Jump to content

Grillaus


Recommended Posts

Posted
7 minutes ago, Kemin Karavaanari said:

Yleensä kyllä grillataan tuolla varioottosrojektos-osiossa mutta tänään tein lapsukaisille kotiburgerit.

Saiko HöpsöHekakin omansa.. se ku on pikkasen perso ruualle.. 

Posted (edited)

Illan iloks muistoja teiniajoilta Rootoksen ympärikiertoreissulta enduroilla saaren ympäri.. vanha hampaaton mummo tarjoili keskellä ei mittään elämäni parhaimpaan listalle kuuluvaa salaattia, vaikka vaan vettä pysähdyttiin kyllään kyseleen.. mummeli pukkas pöydän koreeks ja kiltisti nautiskeltiin.. ei kelvannu Kreikan latit.. koitin kyhäillä taas perinteistä Koriatiki salatosta, mutta mummelin tasolle ei vaan pääse vaikka mitä tekis.. 

Ainiin reissuhan meni ihan tuubiin, pikku äksidentti kävi ku rullatuolilla veivät röntgeniin.. pellon ylityksessä kipot ojan kohdalla ja jalka mutkalle,, 

 

IMG_20201120_202623.jpg

Edited by Urbantoy
  • Like 1
Posted

Illan iloks köökissä pikku askarelua.. 

Pikku kätösillä väkerretty tuplajuustolla ja pekonilla ryyditettyjä burgereita.. muita lisukkeita unohtamatta.. 

 

IMG_20201127_223025.jpg

  • Like 2
Posted
35 minutes ago, Urbantoy said:

Illan iloks köökissä pikku askarelua.. 

Pikku kätösillä väkerretty tuplajuustolla ja pekonilla ryyditettyjä burgereita.. muita lisukkeita unohtamatta.. 

 

IMG_20201127_223025.jpg

 

Burgeri näyttää erittäin syötävältä...

 

Smoker kotiutettu tontille, eka testiin tönkki sikaa. Ehkä läski alkaa savustua jo huomenna, painetta jalompaan lihaan eli hirveen jouluksi.

Posted
47 minutes ago, wp said:

 

Burgeri näyttää erittäin syötävältä...

 

Smoker kotiutettu tontille, eka testiin tönkki sikaa. Ehkä läski alkaa savustua jo huomenna, painetta jalompaan lihaan eli hirveen jouluksi.

 

Meillä täällä Schallbachissa oli illalla iloa valmistaa vanhoissa "Palux Hähnchengrilleissä" tosi hyvät grilliboroilerit! Nää grillit ovat 50/60 luvulta ja toimii tosi hyvin.

20201127_185423.jpg

20201127_195151.jpg

  • Like 3
Posted

Meillä oli vastaava sähkögrilli joskus 60- 70- luvulla.

Kulmikas ja lasiluukut molemmin puolin.

Siihen pyörittimeen oli sellanen lisälaite, johon sai 6 vai oliko 8 varrasta pyörimään. 

Kanaa siinäkin tuli tehtyä.

 

 

Posted
10 hours ago, pepix said:

Meillä täällä Schallbachissa oli illalla iloa valmistaa vanhoissa "Palux Hähnchengrilleissä" tosi hyvät grilliboroilerit! Nää grillit ovat 50/60 luvulta ja toimii tosi hyvin.

 

Tyylikäs laite, kakarana kotona muistan meillä olleen vastaava kantikas Moulinex- merkkinen laite lasiluukulla. Ja sitä broileria todellakin odotettiin kun harvoin tehtiin, nahka oli rapea herkku joka kruunasi annoksen

  • Like 1
Posted
1 hour ago, wp said:

 

Tyylikäs laite, kakarana kotona muistan meillä olleen vastaava kantikas Moulinex- merkkinen laite lasiluukulla. Ja sitä broileria todellakin odotettiin kun harvoin tehtiin, nahka oli rapea herkku joka kruunasi annoksen

 

Taidetaan puhua samanlaisesta laitteesta. Koitin etsiä kuvaa, mut enhän mä sitä löytäny.

Posted

 

15 minutes ago, wp said:

Ja läskiä tummumaan....

 Saakeli ku WP hyvältä näyttää jo.. laitappa tarkempia speksejä ku saat valmiiks.. mitä ja miten kiinnostaa tietysti.. 
Mistä tuo pönpeli löyty.. Oliko tyyris.. Millä lämpee.. Hiili, pelletti vai kalikoilla.. 

