Jump to content

Universaali chili ketju


Recommended Posts

7 hours ago, Kurre said:

Tää tuli etelähelsingistä, mutta tosta voi valita mieleisensä

https://www.google.com/search?q=kasvihuone+nuoli+10+4&oq=kasvihuone+nu&aqs=chrome.7.35i19i39j69i57j0i512j0i22i30l7.12508j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Tää siis 10 m2 ja 6mm levyillä

 

Meidän nykyinen on näköjään samalta toimittajalta, pohjoisen talviseen lumikuormaan sopisi tuollainen katedraali- malli paremmin. Katelevyjen uv- suoja ei ole ollut häävi, kaikki rapisee muutamassa vuodessa murusiksi. Vain toinen puoli levyistä oli meillä suojattu

Link to comment
  • 7 months later...

Onkos täällä jo idätys käynnissä?
Täällä on pari kertaa koulittu ja pieni takapakki tuli otettua kun viivästyi isompiin ruukkuihin siirto, mutta näyttävät nyt piristyneen.
Tän vuoden valinnat:

Aji Cristal (Capsicum baccatum)
Carolina Reaper (Capsicum chinese)
Habanero, golden (Capsicum chinese)
Candy Cane (Capsicum annuum)
Jalapeno, sweet (Capsicum annuum)
Jalapeno, mini (Capsicum annuum)

 

  • Like 1
Link to comment
  • 6 months later...

Loppuviikosta keittelin ekat paholaisenhillot. Tuo iso Sumher oli lajikkeena pettymys. Spekseissä luki että on keskitulinen mutta ei siinä mitään paukkuja ollut, täysin mauton paprika :( Hot Fajitaa mainostivat tuliseksi mutta ei sekään kauhean tulinen ollut. Kaikki kuusi palkoa sai työntää keitokseen mukaan. 

 

image.thumb.jpeg.d0cc734b9eb67cf6cde365cde481a2e5.jpeg

 

Tässä on useampi vuosi tullut kasvateltua valmiita puutarhojen taimia mutta niin monta kertaa on saanut lajikkeisiin pettyä että päätin palata takaisin siemenestä kasvattajaksi.  Hot Fajitan siemenet otin talteen ja näitä isketään ruukkuun vuoden vaihteessa. Kasvihuoneessa on vielä kypsymässä Habaneroja ja jos se osoittautuu oikeasti tuliseksi, niin siemenet talteen siitäkin. 

 

image.thumb.jpeg.f2a2e7520e991b3cf3bdc4a4e396d968.jpeg

  • Like 2
Link to comment
  • 5 months later...
  • 2 weeks later...

Kertokaa nyt entiselle kokille, että millainen makunautinto on tuollainen lisuke,  joka tappaa ruuasta kaiken maun ja jonka syömisen jälkeen pitää juoda litra piimää, närästää viikon, eikä pysty paskantamaan normaalisti kolmeen päivään?

  • Haha 1
Link to comment
41 minutes ago, Mäki said:

Kertokaa nyt entiselle kokille, että millainen makunautinto on tuollainen lisuke,  joka tappaa ruuasta kaiken maun ja jonka syömisen jälkeen pitää juoda litra piimää, närästää viikon, eikä pysty paskantamaan normaalisti kolmeen päivään?

Se on "urheilulaji" tämä chilitouhu tyyliin "mä oon kovempi ku sä ku tämän syön"

Link to comment
1 hour ago, Mäki said:

Kertokaa nyt entiselle kokille, että millainen makunautinto on tuollainen lisuke,  joka tappaa ruuasta kaiken maun

Vastaan. Ymmärrän, että olet entinen kokki, jos et osaa tehdä chilistä muuta kuin makua tappavan lisukkeen.

Definitiivisesti se ei voi olla makunautinto.

Jos joskus harrastelijana teet jotain, minkä maustat chilillä ymmärrät, että se korostaa makuja. Ei tapa niitä.

 

Ihmettelen kyllä, että jos otsikko on "universaali chili ketju" tullaan sinne puhumaan kirjaimellisesti paskaa.

Sehän on sama kuin tulisi nettisivustolle, jonka otsakkeessa lukee "keskustelua ilmajäähdytteisitä Volkswagen autoista"

ja alkaisi kyselemään diesel volvon pumpun ajoituksesta.

  • Haha 1
Link to comment
18 minutes ago, Kurre said:

Vastaan. Ymmärrän, että olet entinen kokki, jos et osaa tehdä chilistä muuta kuin makua tappavan lisukkeen.

Definitiivisesti se ei voi olla makunautinto.

Jos joskus harrastelijana teet jotain, minkä maustat chilillä ymmärrät, että se korostaa makuja. Ei tapa niitä.

 

Ihmettelen kyllä, että jos otsikko on "universaali chili ketju" tullaan sinne puhumaan kirjaimellisesti paskaa.

Sehän on sama kuin tulisi nettisivustolle, jonka otsakkeessa lukee "keskustelua ilmajäähdytteisitä Volkswagen autoista"

ja alkaisi kyselemään diesel volvon pumpun ajoituksesta.

