Kurre Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 1 hour ago, wp said: Meillä saattaa tulla eteen nykyisen kasvihuoneen uusinta, mistä tämä kaarimalli hankittu? Tää tuli etelähelsingistä, mutta tosta voi valita mieleisensä https://www.google.com/search?q=kasvihuone+nuoli+10+4&oq=kasvihuone+nu&aqs=chrome.7.35i19i39j69i57j0i512j0i22i30l7.12508j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Tää siis 10 m2 ja 6mm levyillä Quote
wp Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 7 hours ago, Kurre said: Tää tuli etelähelsingistä, mutta tosta voi valita mieleisensä https://www.google.com/search?q=kasvihuone+nuoli+10+4&oq=kasvihuone+nu&aqs=chrome.7.35i19i39j69i57j0i512j0i22i30l7.12508j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Tää siis 10 m2 ja 6mm levyillä Meidän nykyinen on näköjään samalta toimittajalta, pohjoisen talviseen lumikuormaan sopisi tuollainen katedraali- malli paremmin. Katelevyjen uv- suoja ei ole ollut häävi, kaikki rapisee muutamassa vuodessa murusiksi. Vain toinen puoli levyistä oli meillä suojattu Quote
Kurre Posted June 26, 2022 Posted June 26, 2022 No nyt löyty oikee linkki https://www.ehomer.ee/fi/piha/kasvihuoneet/polykarbonaatti-kasvihuoneet/kasvihuone-ultra-vahva-levys-2-6m-pituus-4-10m.html tåssä oli saksalaiset levyt, en sit tiedä onko ne kuinka hyvin UV-suojattuja. Helppo kasata ja vaikuttaa tukevalta. Joitakin juttuja piirtäisin toisin, jos suunnittelisin tän uudelleen. Quote
jrasi Posted February 9, 2023 Posted February 9, 2023 Onkos täällä jo idätys käynnissä? Täällä on pari kertaa koulittu ja pieni takapakki tuli otettua kun viivästyi isompiin ruukkuihin siirto, mutta näyttävät nyt piristyneen. Tän vuoden valinnat: Aji Cristal (Capsicum baccatum) Carolina Reaper (Capsicum chinese) Habanero, golden (Capsicum chinese) Candy Cane (Capsicum annuum) Jalapeno, sweet (Capsicum annuum) Jalapeno, mini (Capsicum annuum) 1 Quote
Kurre Posted February 9, 2023 Posted February 9, 2023 On aloitettu ihan vaan vähä Cayennea ja omaa risteytystä multaan. Kohta Lemon Drop, Haba Choko, Haba Orange, Unkarilainen Mascka Piros, Snow white ja jotain muuta, kunhan kerkee. Quote
KimmoH Posted August 20, 2023 Author Posted August 20, 2023 Loppuviikosta keittelin ekat paholaisenhillot. Tuo iso Sumher oli lajikkeena pettymys. Spekseissä luki että on keskitulinen mutta ei siinä mitään paukkuja ollut, täysin mauton paprika :( Hot Fajitaa mainostivat tuliseksi mutta ei sekään kauhean tulinen ollut. Kaikki kuusi palkoa sai työntää keitokseen mukaan. Tässä on useampi vuosi tullut kasvateltua valmiita puutarhojen taimia mutta niin monta kertaa on saanut lajikkeisiin pettyä että päätin palata takaisin siemenestä kasvattajaksi. Hot Fajitan siemenet otin talteen ja näitä isketään ruukkuun vuoden vaihteessa. Kasvihuoneessa on vielä kypsymässä Habaneroja ja jos se osoittautuu oikeasti tuliseksi, niin siemenet talteen siitäkin. 2 Quote
KimmoH Posted January 27 Author Posted January 27 Nonni, se olis taas se aika vuodesta. Siemenet vakoon ja odottelemaan 1 Quote
Mäki Posted February 11 Posted February 11 Kertokaa nyt entiselle kokille, että millainen makunautinto on tuollainen lisuke, joka tappaa ruuasta kaiken maun ja jonka syömisen jälkeen pitää juoda litra piimää, närästää viikon, eikä pysty paskantamaan normaalisti kolmeen päivään? 1 Quote
Urbantoy Posted February 11 Posted February 11 41 minutes ago, Mäki said: Kertokaa nyt entiselle kokille, että millainen makunautinto on tuollainen lisuke, joka tappaa ruuasta kaiken maun ja jonka syömisen jälkeen pitää juoda litra piimää, närästää viikon, eikä pysty paskantamaan normaalisti kolmeen päivään? Se on "urheilulaji" tämä chilitouhu tyyliin "mä oon kovempi ku sä ku tämän syön" Quote
