Jump to content

Kupla edelleen kärjessä : Vähiten Vahinkoja/100 ajoneuvoa


Recommended Posts

Tästä ollut täälläkin joskus aiemminkin puhetta. Eli Vakuutusyhtiöiden liikennevahinkotilasto 2010 mukaan Kuplalla vain 0,3 vahinkoa / 100 autoa. Toinen ääripää: Toyota Land Cruiser 4,8 vahinkoa / 100 autoa.

 

Ja sama Iltasanomien sivulla. Sinne varmasti ilmestyy taas laadukasta keskustelua vanhaan malliin.

 

Toki vuosittaiset vähäiset ajokilometrit on yksi merkittävä asia. Mitä muuta tulee mieleen?

Link to comment

Vanhoja tötteröitä joilla ajellaan, kyyti on kauhiaa jo 70km/h vauhdissa ja tiedostettu pelko takaraivossa heikosta kolariturvallisuudesta niin eihän näillä joudu useasti kolareihin ja muutenkin 99% kuplisteista pitää volsuaan parkissa/tallissa 340 päivänä vuodesta:)

 

Vauhtihullut sitten urhoilee ja kiihdyttelee openeissa yms...

 

Oisko näin?!

Link to comment

Noissa isoissa maastureissa ja tila-autoissa tulee harhainen olo auton todellisista ajo-ominaisuuksista ja tilannenopeuksista. Vanhasta kuplassa maailma ja todellisuus sentään näkyy kuin kaitafilmiltä :-)

Link to comment

Kuplahan on tuolla listalla lähes ainoa "harrasteauto", saattaa sillä olla jotain merkitystä.

 

Isojen maastureidenkin kohdalla saattaa olla merkitystä sillä, että tuossa listallahan on kaikki ajoneuvovahingot, myös parkkipaikkakolhut ja muut sellaiset. Ymmärrettävästi sellainen on haastavampi parkkerattava kuin pienikokoinen kupla.

 

Kannattaa lukaista tuo raportti ennenkuin tekee johtopäätöksiä, vaikka melko pitkä onkin, ihan mielenkiintoista tietoa rivienkin välistä luettavissa.

Link to comment

Luin tarkasti kaikki jutut ja tilastot niin riveiltä kuin niiden välistäkin. Homma on varsin selkeä, kaamea tappavan myrkyllinen glykoli aiheuttaa hengenvaaraa myös välillisesti, kun se saa höyryissä olevat ihmiset törmäilemään toisiinsa!

Link to comment

Muistan silloin kun otin 20 vuotta sitten ensimmäistä kertaa vakuutusta tuohon punaiseen kuplaan, kupla ja Saab 96 oli yksi edullisimmista johtuen matalasta onnettomuus tilastoista.

 

Silloin oli vähän enemmän kuplia liikenteessä käyttöautoina

 

Dennis

Link to comment
Guest Toheltaja

pakko sanoo nyt ku on ajanu 40tkm tuoreella VW Caddyllä: On ollu enemmän läheltäpititilanteita tän 7kk aikana ku koskaan ilmajäähyllä, vaikka kilsamäärä ilmakoneisilla on tuplat reilusti. Osakseen on sattunut sellaisia, missä on ollu pakko kiskasta auto hallittuun luisuun, mutta vaikka painat kojelaudasta veks käytöstä nuo upeat turvalaitteet, niin silti se perkele katkoo syöttöä jos vähänkään luisuu... Jännäkakka ei ole kiva kakka :D

Link to comment
Guest Jussinbussi

Joo kyllä sitä tullaan jalka jarrulla melkein risteykseen kun risteykseen ja ollaan niin skarppina kun ihminen olla voi kun näillä romuilla ajetaan.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...