Ollaanpa sitä näin vaalipäivänä herkällä päällä, jos ei ammattilaiset saa enää kysyä amatööreiltä, että mikä chilissä on se juttu? Aika Trumpin Truth Social Medial - tyyppistä yhden asian keskustelua alkaa tälläkin palstalla olemaan, jos on olemassa vaan yksi totuus. Onnea vaan sinne Kurrelle chilinkasvatukseen ja toivottavasti ensi kesän sato tulee olemaan runsas. 

  • Haha 1
Link to comment
1 hour ago, Mäki said:

Ollaanpa sitä näin vaalipäivänä herkällä päällä

My sarcasm is so advanced that everyone thinks I'm an idiot - Over-Educated  Problems - quickmeme

 

Parhain ex-kokki Mäki. Olen pahoillani siitä, että luulin kysymyksesi olleen provokaatio.

Lankesin ansaan.

 

Kun seuraavan kerran ollaan kasvotusten voin tarjota sinulle tekemääni chilihilloa ja voit itse päättää onko se kaikki maut peittävä.
Jos kuitenkin paskantaminen ei tapahdu kolmeen päivään maistiaiseni jälkeen kehoitan ottamaan reilun annoksen esim. risiiniöljyä.

  • Haha 1
Link to comment
1 hour ago, Kurre said:

My sarcasm is so advanced that everyone thinks I'm an idiot - Over-Educated  Problems - quickmeme

 

Parhain ex-kokki Mäki. Olen pahoillani siitä, että luulin kysymyksesi olleen provokaatio.

Lankesin ansaan.

 

Kun seuraavan kerran ollaan kasvotusten voin tarjota sinulle tekemääni chilihilloa ja voit itse päättää onko se kaikki maut peittävä.
Jos kuitenkin paskantaminen ei tapahdu kolmeen päivään maistiaiseni jälkeen kehoitan ottamaan reilun annoksen esim. risiiniöljyä.

Vatsa kyllä toimii nykyään ilman chiliäkin. Pidättäydyn kuitenkin Coca Colassa ja jätän nuo chilihommelit tosimiehille. Kiitos kuitenkin tarjouksesta. 

  • Like 2
Link to comment
  • 3 months later...
Posted (edited)

Jäänytkin päivittelemättä sitten tammikuun "kevätkylvöjen". Täällä ollaan oheisten kuvien mukaisessa tilanteessa. Kaikki paitsi tuo amppelissa roikkuva puska ovat toistaiseksi pikkukasvihuoneessa, kun muutamina öinä on pitänyt turvautua lisälämmitykseen. Hedelmää on pukannut jo pidemmän aikaa, itseasiassa osa taimista alkoi työntämään hedelmää jo ennenkuin ehdin siirtämään taimet kasvihuoneeseen. Jossain vaiheessa kesää osa ruukuista siirtyy toiseen kasvihuoneeseen. 

 

Vaikka kasvihuoneeseen siirtyminen venähti tänä vuonna melkein kuukautta myöhäisemmäksi kuin aiempina vuosina, kiitos takatalven, niin toistaiseksi näyttää siltä että kypsää chiliä päästään poimimaan reilusti etuajassa. 

 

image.thumb.jpeg.dec100fbda3b1071b840a5d6fd4d3684.jpeg

 

image.thumb.jpeg.8521a379ee2813649b04d2f11c3be62f.jpeg

Edited by KimmoH
  • Like 1
Link to comment

Itellä on yks habanero, sain viime kesänä lahjaksi. Teki repullisen sormenpään kokosia hedelmiä kun ei tienny asiasta sen kummemmin, syksyllä nostin sisälle. Kevällä oli purkissa 2 osittai ruskehtavaa keppiä pystössä ku oksat oli varissu pois ja oli sanottu että käytännössä yksivuotinen kasvi nii valmistaudui kippaan kompostiin. No kevällähän tuo alkoi pukkaamaan Oksia ja lehtiä ja päädyin lueskelemaan edes vähän aiheesta. Leikkelin ylimääräisiä kukkia pois ja kun alkoi olla yötki ehkä 5 plussalla niin nostin terassille ja nythän tuo pukkaa jo ok kokoisia hedelmiä edellisee vuotee verrattuna. Piti siirtää paikkaan että on alkupäivän varjossa ku riipotti lehtiä niin kovasti :D
 

IMG-20240602-WA0043.jpeg

IMG-20240416-WA0002.jpeg

  • Like 2
Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Hupsista saatana, unohdin reissuun lähtiessä ohjeistaa jälkikasvua että kastelkaa kasveja jos näyttää kuivalta. Pari puskaa oli päässyt kuivahtamaan puolessatoista viikossa jo aika pahasti mutta hedelmät ehdin saada talteen. Annoin reippaammin vettä ja yön aikana näyttäisivät puskatkin toipuneen yllättävän hyvin. 

 

Kiire kun oli niin näistä ei nyt alettu hilloja vääntämään vaan kuivasin ja jauhoin purkkiin. Paholaisenhilloa väännetään sitten myöhemmin. Hot Fajitaa on tulossa reilusti, samoin tuntemattomaksi jäänyttä Habaneroa. 

