Jump to content

The Hulk


Recommended Posts

Viimeiset pari vuotta on ajatuksissa pyörinyt VW mopo ja nyt on päästy siihen pisteeseen, että ajatukset ovat alkaneet realisoitumaan. 

 

Reseptinä Dnepr + 2L Type 4 = The Hulk , yksinkertainen mutta äärettömän voimakas olento ;) 

 

Tässä lähtökohta ja tavoitteena olisi työntää valmis pyörä ulos tallista keväällä 2020

 

IMG_6868.thumb.jpg.70869e831d75a47ca169e4c56e2d98c5.jpg

  • Like 16
Link to comment
18 hours ago, KimmoH said:

Tässä lähtökohta ja tavoitteena olisi työntää valmis pyörä ulos tallista keväällä 2020

 

 

En usko että sinun pyörä täytyisi työntää ulos, kyllä se tulee ajamalla jos jonkun!

Link to comment
  • 3 weeks later...

Tänään ei ehtinyt tienpäälle millään harrastepelillä joten piti vähän käydä tallissa huutamassa ennen iltasaunaa. Miljoonalaatikosta valkkasin perämurikoita ja lopulta yksi varteenotettava vaihtoehto pääsi työnalle. 

 

 IMG_7265.thumb.jpg.c97f9a10160f0c2ef50eac1c5317c2ea.jpg

 

Muuten perä purkaantui nätisti mutta ristinivelen kanssa menikin sitten toista tuntia huutaen erinäisiä voimasanoja ja väkivaltaa käyttäen. Olisi jäänyt tienpäällä vaihtamatta. Lukituspultti oli vääntynyt ja vaurioittanut sen verran pinjonin päätä, että ristikko liikkui käsin vain vähän matkaa ja loppu piti vääntää väkisin vasaroiden ja ulosvetäjien kanssa. 

 

IMG_7287.thumb.jpg.e82262963d3432f51b55915d41d63b02.jpg

 

Seuraavaksi pitäisi metsästää soolo välitykset, 9x35 ja tehdä laakerin koesovitus kanteen. Sitten uskaltaisi aloittaa kiillotus urakan. Tarkoitus olisi hinkata tämäkin lähes peiliksi jotta passaa tuon aiemmin kiillotetun navan kanssa yksiin. 

  • Like 1
Link to comment
  • 5 weeks later...

Mulla on lyhkäset 411 imaritkin mutta niillä jää kaasarit liian alas. Tarkoitus on että ilmaa imetään kainaloista :D Pitää nuo orggis sarjat joko sheivata nätimmiksi tai katella jotain sirompia uustuotantoja jostain...

 

Sit alkoi normi setti projektin osien haalinnassa. Pari kuukautta odotin Venäjältä levyjarrukeulan putkia. Noh, tänään sitten kävin kalliin tullatun paketin noukkimassa postista matkaani. Mitäpä sieltä paketista paljastuikaan kuin väärät putket :( Ihan pikkuisen vain vituttaa :D Noh, nyt on nätit ja hyvät keulaputket perus Dnepriin tai Uraliin.

 

 

IMG_7780.jpg

Link to comment
  • 3 weeks later...

Onni kääntyi. Kyseessä ei ollut mikään kusetusyritys vaan venäjän päässä oli paketin postittaja ihan oikeasti kämmentänyt ja lähettänyt mulle epähuomiossa väärät keulaputket. Eilen kävin postista hakemassa uuden paketin ja sieltä löytyi sitä mitä olin hakenutkin. Ural Voyagen tuplalevyjarruille tarkoitetut putket. Menevät heittämällä Dneprin keulille, ainut ero on käytännössä nuo satuloiden kiinnikkeet putkien alapäässä.

 

IMG_7954.thumb.jpg.731f7832bf71aa71708c2ae9e18b3c00.jpg

 

Tuplalevyillä saan taklattua jarruvaatimukset katsastuksessa ja onhan tämä hirviö mukava saada pysähtymäänkin. Nyt pitäisi löytää soppelit satulat, napa ja levy, "samantehoisesta" pyörästä.

Link to comment
56 minutes ago, Matti-Pekka said:

Terve

Mitähän nuo putket tulee maksaa kotiin toimitettuna?

 

Olikohan nää nyt jotain 170-180 euroa kaikkineen. Tulli rokotti melkein viidellä kympillä pakettia :( Näitä ei kauheasti tuntunut liikkuvan Venäjälläkään. Keväällä löytyi yhdet, mun asiamies oli ne maksanut ja sen jälkeen myyjä katosi rahoineen, ylläri! No, se ei onneksi mennyt vielä omasta pussista. Reilu kuukausi myöhemmin löytyi tämä kuvien pari ja ne saatiin myyjältä oikeasti ostettuakkin. Ovat suorat ja toimivat pelit.

Link to comment

Näillä helteillä mitään pysty tekemään, mennyt makaamiseksi. Projektia edistetty lähinnä osia haalimalla. 

 

Lihakoukkujen jatkeeksi tulee piiloon Suzuki GSXR:n, vai onko se tuttavallisemmin Hayabusa, jarrupääsylkkä. Tämä on tarkoitus piilottaa johonkin komentamaan keulan tuplalevyjä. Stongaan olisi tarkoitus kulkea vain muutama vaijeri, old skool tyyliin.

