Jump to content

Autonkopeloijat?


Recommended Posts

Onkos muilla kokemusta kopeloijista?

 

Kävin tänään risulasillani tuolla: http://sorsakoski.fi/ajankohtaista/tapahtumat/ . Mukava ja monipuolinen pikkutapahtuma.  Huolimattomaan tapaani jätin auton ovet lukitsematta, kun lähdin kiertelemään alueella. Kun jossain vaiheessa olin taas autoni kieppeillä, siellä sällit availi ovia, hyvä kun eivät koppiin ehtineet. Tulin siihen paikalle, menin omistajan elkein pyörittelemään ovet lukkoon, niin jampat lähtivät sorkkimasta. Myöhemmin kävin taas etäämpänä ja näin matkan päästä kun joku läski karvanaama nojasi koko rasvaisen nahkatakin selkämyksellään autoni oveen ja juttukaveri kämmenellään ikkunanpieleen. Vetivät sitten itsensä irti kun tulin paikalle.

 

Eihän tuo tietenkään mitenkään hirmu kauheaa ole, eikä autokaan mikään näyttelyhelmi, mutta vähän omituiselta tuntui.

 

Mielestäni volkkarikokoontumisissa ja monimerkkitapahtumissakin, joissa kävijät enimmäkseen itse ovat harrastajia, suhtaudutaan muiden vehkeisiin vähän kunnioittavammin. Tuo Sorsakosken tapahtuma on enemmänkin sellainen markkinapäivä, jossa kulkee enimmäkseen kai muuta porukkaa kuin ajoneuvoharrastajia, eivätkä tällaiset aina ymmärrä, mitä on soveliasta tehdä ja mitä ei.

 

Tällainen avautuminen tähän väliin. Onko muilla vastaavia havaintoja? Pitäisikö monistella jotain Älä näprää -merkkejä?

  • Like 2
Link to comment

Vastaavia kokemuksia löytyy,niin itsellä kuin myös kaveri piirissä.Juurikin perjantaina yhden kaverin kanssa aiheesta keskusteltiin,kun oli viikonloppu tapahtuma tulossa.Kaveri sanoi että edellisenä vuotenakin oli nähnyt, miten vanhemmat nostivat lapsiaan vanhojen autojen konepellille ja ottivat sitten kuvia.Oli siinä sitten jäänyt kuraisia kengän jälkiä autojen päälle.Tuntuu vähän siltä että nykyään ei porukka oikein osaa ajatella,miten pitäisi käyttäytyä ja kohdella toisten omaisuutta.Eihän niitä vanhoja ajoneuvoja kukaan tapahtumiin vie varmaankaan roplattaviksi.Kaikkia kokeillaan,aukeeko ovet tai moottorin luukut(itsellä kokemusta näistä).

  • Like 1
Link to comment

On kokemuksia ja nää ovien availijat, sormilla koittajat ja muut innostujat on poikkeuksetta olleet paikalle sattumalta osuneita ns. peruspulliaisia, ei koskaan autoharrastajia.

 

Ovet on olleet lukossa jo monta vuotta. Aina jätän kuitenkin esim. ikkunan raolleen että sisälle näkee kunnolla. Mun on monissa tapahtumissa ollut vaikea ymmärtää miksi niissä viimeistellyissäkin peleissä on ikkunat ylhäällä että hienon sisustan näkeminen on mahdollisimman vaikeaa. Samoin konehuonetta vilautetaan korkeintaan jos se tulee omistajan kanssa puheeksi, muutoin pysyy luukut visusti kiinni vaikka olis millaista herkkua siellä.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Jos autoharrastaja tiiraa toisen auton sisään lasin läpi, ja omistaja sanoo että oven voi avatakin, ei tätä silti tehdä. Niin tiukalla pieetillä autoharrastaja pitää näppinsä irti toisen autosta. Kokemusta on myös, astinlaudalla kiipeileviä lapsia, kellon rannekkeita kolisemassa kattoon jne. Nykyään ns. tavanpulliaistapahtumassa ei autoa jätetä pois näkyvistä, jos pulliaisuhka on ilmeinen. Vähemmän tosin tulee muissa kuin selkeissä autotapahtumissa enää käytyä.

Link to comment
Guest -sippo-

Lehtiä lukeneet varmaan tietää tapaus Vanajan Linnan, jossa "yleisessä" harrasteauto tapahtumassa oli viilelty rätti auki pysäköidyn jenkin penkkien verhoiluja. Siis tahallista (ja kallista) ilkivaltaa.

Näin se maailma muuttuu...

Link to comment
Guest hapa11

Lehtiä lukeneet varmaan tietää tapaus Vanajan Linnan, jossa "yleisessä" harrasteauto tapahtumassa oli viilelty rätti auki pysäköidyn jenkin penkkien verhoiluja. Siis tahallista (ja kallista) ilkivaltaa.

Näin se maailma muuttuu...

Juu Ahvenistolla Linnacruisingissa oli viime kesänä viillelty penkkejä ja kattoa.. Liekkö sitten ollut joku vatipää radan vastustaja kyseessä..

Link to comment

Itsellekään ei ole aikasemmin tullut vastaan, kun vasta tänä kesänä. Viimeviikolla olin tankkaamassa, kun tulin sisältä menovesiä maksamasta nojaili vanhempi mies avonaisesta etuikkunasta sisään autoa katsomaan ja koskemaan. Teki mieli huudahtaa vähän kovempaa, mutta tyydyin kyselemään onko jotain kadonnut, vastaukseksi epämääräistä jupinaa. Toinen kerta oli juuri ennen juhannusta. Pysäköin kuplan Porvoon vanhaan kaupunkiin tienvarteen päivittäin, koska työpaikka siellä. Nyt töistä palattuani oli selvä lapsen perseen jälki etuluukun pölyiselle pinnalla. Siinä on ilmeisesti lasta kuvautettu hassun auton päällä, ei hyvä!! Ei itselle tulisi mieleenkään tehdä kumpaakaan edellämainituista.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...