Jump to content

penkin vinyyliverhoilujen pesu.


Recommended Posts

Mä vedin vimillä Eli siis se joku yleispesuaine. Lähti aika hyvin kun hankaa huolella. Siinä on jotain hankausaineta mukana. Sellanen keltanen purkki. Sit yks konsti on käyttää asetonia,mutta siinä pitää olla todella varovainen, syövyttää vinyylin jos laittaa liikaa tms.

Link to comment

Vaikeimpaa likaan olen käyttänyt tinneriä... Siis sillai että toisessa kädessä on tinnerirätti ja toisessa kädessä puhdas rätti jolla olen tuon liian tinnerin/paskan putsannut saman tien pois.

 

Tosin normaalilla fairyliuoksella pääsee aika pitkälle...

 

Kuulemma semmoinen halpis sähköhammasharja olisi kova sana noiden kolosten pesussa?

 

Varmaankin kannattanee aloittaa miedommilla aineilla ja edetä rauhassa kohti kovempia myrkkyjä.

Link to comment

Hiukan testattu ja muuten tulee puhdasta, mutta ne kohdat jotka punertaa ei muutu miksikään. Vaikuttaa melkein siltä kuin tuo pinta olisi sulanut, tai ainakin lika sulanut kiinni. Mustista penkeistä olisi varmaan saanut jo näillä eväillä hyvät, mutta nämä vaaleat on vaikeampia. Testataan vielä huomenna tuo konetiskiaine.

 

Olisko jollain myydä ehjää siistiä juniksen etupenkkiparia.... ja vielä ovipahvit samaa sarjaa ?

Link to comment

sedän vävypoika kävi _maalauttamassa_ avobimmerin jakkarat viime talvena..eli jos ne sais maalattua alkuperäseen sävyyn? mun silmään ne bmw:n pulkat oli tosi hyvän näköset käsittelyn jälkeen..tosin hinnoista yms ei tietoo, mut voin kysyä jos kiinnostaa?

Link to comment

Yhdet penkit on maalattu, mutta ne maalit ei kestäneet taitoskohdista vaikka oli verhoilijan maalaamat. Jos joku maalaus on kestänyt useamman vuoden, kiinnostaa lähinnä millä maaleilla se on tehty.

 

Pesufirmojakin on kokeiltu, mutta eihän ne tunnu selviytyvän helpommistakaan töistä... Jenkkiauton plyyshit onnistui upeasti pesufirmassa, mutta golfin recarot ei tulleet miksikään. No okei, keinonahkaa en ole edes yrittänyt tarjota pesufirmoille.

Link to comment
  • 2 years later...

En muista olenko jopa itsekkin kirjoittanut aiheesta penkkien pesu,,en tosin löytänyt ketjua..

 

Onko kukaan pessyt pesukoneessa vanhoja verhoiluja, hajoaako käsiin vai kestääkö pesun ?

Ois pari ylimääräistä kuplan penkkiä Windsor blue värein, (ei myynnissä) ajattelin kokeilla huonoimmalla palalla jotain kevyttä konepesua, muuan verhoilija sanoi että vinyyli kestää konepesun ainakin max.40 asteessa.

 

Pesin -00 mallin polon takapenkin sekä II-jetan irrotettuja verhoiluja myös noilla ohjeilla ja puhdasta tuli eikä kovettunut yhtään. (nämä siis kangas-vinyyli yhdistelmiä)

Link to comment

Pesutesti kuvina, yksi sauma vähän aukesi ja ehkä reunanauha katkesi ?

 

Konepesu 40 asteessa, tahrat, sekä lisävesi lisukkeilla. Pyöritin hetken ja poistin sitten vedet kerran että suurimmat kokkareet lähtee pois.

Kannattaisi varmaan ensin liottaa vaikka saavissa ja sitten koneeseen, ruostelika ei näytä lähtevän kunnolla kankaasta ja vinyyli jää melko likaiseksi, vaatis varmaan sitä ihmesientä.

 

 

****** Muistaako kukaan mitään maalisävyä tolla kankaalla penkinrungoille ????? lähes valkoinen.. ?? ******

post-1697-13888363228345_thumb.jpg

post-1697-13888363228717_thumb.jpg

post-1697-13888363228882_thumb.jpg

Link to comment
  • 1 month later...

Ihmesienet oon ostanu Hong Kong ja Motonet -liikkeistä. Paketissa 2 sientä ja hinta 1e/paketti). Hyvin toimii varsinkin ruokasoodan kanssa.

 

Melamiinia ja hartsia. Ehkä ainoita TV-Shop tyylisiä tuotteita jotka vaikuttaa toimivan :)

Link to comment
  • 2 months later...
  • 8 months later...

Jatketaampa nyt tähän. Rupesin pelastamaan ghian aurinkolippoja ja koska ne olivat keränneet parikymmentävuotta pölyä ja vähän maalisumuakin ja ties mitä muuta niin otin heti raa-at keinot käyttöön.

 

Eli aloitin putsaamisen rätillä ja pre paint rasvanpoistajalla = ei suurta tulosta.

 

Tinneri ja rätti = ei suurta vaikutusta.

 

Klorite ja rätti = rätti tuli vaaleaski ja lika irtosi jonkinverran mutta ei tämäkään ollut tie onneen.

 

Sitten kävin sisältä hakemassa pyykinpesuun käytettävää ns tahranpoisto ainetta olisko nyt sit ollut vanish oxi action pumppupullossa ja otin sen kaveriksi karhunkielen niin johan alkoi tapahtumaan. Sillä sitten hetken hingattuani sain lipan kohtuu puhtaaksi.

 

Mutta nyt ongelma on se että se lippa on kellertynyt ja se ei tunnut ainakaan hinkaamalla lähtevän pois.

Itellä kävi mielessä että olikohan tupakan tervajämiä tms eli olisiko jollain ratkaisua miten tuollaista kellertynyttä vinyyliä saisi vaalennettua. Jos tuntuu että ei lähde pois niin luulen että vedän maalin noitten pintaan kun on muuten ehjät ja harvinaiset lipat.

Link to comment
Vastaan itselleni maalaus toimi hyvin mun tapauksessa.

 

Minkälaista vinyylimaalia käytit ja paljonko meni?

 

Automaaliliikkeestä haettua vinyyli/muovimaalia. Myytiin normikokoisessa spay purkissa makso 13€. Ja ei varmaan mennyt puoltakaan purkkia kahteen läppään. Aika juoksevaista tavaraa oli eli tartti olla varovainen ettei mennyt pintakuvio umpeen. Onneksi oli ylimääräinen paskanan oleva läppä minkä kanssa ekaksi vähän harjottelin.

Link to comment
  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...