Kurre Posted February 11 Posted February 11 1 hour ago, Mäki said: Kertokaa nyt entiselle kokille, että millainen makunautinto on tuollainen lisuke, joka tappaa ruuasta kaiken maun Vastaan. Ymmärrän, että olet entinen kokki, jos et osaa tehdä chilistä muuta kuin makua tappavan lisukkeen. Definitiivisesti se ei voi olla makunautinto. Jos joskus harrastelijana teet jotain, minkä maustat chilillä ymmärrät, että se korostaa makuja. Ei tapa niitä. Ihmettelen kyllä, että jos otsikko on "universaali chili ketju" tullaan sinne puhumaan kirjaimellisesti paskaa. Sehän on sama kuin tulisi nettisivustolle, jonka otsakkeessa lukee "keskustelua ilmajäähdytteisitä Volkswagen autoista" ja alkaisi kyselemään diesel volvon pumpun ajoituksesta. 1 Quote
Mäki Posted February 11 Posted February 11 18 minutes ago, Kurre said: Vastaan. Ymmärrän, että olet entinen kokki, jos et osaa tehdä chilistä muuta kuin makua tappavan lisukkeen. Definitiivisesti se ei voi olla makunautinto. Jos joskus harrastelijana teet jotain, minkä maustat chilillä ymmärrät, että se korostaa makuja. Ei tapa niitä. Ihmettelen kyllä, että jos otsikko on "universaali chili ketju" tullaan sinne puhumaan kirjaimellisesti paskaa. Sehän on sama kuin tulisi nettisivustolle, jonka otsakkeessa lukee "keskustelua ilmajäähdytteisitä Volkswagen autoista" ja alkaisi kyselemään diesel volvon pumpun ajoituksesta. Ollaanpa sitä näin vaalipäivänä herkällä päällä, jos ei ammattilaiset saa enää kysyä amatööreiltä, että mikä chilissä on se juttu? Aika Trumpin Truth Social Medial - tyyppistä yhden asian keskustelua alkaa tälläkin palstalla olemaan, jos on olemassa vaan yksi totuus. Onnea vaan sinne Kurrelle chilinkasvatukseen ja toivottavasti ensi kesän sato tulee olemaan runsas. 1 Quote
Urbantoy Posted February 11 Posted February 11 Jaahas tuleeko tännekin "sinisten vietereiden" kaltainen metakka kohta 😁 Taas ollaan herkillä ja ohuilla jäillä 🤣 Mutta ruoka on vakava asia, mikä maistuu toiselle ei maistu toiselle.. Quote
Pedalpusher Posted February 11 Posted February 11 Scotch bonnet, lemon drop ja carolina reaper mullassa. Ei loppunu kipot, tulee tarpeeksi! 1 Quote
Kurre Posted February 11 Posted February 11 1 hour ago, Mäki said: Ollaanpa sitä näin vaalipäivänä herkällä päällä Parhain ex-kokki Mäki. Olen pahoillani siitä, että luulin kysymyksesi olleen provokaatio. Lankesin ansaan. Kun seuraavan kerran ollaan kasvotusten voin tarjota sinulle tekemääni chilihilloa ja voit itse päättää onko se kaikki maut peittävä. Jos kuitenkin paskantaminen ei tapahdu kolmeen päivään maistiaiseni jälkeen kehoitan ottamaan reilun annoksen esim. risiiniöljyä. 1 Quote
Mäki Posted February 11 Posted February 11 1 hour ago, Kurre said: Parhain ex-kokki Mäki. Olen pahoillani siitä, että luulin kysymyksesi olleen provokaatio. Lankesin ansaan. Kun seuraavan kerran ollaan kasvotusten voin tarjota sinulle tekemääni chilihilloa ja voit itse päättää onko se kaikki maut peittävä. Jos kuitenkin paskantaminen ei tapahdu kolmeen päivään maistiaiseni jälkeen kehoitan ottamaan reilun annoksen esim. risiiniöljyä. Vatsa kyllä toimii nykyään ilman chiliäkin. Pidättäydyn kuitenkin Coca Colassa ja jätän nuo chilihommelit tosimiehille. Kiitos kuitenkin tarjouksesta. 2 Quote
