Jump to content

seosmittari


Guest veewee

Recommended Posts

Guest Mika Raussi

Kaveri pani escorttiinsa tommosen. Vaikka saatto olla kaasarissa ja koneessakin paljon vikaa, niin näytti ainakin mittari ihan päin vittua. Tai siis lähinnä kun kaikki paitti kaks lediä palaa, niin ota siintä sitten yhtään mitään selvää. Ton kuitenkin pitäs olla semmonen että vissiin vaan yks tai pari lediä pitäs palaa. Muutenkin näytti viskovan ihan laidasta laitaan.

 

Siin oli joku tarvike lambda kiinni. Varaosaliikkeen myyjän mukaan ainakin piti olla ihan sattuva anturi.

Link to comment

Just eilen säädin tuollaisen mittarin avuilla yhden ruisku-turpo-saparon. Ihan hyvä laite se on etenkin hintaansä nähden. Kyllä tuokin mittari vilkutti ledejä laidasta laitaan ja kaikki palo yhtä aikaa, mutta olipa sitten seoksetkin (ja sytkä) mitä sattu. Kun saatiin säädöt kohalleen, niin jökötti kuin tatti samassa kohtaa, paitsi tietysti kun seoskin oikeesti muuttui.

 

Jos haluua oikeesti enempi säädellä, niin laajakaista-lambda on kyllä ihan asiaa, mutta ompa hintakin ihan toinen.

Link to comment

Melkolailla turhaa syytellä mittaria, jos moottori ei ole säädöissä tai ei osata säätää kohdilleen. Kun säätöjä aletaan hakea uuteen moottoriin, niin valot heiluu edestakas ja välillä palaa kaikki ja välillä ei mikään. Siitä on sitten vain osattava lukea, että mitä tarvii tehdä. Erittäin tärkeää on että pakosarja on 100%:sen tiivis, muutoin arvot on mitä sattuu.

Link to comment
Erittäin tärkeää on että pakosarja on 100%:sen tiivis, muutoin arvot on mitä sattuu.

 

Ei meinattu saada pienillä kierroksilla seosta kohdalleen, niin syyksi paljastui justiinsa pakosarjan ja turbon välinen vuotava liitos. Korjattiin liitos, niin sitten saikin taas säätää kaiken uusiks :(

Link to comment
Guest Mika Raussi

Niinkun mie sain. Voi olla, että vika oli koneessa. Joko paskassa kaasarissa tai sit oli putkessa vuotoa tai jotain muuta vastaavaa. Ei ollu miun auto, niin en sitä sen enempää kattonu.

Link to comment

Tää taitaa olla kans vähän makuasia. Kysyt jenkkiautoharrastajilta niin autogauge ja autometer on ainoat mittarit maailmas ja vdo:t sakemanniharrastajien parissa. "tuunarit" sanoo, että trisco. rallimiehet

luottaa autometeriin ja fmi:n vehkeisiin. Kaikki taitaa olla paikassaan ihan ok

kun ajattelee käyttökohdetta ja tarvetta.

Jos vaan löytyis jostain semmonen seosmittari missä on viisarinäyttö eikä noita helvetin vilkkuvia ledejä.

Link to comment

Jenkkiautoharrastajien mielestä ei detroitin ulkopuolella tehdä autoja :)

 

Mun mielestä kyllä tuo ledinäyttö on hyvä kun siinä näkee vielä ajossa väreinä seoksen ja tietää kun vihreät palaa kiihdytyksessä jne. niin homma ok ja lisäksi 1.4 malli on sopivan kokoinen tarrakiinnityksellä laittaa tuhkakupin kanteen kuplassa. 1.2 malli on sitten jo kaksi kertaa isompi kaverilla on sellainen,ei kuplaan välttämättä kokonsa puolesta kovin istuva.

 

 

Mä en viisarinäyttöistä haluaisi,sellainen olisi hyvä jossa näkisi lamdan arvon digitaalisena. Mutta Fmi on kyllä ihan ok. Piuhat on vaan kuplaan aivan liian lyhyet. Pitäs kysyä valmistajalta saisko siihen erikoispitkän johdon,nyt ittelläkin on kauhea viritys piuhoissa...

 

 

Ja lisämittareista vielä sen verran,vanhoihin volkkareihinhan ei laiteta muuta kun VDO:ta...Seosmittarissa voi sen verran joustaa että se saa olla joku muu.