Posted

Hiili, pelletti ja kalikka käyvät.  Verkkokauppa ainakin myy, omani tuli lahjuksena suvulta kun tietävät grillaustaipumukseni ja osui ikääntymisen päiväys sopivasti marraskuulle.

Tonneroisen pintaan taitaa olla hintalappu, painaa yli 120kg eli on ikuinen investointi kun teräslevy on yli 5mm paksuista.

 

Läskin speksit porsaan suolalapa ja olikohan Atrian nyhtönauta- nimellä tuo pienempi pala. Molemmat palat savusuolattu, hipaisu Sweet Baby Ray's Hickory&Brown sugar- soosia ja Poppamiestä (Burgers&Ribs)

 

 

  • Like 1
Posted

Mites tuo savustusaika, alkuun varmaan vähän opettelua.. Miten hyvin tuon lämmönsäätö näin ekakerralla onnistunut.. 
 

1 hour ago, wp said:

savut lisätty omenapuuhakkeen muodossa tiukassa foliopaketissa

Oliko aluks pelkässä lämmössä ja nyt alkaa smokevaihe.. 

Posted
1 hour ago, Urbantoy said:

Mites tuo savustusaika, alkuun varmaan vähän opettelua.. Miten hyvin tuon lämmönsäätö näin ekakerralla onnistunut.. 
 

Oliko aluks pelkässä lämmössä ja nyt alkaa smokevaihe.. 

Kauheata säätöä koko homma, pakkasessa ja viimassa hukkuu lämpö jonnekin. Koetin pitää 140-150C  mittarissa kun pinta apparaatissa tuntui kylmältä, silti 4h ja 50 ltr hiiliä on lihan sisälämpö 60C. Tontti on kyllä sulanut ympäriltä lumettomaksi... Piti jo ottaa pari tuohetonta koivuklapia ja folioida lihat ja nostaa lämpöä reilusti. Molemmat lihat ovat ns. ylikypsää vaativaa laatua, ei mureudu muuten. Lihamittari on tosin vaihtunut, pitää tarkistaa vielä sekin myöhemmin

 

 

 

  • Haha 1
Posted (edited)
3 minutes ago, wp said:

Kauheata säätöä koko homma, pakkasessa ja viimassa hukkuu lämpö jonnekin. Koetin pitää 140-150C  mittarissa kun pinta apparaatissa tuntui kylmältä, silti 4h ja 50 ltr hiiliä on lihan sisälämpö 60C. Tontti on kyllä sulanut ympäriltä lumettomaksi... Piti jo ottaa pari tuohetonta koivuklapia ja folioida lihat ja nostaa lämpöä reilusti. Molemmat lihat ovat ns. ylikypsää vaativaa laatua, ei mureudu muuten. Lihamittari on tosin vaihtunut, pitää tarkistaa vielä sekin myöhemmin

Ihanaa opettelua.. Hienoa tuo opettelua.. Hyvää siitä silti tulee..

Kerrohan infoa.. noista imetään oppia

Edited by Urbantoy
Posted
32 minutes ago, Urbantoy said:

Mites WP:een savustelut onnistu?

 

Maku osui ilmeisesti kohdilleen koska rouva joka ei yleensä ole savustetun ystävä kertoi pitävänsä lihoista. Omenapuuhake antaa pehmeän, hieman makean savuaromin.

 

Ensi kerralla varaan erillisen mittarin grillaustason lämpötilan seurantaan, tuntui ettei tuo savustimen oma antanut oikeita lukemia.

Aion myös esilämmittää koko savustimen reilusti klapeilla ja annan sen jäähtyä sopivaksi ennen aloitusta, sitten hiilillä loput. Savustimen pönttö ei lämmennyt eilen missään vaiheessa polttavan kuumaksi, voi olla että se oli yksi tekijä miksi normaali 4 tuntinen ei riittänyt ylikypsään lopputulokseen.

  • Like 1
Posted (edited)

Hyvvää analyysiä.. varmaan myös ulkoilman asteilla merkitystä miten pönpeli lämpee.. 