KimmoH Posted June 10 Author Posted June 10 (edited) Jäänytkin päivittelemättä sitten tammikuun "kevätkylvöjen". Täällä ollaan oheisten kuvien mukaisessa tilanteessa. Kaikki paitsi tuo amppelissa roikkuva puska ovat toistaiseksi pikkukasvihuoneessa, kun muutamina öinä on pitänyt turvautua lisälämmitykseen. Hedelmää on pukannut jo pidemmän aikaa, itseasiassa osa taimista alkoi työntämään hedelmää jo ennenkuin ehdin siirtämään taimet kasvihuoneeseen. Jossain vaiheessa kesää osa ruukuista siirtyy toiseen kasvihuoneeseen. Vaikka kasvihuoneeseen siirtyminen venähti tänä vuonna melkein kuukautta myöhäisemmäksi kuin aiempina vuosina, kiitos takatalven, niin toistaiseksi näyttää siltä että kypsää chiliä päästään poimimaan reilusti etuajassa. Edited June 10 by KimmoH 1 Quote
SamiO Posted June 10 Posted June 10 Itellä on yks habanero, sain viime kesänä lahjaksi. Teki repullisen sormenpään kokosia hedelmiä kun ei tienny asiasta sen kummemmin, syksyllä nostin sisälle. Kevällä oli purkissa 2 osittai ruskehtavaa keppiä pystössä ku oksat oli varissu pois ja oli sanottu että käytännössä yksivuotinen kasvi nii valmistaudui kippaan kompostiin. No kevällähän tuo alkoi pukkaamaan Oksia ja lehtiä ja päädyin lueskelemaan edes vähän aiheesta. Leikkelin ylimääräisiä kukkia pois ja kun alkoi olla yötki ehkä 5 plussalla niin nostin terassille ja nythän tuo pukkaa jo ok kokoisia hedelmiä edellisee vuotee verrattuna. Piti siirtää paikkaan että on alkupäivän varjossa ku riipotti lehtiä niin kovasti :D 2 Quote
KimmoH Posted June 24 Author Posted June 24 Basket of Fire alkoi pukkaamaan punaista juhannuksen aikoihin. Tiukkaa mutta hyvää tavaraa, täytyy ottaa siemenet talteen. Tätä laitetaan ens vuonnakin kasvamaan. 2 Quote
KimmoH Posted July 29 Author Posted July 29 Hupsista saatana, unohdin reissuun lähtiessä ohjeistaa jälkikasvua että kastelkaa kasveja jos näyttää kuivalta. Pari puskaa oli päässyt kuivahtamaan puolessatoista viikossa jo aika pahasti mutta hedelmät ehdin saada talteen. Annoin reippaammin vettä ja yön aikana näyttäisivät puskatkin toipuneen yllättävän hyvin. Kiire kun oli niin näistä ei nyt alettu hilloja vääntämään vaan kuivasin ja jauhoin purkkiin. Paholaisenhilloa väännetään sitten myöhemmin. Hot Fajitaa on tulossa reilusti, samoin tuntemattomaksi jäänyttä Habaneroa. 3 Quote
KimmoH Posted August 8 Author Posted August 8 Siemenistä kasvatetut habanerotkin alkavat kypsyä vauhdilla. Sopivan tulinen ja maukas, tarkka lajike ei ole tiedossa. Viime kesältä kerättyjä arpa habaneron siemeniä heitin multaan talvella ja nyt on kolme isoa puskaa täynnä hedelmää kypsymässä. Seuraavaksi possun sisäfilettä pannulle ja tätä perään, katsotaan mitä muu perhe tykkää 🌶️ 1 Quote
KimmoH Posted August 8 Author Posted August 8 Tymäkällä Fireflame nimellä puutarhalta keväällä matkaan tarttunut "chili" osoittautui tavan suippopaprikaksi. Ihan OK salaatissa tai pannulla paahtaen joten siemenet talteen ja ens vuonna tätäkin voi laittaa muutaman puskan kasvamaan. 1 Quote
SamiO Posted August 8 Posted August 8 Täälläki pukkas ihan hyvin habaa, pitäs kuivaa kans osa mausteeksi. Oli hyvä lisä myös salsaan tuoreeltaan🫡 1 Quote
Kurre Posted August 8 Posted August 8 3 hours ago, KimmoH said: Siemenistä kasvatetut habanerotkin alkavat kypsyä vauhdilla. Sopivan tulinen ja maukas, tarkka lajike ei ole tiedossa. Viime kesältä kerättyjä arpa habaneron siemeniä heitin multaan talvella ja nyt on kolme isoa puskaa täynnä hedelmää kypsymässä. Seuraavaksi possun sisäfilettä pannulle ja tätä perään, katsotaan mitä muu perhe tykkää 🌶️ Onko tuo varmasti Habanero? En keksi mikä se vois olla, mut joku ristiinnuss,,,pölytetty se vois olla. Quote