 

image.thumb.jpeg.d1a4150661c83fde0061a3da3daf91c1.jpeg

 

image.thumb.jpeg.95eef89a6f9844771768ef27773c1912.jpeg

  • Like 3
Link to comment
  • 2 weeks later...

Siemenistä kasvatetut habanerotkin alkavat kypsyä vauhdilla. Sopivan tulinen ja maukas, tarkka lajike ei ole tiedossa. Viime kesältä kerättyjä arpa habaneron siemeniä heitin multaan talvella ja nyt on kolme isoa puskaa täynnä hedelmää kypsymässä. Seuraavaksi possun sisäfilettä pannulle ja tätä perään, katsotaan mitä muu perhe tykkää 🌶️

 

image.thumb.jpeg.d0a191dc1e7f37dd49f94d2815b42b6a.jpeg

  • Like 1
Link to comment

Tymäkällä Fireflame nimellä puutarhalta keväällä matkaan tarttunut "chili" osoittautui tavan suippopaprikaksi. Ihan OK salaatissa tai pannulla paahtaen joten siemenet talteen ja ens vuonna tätäkin voi laittaa muutaman puskan kasvamaan. 

 

image.thumb.jpeg.f462d4d1e11f44b2b8e667d0b723247b.jpeg

  • Like 1
Link to comment
3 hours ago, KimmoH said:

Siemenistä kasvatetut habanerotkin alkavat kypsyä vauhdilla. Sopivan tulinen ja maukas, tarkka lajike ei ole tiedossa. Viime kesältä kerättyjä arpa habaneron siemeniä heitin multaan talvella ja nyt on kolme isoa puskaa täynnä hedelmää kypsymässä. Seuraavaksi possun sisäfilettä pannulle ja tätä perään, katsotaan mitä muu perhe tykkää 🌶️

 

image.thumb.jpeg.d0a191dc1e7f37dd49f94d2815b42b6a.jpeg


Onko tuo varmasti Habanero? En keksi mikä se vois olla, mut joku ristiinnuss,,,pölytetty  se vois olla.

Link to comment

Sunnuntain saldo. Keittelin puolitoista litraa paholaisenhilloa talven grillailujen kaveriksi ja loput kuivasin. Nyt kun aurinkoa vain piisaisi, tuolla olisi pari kolme tällaista settiä vielä kypsymässä. 
 

 

image.thumb.jpeg.fbecf4e54d44d28fcbca0495feac91d8.jpeg

  • Like 1
Link to comment
4 hours ago, Pedalpusher said:

Meillä pelaa mukavasti! Harvase päivä saa nypätä näitä scotch bonnetteja tuoreeltaan käyttöön.

 

Nytki sai KKP jälkeen kourallisen hakee sisään.

 

Ja kurreki hyväksy nämä KKP.ssä!

 

20240803_122458.thumb.jpg.9e292e5f58a9b28d39b222bbea6d1468.jpg

Perhana Kurrehan syö muutakin ku pähkinöitä.. 😁
Joo meen pois.. 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Sunnuntain saldona taas reilu litra kypsää satoa. Padat porisemaan ja keitellään nyt vielä muutama litra paholaisenhilloa ja loput kuivataan. Alkaa tuntumaan siltä että makua on tulevaksi vuodeksi reippaasti tarjolla 😁 Yksi isompi sirotinpurkki on jo täynnä kuivattua ja jauhettua ja loput jauhan tuollaisiin lasipulloihin odottamaan käyttöä. Kämppä tuoksuu hyvälle kun näitä kuivattelee uunissa, sellainen pähkinäinen tuoksu 👍

 

image.thumb.jpeg.cac0ffdc34d476af4dbdf5ff3ffa8275.jpeg

  • Like 3
Link to comment
  • 2 weeks later...
1 hour ago, DOODAH said:

Mikäs tää pienempi o

 

20240914_105510.jpg

 

Jos tuota tarkoitettiin, niin veikkaisin sen olevan Jamaican Bell
image.jpeg.24de913502bc32f2f4588dcfd81b8f13.jpeg

 

Ei turhan tulinen, mutta mukavan makuinen

Scoville noin 350000

 

 

Kasvaa aika korkeaksi pensaaksi. Isoimmat hedelmät oli mulla miltei nyrkin kokoisia.

 

  • Like 1
Link to comment
  • 2 weeks later...

Toisen kasvihuoneen tyhjäsin ja siivosin jo pari viikkoa sitten mutta toiseen jätin muutaman puskan missä oli jonkun verran raakileita. En ole käynyt tuonne edes kurkkaamassa kun tässä on useampikin pakkasyö ollut. Meinasin illalla mennä heittämään puskat mäkeen mutta siellähän oli semipunaista vaikka kuinka paljon. Keräsin talteen ja ihmetellään viikonloppuna mitä näille tehdään. Puskat saa kuitenkin viikonloppuna lähtöpassit. 

 

image.thumb.jpeg.dfa7bbc665648f17bcd5fd15f286c6c6.jpeg

  • Like 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...