Jump to content

Millä poistaa ruosteet runkotunnelin sisältä?


Guest Tuoppi

Recommended Posts

Guest Tuoppi

Moro,

 

Rupee oleen alusta muuten puhda, mutta tuo tunnelin piru kiusaa.

 

Mitäs eri metodeja tohon putsaamiseen olis...hiekalla ei oikein pääse puhaltaan. Täälläkin ollu juttua noista kemikaali irrotuksista, mut ei ihan tämmösessä paikassa. Pitäis ainakin saada sit kokonaan altaaseen, mut sit tulee äkkiä tuo huuhtelemis ongelma ja uusi pintaruoste.

Toki yks mahollisuus et raapii teräsharjalla joka on jonkun kepin päässä kaikki irtonaiset pois ja vetää ruosteenestomössön sisälle. Heittäkäähän ideoita kehiin.

 

Eikä sieltä ny kaikkee tarvi saada pois, mut alusta on muuten täysin ruosteeton ja kohta uusissa maaleissa niin hämää jos se on sisältä ruosteessa.

 

-Tuomas-

Link to comment
Guest Toheltaja

pestyä kalliomursketta sisään, reiät tukkoon ja telineeseen pyörimään pariks päiväks. Kummasti putsaantu... Kerran koitettiin myös epäkeskotäryn kanssa mutta sitä kilinää ei kauaa jaksanu kuunnella, ja ois ehkä voinut pidemmän päälle suotta väsyttää metallia kiinnityskohdan nurkilta

Link to comment
Guest Tuoppi

No nyt tuli erilainen idea :) pistetään harkintaan.

 

Rälläköinti ja hitsaus ei oikein huvittais kun vetelee aina ja kyllä se helpommin ruostuu hitsisaumoista.

 

-Tuomas-

Link to comment
Guest Tuoppi

Olisko Lassella tarkempaa tietoa tällaisesta puhaltajasta tai laitteesta? On ilmeisesti vain erikoisempi pää letkussa...

 

Tää olis pop :)

 

-Tuomas-

Link to comment
  • 2 weeks later...

Onkos kukaan koitellu sitruunahapolla hapottaa ? Miten reagoi bensaputki ja vaihteensiirtotangon "tefloniohjain" siinä kässärin alla. Jenkkipalstalla oli jotain juttua tuosta, itsellä aineet jemmassa mutta ei vielä tuolle asteelle ole ehtinyt, korihommat vasta menossa. Meinasin kyllä yrittää tosin pienemmillä osilla ensin jos meneekin vaikka persiilleen. Tuo happojen kanssa tuusauksessa pitänee muistaa tuuletus ( tehtävissä varmaan ulkosalla) ja ittensä suojaus ja sopivan laimea happo.

Link to comment
Guest Tuoppi

Tätä puhkiruotumista tuskin tapahtuu :) Tarkotus olikin hakea mielipiteitä ja ideoita mitä /miten kannattaisi hommaa tehä vai kannattaako ollenkaan.

 

Tosta Fertasta en oo ikinä kuullutkaan ja jos sitä ei tässä rojektissa tarvii, mut taas on opittu lisää ja toisissa rojekteissa pääsee ehkä helpommalla.

 

Fertan olis siitä kätevä et sumuttais sen tunnelin sisään, antais vaikuttaa ja vetäs ruostesuojamömmöt päälle. Toinen on et jättää Fertan pois ja pistää pelkän ruostesuojamömmön.

 

puhallus on aika työläs kuten pyörittäminenkin eli suljetaan ne pois.

 

-Tuomas-

Link to comment

Tuota Fertania vastaavaa mömmöä käytin joskus italialaiseen käyttikseen. Muutti luvatusti ruosteen mustaksi rokkopinnaksi ja ainakin päältä päin katsoen lopetti ruostumisen.

En silti menisi moista runkotunnelin sisäpuolelle laittamaan. Ennemmin vaikkapa pesemällä paskat pois ja sen jälkeen ihan perus kotelosuoja-aineet.

Link to comment

Fertania kokeiltiin tänään joten muutaman vuoden kuluttua tiedetään toimiiko se. Siinä sanottiin "tannic acid" ja hassua sinänsä, kyllä se vähän punaviiniltä haisee.

 

Purkin kylessä lukee "better than shotblasting" joten jos se on ees 20% hiekkapuhalluksesta niin on se varmaan tyhjää parempi. Tuo lisäksi vesiliukoista ja hyvin vetistä joten se menenee helposti maaliruiskustakin läpi. Jos pohjalevyn laittas grilliin, sumuttas tunneliin ja pyörittelis samaan aikaan, sen sais varmaan hienosti joka paikkaan.

Link to comment
Guest Toheltaja

Sitruunahapolla saat käsitellä montakin kertaa ennenku on kokonaan puhdas. Muoville ei tee mitään, mutta kuparinen bensalinja kyllä kirkastuu kummasti, tod näk joudut sen vaihtamaan käsittelyn jälkeen. Sisään menee aika monta litraa vettä, ja reikien tilkitseminen tiiviiksi on aika savotta :D

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...