Jump to content

Etuiskareiden pituus madalletussa pallukassa ?


Recommended Posts

Jos en nyt ihan väärin muista niin mulla oli varhaispallossa iskareiden pituus lyhyenä 245 milliä. Ihan paikallisesta varaosaliikkeestä ostettu. Iskarit oli alkujaan tarkoitettu peräkärryn alle, mut hyvin on jo ainakin sen viis vuotta toiminut pallon alla. 

Link to comment

Itse tutkin joskus lyhkäsiä lenkki lenkki iskareita ja tälläiset löysin varaosaliikkeestä.

 

Nissan vanette taka iskari 225-323mm

Volvo PV 200-285

Peräkärry iskarit (lyhyempi malli) 245-350

Link to comment

Täytyypä aloittaa testailu PV:n iskareilla. Niitä saattaisi lähipiiristä löytyä helposti kokeiluun...

 

Äkkiseltään en mistään nettiä selailemalla löytänyt peräkärryn iskareita 245-350 pituudessa, sellainen voisi olla optimaalisin ainakin sen mukaan mitä mittanauhalla tuossa pukin päällä kököttävää akselistoa mittailin. Joutuu varmaan vääntäytymään ihmisten ilmoille ja käymään ihan varaosaputkan tiskillä :)

Link to comment
  • 2 weeks later...

PV:n iskarit olivat liian lyhyet. Motonetin lyhin peräkärryiskari (230-330) olikin toisesta päästään M10 lenkillä kun molemmissa päissä pitäisi olla M12. Nappasin nyt hätärinä Motonetin peräkärryosastolta noin 245-350 mittaiset iskarit, lapussa luki 310-350 mutta tuo osoittautui näköjään kirjoitusvirheeksi. Vähän jämäkämmät pitäisi kyllä löytää ja keulaa jos vielä noin sentin verran nostaisi ylöspäin, niin sitten vois olla ihan OK. 

Link to comment

Mulla on ollut muutamassa pallokeulassa kuplan takapäähän tarkoitetut "valkoiset kybit". Toimii mielestäni paremmin kuin nesteiskari ja pituus sopiva. Nykyisessä bussissa on Monroen ilmaiskarit joilla voi vähän säätää etuakselin korkeutta mutta en ole vielä ajanut kuin muutaman sata metriä eli vaikea sanoa kuinka hyvin toimivat...

Edited by Anssi
Link to comment
  • 1 year later...

Nostellaampa taas tätäkin. Monroen MA785:ssa näyttäisi äkkiseltään olevan toisessa päässä M10 ja toisessa M12 kiinnitysreikä eli ei passaa, vai mahtaakohan nuita saada eri puslilla varustettuina ? 

 

Motonetin halpis peräkärryiskarit alkaa tuntua tuolla keulassa vähän turhan lepsuilta, en tykkää. Jotain korvaavaa pitäisi tilalle löytyä, pituus 240-350mm ja M12 pultit tulee kumpaakin päähän. 

Link to comment

Löytyipä tällainen iskari, MONROE 5752, tuota jotkut ovat käyttäneet madallettuissa kuplissa takana. Pituurensa ja kiinnitystensä puolesta passaisi madallettuun bussiin eteen. Soitimpa sitten Monroen paikalliselle jälleenmyyjälle mutta eivähän ne tuollaista tunteneet tai mistään löytäneet. Rockautosta saisi kyllä tilaamalla kyseistä iskariakin...

 

Mitäs iskareita porukka on käyttänyt madalletuissa kuplissa takana ja mitä saisi vaikka ihan Motonetistä tai Biltemasta hyllystä ? 245-350mm pituiset on nyt alla, ei haittaisi vaikka lyhimmillään olisi vähän lyhempikin. Mutta tuota pituusluokkaa haettaisiin.

 

Pikku hiljaa alkaa nyppimään kun yhdessäkään varaosapuljussa ei osata myydä mitään ilman että ilmoittaa auton rekisterinumeron ja tässä tapauksessa sieltä tiskiltä myyvät sitten vain vakio-osaa, jos sitäkään :(

Link to comment

Nuo Saabin jäikin tarkastamatta, pitääpä etsiä niiden mitat jostain käsiin. Kaikki kuplan iskarit olen todennut liian pitkiksi tai jossain ihan alkupään kuplissa taitaa olla 215mm lyhimmillään ja se olis pituutensa puolesta ainut sopiva. 

 

Eilen hiplasin keulan kanssa ja nuo Vaneten iskarit saattaisi sittenkin olla sopivat, jos vain nuo mitat pitävät paikkansa. Missään liikkeessä ei tietenkään ollut Vaneten iskareita hyllyssä eikä edes saatavilla. Ei kehtaisi ilman varmoja mittoja tilailla. 

 

Aircooledilta bongasin eilen yhdet, kuvan ja tuotekoodin perusteella vaikuttaisi Empi 9650 iskareilta mutta niitä ei näyttänyt olevan hyllyssä, joten odotellaan vastausta kyselyihin.

Link to comment

Jaha, ei ole sitten Saabinkaan etuiskareita missään hyllyssä, että pääsisi mittaamaan :( 

Omat mitat mitä tuolla ylhäällä mainitsin löydettiin joskus varaosaputkan 15vuotta vanhasta kirjasta kun nykyisissä ei enää mitään mittoja löydy.

Link to comment

Noihin csp linkkeihin koitin laittaa just split&oval ikäisten iskarit..

Kannattas jokatapauksessa etsiä vaimentimet mitkä koitettu tehdä autoon missä moottori oikeassa päässä autoa...

 

-Pete-

 

 

Just näistä en nyt mittoja löytänyt mutta joitain muita '52-'65 ikäisiin tarkoitettuja iskareita kun olen katsellut, niin niissä on monissa minimi mitta 275mm. Noh, pitää odotella Aircooledin vastaus, EMPI:n 9650 iskareita on käsittääkseni käytetty jenkeissä hyvällä menestyksellä madalletuissa busseissa. 

Link to comment
Guest Jeeves

AC-kauppaan pitäisi tulla iskareita hyllyyn lähipäivinä. Toki kontit seilaa perinteisesti missä sattuu.

 

Lähiviikkoina kai kuitenkin.

Mikko/Aircooled.fi

Link to comment

Rehellinen vastaus että missä kontti seilaa....tuli taas ne hotcarsin legendaariset konttijutut mieleen :)

AC-kauppaan pitäisi tulla iskareita hyllyyn lähipäivinä. Toki kontit seilaa perinteisesti missä sattuu.

Lähiviikkoina kai kuitenkin.
Mikko/Aircooled.fi

Link to comment
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...