Jump to content

Pari ketjua OD:n puolelta


Recommended Posts

Guest Mika Raussi

Välillä kauhistuttaa aika lailla kun kattelee miten toiset tekee tulitöitä. Ja lähes joka tallista puuttuu kunnon sammuttimet, sekä suojamatot tulityön suorittamiseen.

 

Ite pyrin harrastaman jälkivartiointia ainakin pikkusen, vaikka talli onkin talon vieressä ja sprinklattu. Vaikka ei täystuhopaloa pääsis muodostumaankaan, on savu ja vesivahingot varsin vittumoisia ja turhia.

Link to comment
Guest Raggare

jotkut amatöörit ku talvisin muka autojaan laittelee ni ulkona on kauheen kehno pakkases, tuiskus pimeessä rälläköidä ja hitsuutella. moni jeesus varmaan allekirjottaa ja tekee noita töitä sisällä. onneks ei o itel viel ku jotkut paperitupposet vaan syttyny :I

Link to comment

Marketin hylsysarja, näppylähanskat ja kerrostalon parkkipaikka. Ei oo pelkoa että syttyy tulipalo.

 

Ite oon tehnyt kyllä melkein kaikki hitsaukset ja rälläköinnit sisällä. 6 kilon sammutin löytyy seinältä, mutta olen kyllä harkinnut että varmaan pitäis hankkia vielä toinen vastakkaiselle seinälle. Muutoin kannattais siivota tallista kaikki helposti syttyvä materiaali pois,

 

t. Mika

Link to comment
Guest Mika Raussi

Isot hitsaukset tallissa, jossa on peltiverhoillut seinät ja betonilattiat. Silti pitää ottaa huomioon, että se auto voi syttyä tuleen jos on verhoiulut yms. paikoillaan. Tallissa 2x12kg sammuttimet ja oven takaa löytyy 6kg ja 2kg sammuttimet. Kesällä on vettäkin tarjolla ja jos hurjaks rupee, niin katosta alkaa suihkuamaan vettä. Viel ei oo muuta syttyny kun massat tai joku liuotinrätti.

 

Pienemmät hitsaukset hoituu sit lämpimässä hitrauspaikassa, jossa on sprinkleri, poistopuhallin, betonilattia ja sammutuspeitteestä verhot. Pikkusen ehkä vaarallista sinällään, koska tuon paikan seinät on lastulevyä, mutta ei siellä suuria rälläköintejä yms. tehdäkään.

 

Sit miulla on tommonen pressuteltta, jossa en oo tähän päivään mennessä uskaltanu tehä kipinän kipinää. pölynen lautalattia ja puu-/muovirakenteet ei oo houkuttanu kokeilemaan onneaan. Nyt kun lattia on vaneria, niin sitä saattaa ehkä jonkun ihan pienen heppauksen tai laikkauksen hoitaa siten että jää vartioimaan vähintään 2 tunniksi.

 

Paljonko muuten ulkona hitsaaminen auttaa jos auton verhoiluun jää kytemään ja sit se auto raahataan sisälle syttymään?

Link to comment

Jos autossa jota hitsaa on sisustaa tms. palokuormaa, niin kannattaa pitää se mahdollisuuksien mukaan siinä kunnossa, että sen saa työnnettyä nopeasti ulos.

 

Siinä ei paljoa 6 kilonen auta kun kotelossa alkaa massat palaa.

 

Jos noita paloturvallisuusmääräyksiä lukee, niin meistä taida kukaan hitsailla sellaisessa paikassa, että se olisi säädösten mukainen tulityöpaikka (vaimikäsenytsittenolikaan).

 

Jaa tämä tallipalo ei tainnutkaan olla vahinko:

 

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Orim ... 5231404944

Link to comment
  • 1 year later...
  • 8 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...