Täällä back to basics ku Keisarinna hiihtolenkin jälkeen huuteli hytikkää koneeseen.. ei muutaku kylskoopin tyhjennykseen.. "pyttipannu" jauhelihakastiketta eli mitä kaapista taas löyty.. siihen vielä suolakurkun, paprikan, herkkusienten jämät kuten samoin metukankannat ja muutama siivu pekonia mitkä jäi burgerleikistä.. kunnolla valkosipulia ja löyty vielä tomaattimurskapurnukka.. ja ei muutakuin sotkemaan.. ja ihan maukas lopputulos.. pastan kera hyvin menee.. 

IMG_20201129_154319.jpg

Edited by Urbantoy
  • Like 1
Posted
On 11/28/2020 at 9:36 PM, wp said:

Kauheata säätöä koko homma, pakkasessa ja viimassa hukkuu lämpö jonnekin. Koetin pitää 140-150C  mittarissa kun pinta apparaatissa tuntui kylmältä, silti 4h ja 50 ltr hiiliä on lihan sisälämpö 60C. Tontti on kyllä sulanut ympäriltä lumettomaksi... Piti jo ottaa pari tuohetonta koivuklapia ja folioida lihat ja nostaa lämpöä reilusti. Molemmat lihat ovat ns. ylikypsää vaativaa laatua, ei mureudu muuten. Lihamittari on tosin vaihtunut, pitää tarkistaa vielä sekin myöhemmin

 

 

 

Itse olen toiminut samantyylisen savustimen kanssa seuraavasti: kuoritulla koivulla reilu hiillos tulipesään, jonka jälkeen lämmönsäätö ilmalla ja lihat sisään. Tämän jälkeen yksi halko koivua ja yksi halko savustuspuuta (omena, kirsikka, tammi, päärynä tai joku muu) noin 30-60min välein ja jatkuu tarvittavan ajan. Yleensä savustin tulilla noin 12h ja puuta menee reilu muuttolaatikollinen. Mittarina inkbird ollut aivan loistava, saa savustimen ylä- ja alalämmön sekä pari lihaa katsottua etänä. Ebayssä alle 40€ ja kestänyt nyt olla puoli vuotta savustimen kyljessä kiinni magneetilla sateet ja savustukset läpi.

 

Posted
On 12/2/2020 at 8:26 PM, Jonescort said:

Itse olen toiminut samantyylisen savustimen kanssa seuraavasti: kuoritulla koivulla reilu hiillos tulipesään, jonka jälkeen lämmönsäätö ilmalla ja lihat sisään. Tämän jälkeen yksi halko koivua ja yksi halko savustuspuuta (omena, kirsikka, tammi, päärynä tai joku muu) noin 30-60min välein ja jatkuu tarvittavan ajan. Yleensä savustin tulilla noin 12h ja puuta menee reilu muuttolaatikollinen. Mittarina inkbird ollut aivan loistava, saa savustimen ylä- ja alalämmön sekä pari lihaa katsottua etänä. Ebayssä alle 40€ ja kestänyt nyt olla puoli vuotta savustimen kyljessä kiinni magneetilla sateet ja savustukset läpi.

 

 

Kiitoksia vinkeistä, pitääpä touhuta lisää tykötarvetta kokeilua varten

Posted (edited)

Sen verran potki etteenpäin WeePeen savustus savustusleikkiin että piti napata poistomyynnistä tarvikkeita ku lähes ilman sai.. vaikka mulla pönpeli on luokkaa UDS

Omppupaketti oli jo valmiiks.. 

 

 

IMG_20201203_215912.jpg

Edited by Urbantoy
  • Like 1
Posted
On 11/28/2020 at 9:36 PM, wp said:

Kauheata säätöä koko homma, pakkasessa ja viimassa hukkuu lämpö jonnekin. Koetin pitää 140-150C  mittarissa kun pinta apparaatissa tuntui kylmältä, silti 4h ja 50 ltr hiiliä on lihan sisälämpö 60C. Tontti on kyllä sulanut ympäriltä lumettomaksi... Piti jo ottaa pari tuohetonta koivuklapia ja folioida lihat ja nostaa lämpöä reilusti. Molemmat lihat ovat ns. ylikypsää vaativaa laatua, ei mureudu muuten. Lihamittari on tosin vaihtunut, pitää tarkistaa vielä sekin myöhemmin

 

 

 

Olen havainnut saman että tynnyrin kyljessä oleva mittari näyttää jotain lämpötilaa sen mukaan tuuleeko, sataako tai paistaako aurinko. Ritilän päällä pakko olla oma mittari ja lihassa omansa.