Link to comment

FMI ja Autometer meikäläisellä olleet käytössä. FMI selvästi parempi lukea kovassa ajossa. Tyylikkäässä kapiinissa tietysti Autometer loikkaa vähemmän silmille, mutta jos vain säätötarpeeseen hankkii, niin kannattaa valita FMI.

Link to comment
Pitäiskö tuo FMI:n mittari olla kylmällä vai lämmitettävällä lambda-anturilla?

 

Ostin oman FMI:in ilman anturia ja ohjeesta oli myyjän toimesta oikein ohjeesta alleviivattu kohta "lämmittävälle lamda-anturille". En kuitenkaan keksinyt mitään syytä miksi mittarille olisi pakko olla lämmittävä anturi. Ainut jippo oli piuhoituksissa, eli mittarille syötetään +12v ja mittari itse syöttää jännitteen anturillekkin omassa piuhasarjassaan, eli anturille ei tarvitse tuoda erikseen plussaa. Autossa missä minulla on FMI kiinni, on kuitenkin vakiona lämmitettävä anturi ja sen lämmitysvirran syöttö jätettiin alkuperäiseksi, eikä mittari siitä ollut moksiskaan.

Link to comment

Lämmitettävä ja kaikki hilut seuraa mittarin mukana. Näyttää lukemia muutaman sekunnin jälkeen startista ja ei tarvitse erillisiä maadoituksia pakosarjaan jne. Jokainenhan ostaa mitä haluaa mutta minä ostin ainakin lämmitettävän erään pitkänlinjan harrastajan suosituksesta enkä ole katunut!

Link to comment
Guest veewee

pistin fmi:lle sähköpostin, että saako mittarisarjoja pidemmällä piuhasetillä.

noista ledeistä kun en tykkää niin ton mittarinhan vois piilottaa hanska-

lokeroon kun ei sitä kuitenkaan tarvi jatkuvasti vahdata. taitaa vaan talvi

loppua ennenkuin saa kaiken tehtyä.

Link to comment
Guest veewee

Finnish Motor Instrument oy kirjoitti 02.01.2006 kello 09:57:

> Terve

>

> Ottaisitko lämmitettävällä anturilla? Olisi kyllä kuplaan ehdottomasti

> parempi vaihtoehto. Tarjouksena FMI-1.4l 200,- sis. jatkokaapelin.

>

> T.Mika Sarekivi

> FMI Oy

 

Saadaan tehtyä halutun pituisia, hinta.2m johdolle 15,-

Link to comment

Juu kuplaan tarvitsee lämmitettävän anturin. Pienillä kierroksilla ei kuumene tarpeeksi lämmittämätön malli, kun se kollektori on niin kaukana palotilasta ja kaasu kerkiää jäähtymään.

 

Jan

Link to comment

Tuo FMI:n on ihan asiallinen paketti. 1.4 sopii muuten suoraan juniksen tuhkikseen !

 

Mittarina käyttökokemuksia on FMI.n lisäksi jenkkipyöreästä, ja motecin muutaman ledin systeemistä sekä crt:n numeronäyttöisestä. Niin ja olihan yhdessä vielä viisarinäyttöinenkin. Omaan makuun parhaimmilta tuntui numeronäyttöinen ja FMI.

 

Anturina lämmin on varmin valinta. Itse en yleensä jaksa vetää niin paljon piuhoja ja laitan kiinni vain kylmän anturin. Kun ne periaatteessa on vain säätötyön aikana paikallaan. Kylmällä anturilla toisaan syytä varmistaa että putki on kunnolla maadotettu. Kylmä kestää hetken ennen kuin näyttää, mutta siis näyttää jo silloin kun kone on vielä aivan kylmä. Kiinteään asennukseen laittaisin lämpimän.

Link to comment
Guest veewee

Perhana! Mulla on tuollainen pukpäkin turbo ja ton laipan jälkeen on aika

vähän tilaa laittaa lambdaa siististi. Onko joku laittanut? Mihin kohtaan?

Tiedän, että pitäis olla race-putkisto mutta kaikkee ei pysty hommaamaan

tälle kesää ilman lottovoittoa.

post-339-13888358099155_thumb.jpg

Link to comment

Mun pommista saa kurkkia mallia kun haen säilöstä huhtikuussa :) Haet autotarvikeelta 2" irtomutkakäyrän ja ostat HC:ltä 2xisot laipat+tiivisteet,muutat käärmeenpesäsi isolle laipalle ja katkaiset tuon mehupillin turbo vaimentajan päästä ja hitsaat sen 2" käyrän siihen välille ja siihen lambda helppoa,halpaa ja yksinkertaista :) Näin mullakin oli hetken aikaa väliaikasesti.

