.

 

-eemeli-

Link to comment
  • 3 years later...
Ketjun aikaisemmat linkit ja kuvat kaikki rikki. Mikäs näistä nyt olisi sopiva kuplan kansien kanssa?

 

Motonet

http://kauppa.motonet.fi/web/guest/etus ... id=76-5042

http://kauppa.motonet.fi/web/guest/etus ... id=76-5040

http://kauppa.motonet.fi/web/guest/etus ... id=76-5203

 

Biltema

http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---MP/T ... tin-19228/

http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---MP/T ... tin-19227/ <- tää lienee se joka oli ketjun aloittajan mielestä hanurista

19-227_m.jpg

Tämä ainakin täyttä kuraa sain kyllä yhden kansiparin venat irti ja takasin pikku virittelyllä just ja just ja sit härveli hajosi.

Link to comment
  • 7 months later...

Eikös noiden pepen linkkaamien puristimien idea ole että eka säädetään vastin ruuvi niin että saadaan kahva käännettyä ja jouset puristetaan tosta vastinruuvista?

 

Kun tuli todettua että kahvaa vääntämällä kahva vääntyy eikä jouset painu :d

Link to comment

Mie aikoinaan tuollaisella hevosenkenkämallilla sain tehtyä parin kansia jossa oli jämäkät chevy-style -jouset (seetipaine mitattu 90kg ja täyspaineeseen loppu 160kg mittari kesken). Sitten kun toisen kerran samaa yritin niin en kertakaikkiaan käsittänyt miten oon muka tässä joskus onnistunut, ja hitsailin parissa tunnissa pöytämallin työkalun mukaelman (http://www.aircooled.fi/tuote/151/ventt ... sipuristin) kun oli viikonloppu ja olevinaan kova kiire. En harkitsisi mitään muuta enää kun ostaa tuon pöytämallisen (kun se Petterin hytikkamalli meni kipurajan yli).

 

Puavo

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...