Jump to content

Kuplan vaihteensiirtäjän pusla ?


Recommended Posts

Yksi tarvike pusla on jo hyllyssä odottelemassa asennusta mutta sitten tuli vastaan tällainen https://www.aircooledvintageworks.com/products/vw-delrin-performance-shift-bushing?variant=43455882166443 vaihto. Vaikuttaisi näin asiasta mitään ymmärtämättömälle huomattavasti kestävämmältä ratkaisulta kuin nämä joka kaupassa myytävät muutaman euron uustuotantopuslat. Muuten kiva mutta sitten taas jenkkien toimituskulut lannistivat, 83€ maksaisi pelkkä tuo puslan toimitus Suomeen 🤬 

 

Onko kukaan nähnyt näitä lätäkön tällä puolen myynnissä tai jotain muita vastaavia ? Puslan kun tuonne vaihteensiirtäjälle uusin, niin tekisi mieli löytää sellainen ratkaisu mikä kestäisi enemmän kuin yhden kesän. 

Link to comment

HO22 rompetorilla oli joku nuori mies myymässä isänsä patentoimia puslasatseja, jotka saa asennettua ilman ton sisäosan irtiottamista. Pöh kun en muista sitä putiikin nimee. Ei ollut pahan rahan kampe se. En löytäny kuvaakaan puhelimesta vaikka mielestäni sellaisen otin...

 

Lukittui siis paikalleen niks naks kääntämällä kahdesta palasta ja timmi ku nunnan kuntti

  • Like 2
Link to comment
38 minutes ago, Kurre said:

 

Ei löydy, hakusassa siis tuo kuplan, t1, etummainen pusla. Tuota ameriikan poikain keksintöä löytyi eBaystä ja sitä kautta postikulut on vain 20€ joten taidan tilata sitä kautta. 

Link to comment

Amerikan poikien pusla on POMmia, joka on perinteinen liukulaakerimateriaali. Varmasti parempi kuin alkuperäinen, ja halvemmat, todennäköisesti PP tai PE puslat. Muttei varmasti hintalaatusuhteeltaan. Jos muutaman euron orkkistyyppinen kestää sen 30-40 vuotta, niin 80€ paremmasta ei ole perusteltua. Ja mitä sakemanniin tulee, ei tuon orkkispuslankaan asentamisessa paljoa enempää aikaa mene. Aivan liian ylisuunnitellulta näyttää meikän silmään.

 

Terv. Muovi-insinööri.

 

Ps. Varmaan tämäkin keskustelu käyty jo useampaan kertaan.

Link to comment

Alkuperäisessä saksalaisessa ratkaisussa on ainoa ongelma  että lukkorengas irtoaa pois paikoiltaan, itse pusla kestää yleensä auton iän mikäli välissä ei ole ruostetta tai muuta ylimääräistä. Tuo aiemmin mainittu musta pieni pusla on T2 malliin vaihdekepin lähelle.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...