 

IMG_8027.thumb.jpg.4536cbe466a0acb6b4566ccafa0e47e9.jpg

 

Perään löytyi 9x35 välitys. Korkeaprofiilisella takanakilla ja viis vaihteisella askilla toivottavasti päästään sopiviin välityksiin. Ei ole kiinasta vaikka tuolla alla tarrassa niin lukeekin. Pitiköhän näiden olla ihan NOS laatua = kestää kauemmin kuin kilometrin :D

 

IMG_8028.thumb.jpg.503d79b8b355f53da954ba1c63996718.jpg

 

Perän kuoret on toistaiseksi koneistamolla, siellä jyrsitään reiät sopiviksi länsi stefoille mitä löytyy jatkossa ihan lähikaupasta.

 

Link to comment

No kyllä se kestää..omassa vw sivuvaunumopossa on nyt reilun parin vuoden aikana tullut mittariin railakasta ajoa ihan missä louhikossa ja motarilla vaan n. 28 000 km , ja perässä ei mitää ongelmaa...tuo tarvike teos vaatii vaan tarkempaa asetteluu, ja saattaa joutua jättää hieman asettumisvaraa alun 1000 km loppusäätöön, mutta sen näkee sitten säätäessä, tuon pinjonin muokkaamisesta sopivammaksi voitais joskus keskustella lähemmin...

  • Like 1
Link to comment

Terve

No näitä myydään reilusti NOS osina vaikka ne on ihan tavan tarvikehuttua ihan missä valmistettua vaan..mm. eräs "lapinmies" myi jokin aika takaperin kovalla metelillä alkuperäisiä venäläisiä välityksiä,,ja ainakin pojat jotka niitä täältä osti ,sai kaikki laatua" torimummo" kiinasta tms... Helpoin tunnistaa on että alkuperäiseksi varaosaksi tai tehtaalla asennettu välitys on tehty niin että kiilatappi oikeasti kiristää tuplalaakerin ja nivelen yhteen tasaisesti ja pitävästi, ja siksi pinjonin kiilatapin reikä on muodoltaa "junatunneli" eli tasainen pohja akselin päähän ja pyöreähkö rattaanpuolelta...se on kallis tehdä, ja siksi tarvike pinjoneissa on vain vinoon porattu (soikea) reikä, tai jopa pelkkä reikä...siitä ne helpoiten tunnistaa,,ohessa hieman väärästä kulmasta otettu kuva alkuperäisestä välityksestä. Mutta kuten kirjoitin kyllä nämäkin saa aseteltua , eikä siitä tarvi huolestua, mutta ei ne ole parasta A-luokkaa...

DSCN0493.JPG

Edited by Matti-Pekka
Link to comment

Perän kannesta hieroin eilen pahimmat valupurseet ja muut jäljet pois. Seuraavat viikot tuo toimii iltapesukaverina suihkutiloissa, ohjelmassa vesihiontaa ennen lumppulaikkaa.

 

IMG_8045.thumb.jpg.fb88d5d1612f54296f9e4f394c459f42.jpg

 

Töistä tullessa keittiönpöydällä odotti positiivinen ylläri. Putkentaivuttimeen tilattu luisti + lestisarja saapuikin huomattavasti etuajassa. Nyt ei pitäisi ainakaan välineistä olla kiinni nättien mutkien syntyminen runkoputkiin ;) Seuraavaksi voikin kirmata naapuriin tilaamaan runkomatskua.

 

 

IMG_8047.thumb.jpg.27eb60234e3186edfc1c0cd13282d525.jpg

 

 

Edited by KimmoH
Link to comment

Lohkon meinasin jättää köykämiinipinnalle, jos vaikka harjattu alumiini näyttäisi nätiltä jalkojen välissä. Nyt alkaisi olla pahimmat valupurseet ja koloset hiottuna pois. Ei tästä peiliä ole tarkoitus tehdä mutta jos nyt vakiota siistimpi, kun kone jää kuitenkin näkösälle. Sylinterit ja kannet saavat todennäköisesti satiinimustan päällensä ja kansien rivat kiillotetaan.

 

IMG_8051.thumb.jpg.427407759a4c5a423043b0d9935fa7f2.jpg

 

Alumiini venakopat vois olla kivat mutta pitäis löytää sellaiset missä ei ole mitään mainostekstejä. Yhdet EMPIt mulla jo oli mutta ne laitoin kiertoon. CSP:llä taitaa olla joku malli missä ei ainakaan kuvien perusteella lukisi mitään....

Link to comment
49 minutes ago, KimmoH said:

joo, 58:sia saa myös mutta se oli liian väljä tähän perään :( Tuohon ajossa olevaan pyörään taas passasi 58 stefa suoraan heittämällä. Valmistustoleranssit perissä tuntuu olevan parin millin luokkaa :D

Liika tarkkuus on teknistä kehittymättömyyttä (teknisessä aikanaan joku opettaja tapasi näin tokasta..):D

Link to comment

Tämä konehan tuli tehtyä 3 vuotta sitten ja noin 10000 kilsaa pörisi bussin perässä. Tässä maalausta varten purkaessani tein pientä tutkimusta mitä sitä onkaan aikoinaan tullut tehtyä. Scatin C25 nokka + lube-a-lobe nostajat olivat edelleen kuin uudet. Dekin tarkastin ja nyt sain lukemaksi noin 1,6mm kun silloin konetta kasatessa päädyin lukemaan 1,5mm. En tiedä onko miehen mittatarkkuus parantunut vai mitä on tapahtunut. Nyt tuolla oli ruttua jäljellä noin 8.44:1 kun kasatessa päädyin lukemaan 8.5:1.

 

IMG_8117.thumb.jpg.1ddd02d794145518322385dbbf729caa.jpg

 

Mahtaakohan tämä Motonetin myymä maali kestää sylintereissä ja kansissa ?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...