KimmoH Posted August 9 Author Posted August 9 Habanerona puska mulle toissavuonna myytiin ja siemenet nappasin talteen ja niistä talvella kasvatin tämän puskaan. 100 varmahan ei siis voi olla mutta hyviä nää oli. 1 Quote
KimmoH Posted August 9 Author Posted August 9 Täähän tosiaan on jotain metrin korkea puska nykyään ja tämän näköistä pukkaa. Tunnistaako kukaan ? Quote
Kurre Posted August 9 Posted August 9 (edited) Kuvien perusteella väittäisin kuuluvan Capsicum baccatum sukuun. Tarkempi määritys onkin sitten osaavampien juttuja. ehkä Edited August 9 by Kurre Quote
KimmoH Posted August 12 Author Posted August 12 Sunnuntain saldo. Keittelin puolitoista litraa paholaisenhilloa talven grillailujen kaveriksi ja loput kuivasin. Nyt kun aurinkoa vain piisaisi, tuolla olisi pari kolme tällaista settiä vielä kypsymässä. 1 Quote
KimmoH Posted August 18 Author Posted August 18 ja taas oli tullut punaista satoa KKP:n aikana. Kannattaa näköjään lähteä aina pariksi päiväksi pois kotoa, niin chilit alkavat kypsyä. Yöksi kuivumaan ja aamulla jauhetaan purkkiin 🌶️ 2 Quote
DOODAH Posted August 19 Posted August 19 Paska laji. Koko kesän venannu, ei vaa lähe. Nyt näköjään 2 ilmestyny ja kasvaaki vähä. kuvien välissä viikonloppu Quote
Pedalpusher Posted August 19 Posted August 19 Meillä pelaa mukavasti! Harvase päivä saa nypätä näitä scotch bonnetteja tuoreeltaan käyttöön. Nytki sai KKP jälkeen kourallisen hakee sisään. Ja kurreki hyväksy nämä KKP.ssä! Quote
Urbantoy Posted August 19 Posted August 19 4 hours ago, Pedalpusher said: Meillä pelaa mukavasti! Harvase päivä saa nypätä näitä scotch bonnetteja tuoreeltaan käyttöön. Nytki sai KKP jälkeen kourallisen hakee sisään. Ja kurreki hyväksy nämä KKP.ssä! Perhana Kurrehan syö muutakin ku pähkinöitä.. 😁 Joo meen pois.. Quote
Kurre Posted August 20 Posted August 20 15 hours ago, Pedalpusher said: Ja kurreki hyväksy nämä KKP.ssä! En kyllä tunnistanut lajia. Hyviä, maukkaita eikä liian tulisia. Suosittelen. Quote
KimmoH Posted September 1 Author Posted September 1 Sunnuntain saldona taas reilu litra kypsää satoa. Padat porisemaan ja keitellään nyt vielä muutama litra paholaisenhilloa ja loput kuivataan. Alkaa tuntumaan siltä että makua on tulevaksi vuodeksi reippaasti tarjolla 😁 Yksi isompi sirotinpurkki on jo täynnä kuivattua ja jauhettua ja loput jauhan tuollaisiin lasipulloihin odottamaan käyttöä. Kämppä tuoksuu hyvälle kun näitä kuivattelee uunissa, sellainen pähkinäinen tuoksu 👍 3 Quote
Kurre Posted September 14 Posted September 14 1 hour ago, DOODAH said: Mikäs tää pienempi o Jos tuota tarkoitettiin, niin veikkaisin sen olevan Jamaican Bell Ei turhan tulinen, mutta mukavan makuinen Scoville noin 350000 Kasvaa aika korkeaksi pensaaksi. Isoimmat hedelmät oli mulla miltei nyrkin kokoisia. 1 Quote
jrasi Posted September 16 Posted September 16 Voi olla myös Mad Hatter, hyvin mieto, mutta hyvän makuinen. Quote
DOODAH Posted September 20 Posted September 20 joo jamaica bell se on. Löysin kuvat viime syksyltä. 1 Quote
KimmoH Posted October 4 Author Posted October 4 Toisen kasvihuoneen tyhjäsin ja siivosin jo pari viikkoa sitten mutta toiseen jätin muutaman puskan missä oli jonkun verran raakileita. En ole käynyt tuonne edes kurkkaamassa kun tässä on useampikin pakkasyö ollut. Meinasin illalla mennä heittämään puskat mäkeen mutta siellähän oli semipunaista vaikka kuinka paljon. Keräsin talteen ja ihmetellään viikonloppuna mitä näille tehdään. Puskat saa kuitenkin viikonloppuna lähtöpassit. 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.