 

Lambdan johdot laittaa sojottamaan auton moottoriin päin eli hitsaa sen lamdan paikan sinne "etupuolelle" sisämutkaan. Nämä on järkevintä suunnitella sitte kun kone on autossa kiinni.

 

KAIKKI pakosarjan laipat sitten viilaten viilapenkissä ennen asennusta!

ja hitsauksien jälkeen jotta saa 100% tiviin. Ja kollektorilaippaa asennustahnaa apunakäyttäen kiinni. Myös takaputkien ja käärmeenpesän väliin ehdottomasti laippaliitokset,HC:lta saa irtolaippoja oliko 10;- /4kpl

 

"Isoon" laippaan sopii sitten Audi A4/A6 katin ja pakoputken välinen metallitiiviste joita saa varaosakaupasta,huomattavasti parempia kuin vw osakauppojen "pahviset" maksoiko vitosen tms. ja voi käyttää uudelleen tahnan kanssa.

Link to comment
Guest veewee

Ite ajattelin tehdä vaan pienen jatkon tohon laipan ja änkkärin väliin ja lambda siihen. Jos ensi talvena kokeilis räpeltää tommosen 4-2-1 systeemin

tai ostaa valmis

Link to comment

Mulla on pikku fmi ja kylmä (motonetin halvin) anturi ja pari minuuttia menee kun alkaa näyttää arvoja.

 

Ei ton fmin johtosarja jatkaminen ole kovin kummonen operaatio. Siinä tulee mukana liittimet yms. jolla jatkojohdot voi jättää autoon kiinni jos mittarin siirtää toiseen autoon.

 

Mulla oli joskus lainassa mikan autometeri. Se oli ehkä pikkasen parempi lukea, mutta sen siirto on sitten hankalampi juttu. Kumpaakin mittaria voin kyllä suositella.

Link to comment

Ei ton 0-1V jännitteen lukemiseen mitään erikoista mittaria tarvita. Tuskin ne tota autogageakaan on voinu totaalisesti tyriä suunnittelu/toteutusvaiheessa. Itse en maksaisi FMI:n hintaa muutamasta ledistä kun tavallisen kapeakaista-lambdan arvot näyttää muutenkin vain sinnepäin eli onko rikkaalla vai laihalla.

 

-K-

Link to comment
Guest veewee

jos mä tommosen rakentaisin itte niin siitä seurais katastrofi. elektroniikkataidot rajoittuu akunkenkien ruuvaamiseen ja lampunvaihtoon.

tein itse ja säästin on yleensä nopea tie täystuhoon

Link to comment

Autokäyttöön tehdyissä yleismittareista saattaa löytyä valmiina mm. kierrosluku ja kosketuskulmamittaukset. Ei taida irrota 9 eurolla, mutta eipähän näissä ilmavehkeissä tarvi onneksi kovinkaan kummosia testereitä (vrt. läppäri+vag.com tms.).

Link to comment

http://www.mediaplazashop.com/

MASTECH MS6231 kone- ja moottorianalysaattori

Monipuolinen kone- ja moottorianalysaattori yleismittariominaisuuksilla.

Manuaalinen/automaattinen alueen valinta, näytön pito, maksimin pito, taustavalaistu 16mm.  1999 lukeman LCD-näyttö.

Tekniset tiedot:

Katkojan kosketuskulma: 4/6/8cyl ±3°

Kierrosluku: 4/6/8cyl ±3%

DC V: 200mV,2V,20V,200V ±0.7%,

          600V ±0.7%

AC V: 200mV,2V,20V,200V ±0.8%,

          600V ±1%

DC A: 2A,10A ±2.0%

AC A: 2A,10A ±3.0%

Virtapihdillä (lisävaruste):

         - DC A: 200A/2000A ±1.2%

         - AC A: 200A/2000A ±1.5%

Resistanssi: 200/2k/20k/200k/2M/20M ±1%

Lämpötila: -20°C...1000°C ±3.0%

Muut toiminnot: Johtavuussummeri, dioditestaus

Paristot: 3x 1.5V (AAA)

Mitat: 158 x 74 x 32 mm

Paino: n. 250g (paristolla)

Turvallisuus:IEC1010-1 Cat III 600V

2 vuoden takuu!

 

 

 

MS6231 MASTECH MS6231 kone-moottorianalysaattori

44,90 euro

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...