Ja tuo tuuli tuntuu hukkaavan pöntön lämpöjä oiken toden teolla. Kesällä jouduin kerran kovalla tuulella laittamaan villaa pöntän ympärille kun ei lämmöt tuntunu nousevan oikeen millään.

 

Mittaile joskus tason lämpötilat imuaukon ja pakoaukon päistä, että onko paljon eroa tossa offset mallissa.

  • Like 2
Posted
17 hours ago, Jonescort said:

 

Nyt tarttee kysyy viisaammilta. Mikäs ero on noilla 4S ja 4T malleilla?

Onks toi Inkbird ihan ylivoimainen, vai onko muita hyviä vaihtoehtoja?


Hintavertailussa voi käydä köpelösti, jos pikku säästöllä tilaa EU:n ulkopuolelta.

 

-Kurre

Posted
1 hour ago, Kurre said:

 

Nyt tarttee kysyy viisaammilta. Mikäs ero on noilla 4S ja 4T malleilla?

Onks toi Inkbird ihan ylivoimainen, vai onko muita hyviä vaihtoehtoja?


Hintavertailussa voi käydä köpelösti, jos pikku säästöllä tilaa EU:n ulkopuolelta.

 

-Kurre

Toi 4T on wifi ja S on bluetooth ja näytti tuo ohjelma olevan eri. Inkbird on ollut tähänastisista mittareista kestävin, muut alle 100€ vedenpitävät ovat antautuneet ensimmäisenä talvena omassa käytössä. Kalliimmista ei ole käyttökokemuksia

  • Like 1
Posted

Itepäisyyspäivän dinneri valmistelut menossa.. ja taas mennään kokkeillaan nyt mitä tulee.. jos vituiks menee niin eikö se karvaräpylä tuo pitsaa.. wp:een ohjeilla, pitkä haudutus.. ruskistus paistille ammuu, en raaskinu käyttää hirvenpaistia mikä oottelee ku ossaa.. ruskistuksen pubaviinin ja muiden sörsseleidenkera sinbe  aamuun asti, vihannekset kyytiin aamulla.. katotaanhan mitä tästäkin tulloo.. 

 

 

 

IMG_20201205_204604.jpg

Posted (edited)

Täydellinen tästä taas tulloo vaikka keskinkertaista yritin.. miltähän se tuntuu epäonnistua.. 

Nyt hautumaan yöks uuniin niinku weepee sanonut, hyvää hiljaa tulloo.. 

 

Punkkua lirautin kyllä tupla annoksen ku Keisarinna valovo vieressä että meneehän se pottu sinne.. 
Tyhjää näytin vaikka pottu peukku oli korkin paikalla.. mustan pullon hyvä puoli 😉

 

 

 

 

IMG_20201205_225706.jpg

Edited by Urbantoy
  • Like 1
Posted

Eli samaa evästä mitä mullakin löytyy.. 

Kohtuu tulista, siitä vänkää päällystintä lerssille että aluks on naama punasena ja aamulla perärööri tulessa ku tankoo pukkaa pihalle.. jäänyt vähä vähemmälle nykyään tulisen käyttö, naama vielä pärjää, persus tulessa rajoittaa.. 

 

IMG_20201206_010603.jpg

  • Haha 1
Posted

Yöllä ku kävin kurkkaamassa pataa kävi mielessä että mitähän viddua tästä tulee, sitkasta ku saatana.. vähän lämpöä lissää ja muhimaan.. 

Kyllä tästä taas erinomaista tulloo vaikka taas keskinkertaista yritin.. miltähän se tuntus epäonnistua.. pittää yrittää.. 

 

IMG_20201206_120937.jpg

  • Like 2
Posted (edited)
51 minutes ago, -MITO- said:

Launtain nyhtöpossuburgerit. 7 tuntia kamadon matalassa lämmössä omenamehukylvyssä takaa mehukkaan lihan

 

 

Ai saakeli ku syötävän näköisiä.. Hienoa Mito, tuli taas uus resepti kokeiltavaks

Ja tuo punakaali on hyvä hommeli.. en oo kokeillut, mutta kokeilen

Edited by Urbantoy
  • Like 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...