Jump to content

facet bensapumppu...


Recommended Posts

Tota facettia tuntematta - eikö noi pienpaineisetkin sähköpumput yleensä asenneta tankin lähelle? Fiksumpi sijainti kuin kuuma konehuone muutenki tuollaselle osalle. Toimivuus selviää kytkemällä :-)

Link to comment

FACET PART NUMBER 40131.

DELIVERS 4-5 PSI. approx. 36 GPH

 

Facet Fuel Pump:

This is one of those little square pumps with the transistor mounted on top that make a ticking noise all the time. These pumps are TERRIBLE. No volume and High Pressure. These pumps have been sold for many years with Weber and Mikuni conversions and have cause many people alot of tuning problems. They are a pulse type pump that delivers almost no volume (usually less than the stock mechanical pump did) and usually at High Pressure. This cause flooding at idle and lean out conditions under high load. Do not use them....

Link to comment

Tämä Facetti on isompaa mallia joka on imevä. Näitä on saman näköisenä ainakin kolmea eri versiota. Imukorkeus mallista riippuen muistaakseni 30-60cm välillä. Järein noista tekee noin 0.4 bar paineet, eli kaksinkertaiset weberin ja lorton suosituksiin nähden. Neulat on lyhytikäisiä ellei käytä paineentasaajaa. Asennus pystyyn.

Link to comment
Guest ves_ku

Mulla on ollu yks facetti käytössä ja se on aennettu reilusti tankin yläpuolelle konehuoneeseen ja vielä vaakaan. Saman näköinen kun toi, mutta eihän se vielä mitään todista.

 

Hyvin on pelannu.

Link to comment

Mulla on ihan samannäköinen Facetin Red Top (?) pumppu, ei vielä asennettuna. Edellinen oli Mitsuba-merkkinen ja sen asensin tankin viereen, samaan kohtaan kuin jarrupääsylinteri mutta apukuskin puolelle. Voiko Facetin siis asentaa siihen samaan paikkaan? Pumpun jälkeen on tarkoitus laittaa myös paineensäädin.

Link to comment

Tuolla mielenkiintoista juttua bensapumpuista http://www.racetep.com/webfuelspark.html#webfuel

A Proper Electric Fuel pump will give the best performance and most stable tuning for any Weber carb application. We use only High Volme and Low Pressure pumps. Webers work best at approx 4 psi of fuel pressure (Not 2 psi like many of the older books stated.) and you need Volume not Pressure to keep the float bowl full.
Link to comment

Helou! Mulla on facet:in Bensapumppu ollut parikesää kuplassa ja toiminut moitteettomasti. On välittömästi tankin jälkeen, tosin on myös tankin bensapinnan alapuolella. En muista pumpun arvoja ja suosituksia mutta on aina riittänyt 45 tuplille mainiosti. viat on aina löytynyt muista bensansaanti ongelmista. jos nitä on tullut eteen. Asiasta voisi kannattaa kysyä Special Tuning Harinen oy. " Toijalan autosähkö Harinen". Sepolla on muistaakseni ollut käytössä Facketin pumppuja ja suuri kokemus eri pumppu malleista.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...