Jump to content

Recommended Posts

5 minutes ago, Jorrma said:

Onko toi säiliö hiekkapuhallettu? Näyttää huonolla silmällä katsottuna sinkityltä, hyvä mauste kyllä.

Sinkitty, sisäpuolelta on ruoste hoitanut pääosan ja loppu puhdistui polttamalla ja hapolla. Ulkopuolen sinkeistä ei haittaa, kun tuon pöntön lämmöt pitäisi pysyä alle sadassa asteessa käytössä

Share this post


Link to post

Hyviä ohjeita löytyy youtube BBQ pit boys. Siinä sankarit jotka grillaa isolla sydämmellä...

Share this post


Link to post

Aikataulu pitää, tänään koelämmöt ja huomenna reilun pesun kautta ribsit sisään. Sitten pääseekin katsomaan meneekö uusiksi vai hiplataanko valmiiksi asti 😅

20200515_195834.jpg

  • Like 3

Share this post


Link to post
24 minutes ago, Jonescort said:

Aikataulu pitää, tänään koelämmöt ja huomenna reilun pesun kautta ribsit sisään. Sitten pääseekin katsomaan meneekö uusiksi vai hiplataanko valmiiksi asti 😅

 

Komea laitos tuli.. Mitä noita muita tutkinut niin heräs kysymys että onkohan tuo piippu nyt oikeassa päässä.. Savustus kulkeutus läpi pöntön ehkä paremmin ku ois toisessa päässä..

Tuli vaan mieleen.. Mutta eiköhän tuokin selviä testaamalla.. ja äkkiä varmaan saat sen siirrettyä ku koko laitoskin tuli suitsait sukkelaan

Share this post


Link to post

Tuossa on pohjalla 4mm. pelti, joka vie rasvat ja tulipesän savut vasempaan nurkkaan. Sieltä savu pääsee pönttöön ja rasvat alla olevaan kuppiin.. Tasaa pöntön lämpöä, kun on ns. kiertoilma

Share this post


Link to post

Hiano! Kuvia sitte brisketeistä ja ribseistä ja muista herkuista

Share this post


Link to post

Hienoa rekvisiittaa löytynyt somisteeksi smokeriin, rattaat ja vetopyörästö on 👍

Share this post


Link to post

Kyllähän se toimi kuin junan vessa, muuttolaatikollisella koivua ja päärynäpuuta 7h mennyt noin sadassa asteessa, kohta pääsee tutkimaan lopputulokset. Lämpöjä tarkkaillessa sai myös loput puutteet korjattua.

20200516_175551.jpg

Share this post


Link to post
6 minutes ago, Jonescort said:

Kyllähän se toimi kuin junan vessa, muuttolaatikollisella koivua ja päärynäpuuta 7h mennyt noin sadassa asteessa, kohta pääsee tutkimaan lopputulokset. Lämpöjä tarkkaillessa sai myös loput puutteet korjattua.

 

Saakeli ku komean näköinen.. Kiitos ku neuvvoit tuon piipun sijoitukseen johtaneet syyt, meni uunommallekin jakeluun.. Oottelee jo lopputuloksista kuvia.. 

Pitänee ruveta penkoon noita metalliromuttamoja josko löytys vastaanlaista pömpeliä rakennuskohteeksi..

Share this post


Link to post

Tuo perunannostokone oli torissa 50e ja paisuntasäiliöstä joutui lupaamaan kilon ribsejä.. ulkoasuunkin tuli perheen sisustus- ja pihavastaavalta toiveeksi ruoste, niin aika edulliseksi jäi projekti..

Share this post


Link to post

Joo ei ole ollut hinnankiroissa tuo sun projekti.. Ensiks pitää löytää tuo paisuntasäiliö.. sitten voi ympärille rakentaa mieleisen rakennelman.. Pönttö kummiskin on se tärkein.. Mutta hienosti muukin rekvisiitta tekastu.. Ihan silmä lepää.. 

Share this post


Link to post

Hieman meni pehmeäksi, mutta varmaan häviää nuokin

20200516_231715.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
13 minutes ago, Jonescort said:

Hieman meni pehmeäksi, mutta varmaan häviää nuokin

 

Eka kerran käytön jälkeen ei kannata kirvestä heittää kaivoon.. Mukava imeskellä lihat luista, melko makoisan näköisiä, ves kielelle tuli.. 

Eka kerran jälkeen pitää vaan kokeilla lisää että huomaa erot eri smoke kertoihin.. Kokemusta tulee tekemällä.. eikös se niin ole.. 

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Voe saattana.. joutuuko tommosen hätäpäissään ostaan, päissään on kyllä jo

Ootettaan sitä hättää vielä

Edited by Urbantoy

Share this post


Link to post
On 5/30/2020 at 4:17 PM, Kurre said:

Tollasella pöntöllä briskettiä

 

Mistä hommasit briskettiä ja paljonko maksoi?

Ite tilasin tänään K-kaupan lihatiskiltä 6kg Black Angus brisketin australiasta. Tulee 1,5 viikon päästä. n.13€/kg.

Suominaudat on liian rasvattomia. Sen verran iso järkäle että taidan erottaa sen kahteen osaan ja pakastaa puolet. Muutenkin varmaan helpompi savustaa jos point ja flat on erikseen.

 

Viimeaikoina grillaillu omilla hiilillä hampurilaisia. Ai että on mukava fiilis kun sytyttää omat hiilet ja korkkaa kalian 🤤

  • Like 1

Share this post


Link to post
Posted (edited)
7 minutes ago, HSuomi said:

Mistä hommasit briskettiä ja paljonko maksoi?

Ite tilasin tänään K-kaupan lihatiskiltä 6kg Black Angus brisketin australiasta. Tulee 1,5 viikon päästä. n.13€/kg.

Suominaudat on liian rasvattomia. Sen verran iso järkäle että taidan erottaa sen kahteen osaan ja pakastaa puolet. Muutenkin varmaan helpompi savustaa jos point ja flat on erikseen.

 

Viimeaikoina grillaillu omilla hiilillä hampurilaisia. Ai että on mukava fiilis kun sytyttää omat hiilet ja korkkaa kalian 🤤

 

Ootko koittanu naudan ribsejä tehdä.. hittaasti ja rauhassa.. Muhoksen siirtokunnassa on https://viskaalin.fi/ josta niitä pitäs saada täällä periferiassa,, 

Pitäs muutenkin käydä kattomassa paikan päällä minkälainen tarjonta siellä on ku en vielä oo kerennyt poiketa.. 

 

Brisketresepti sieltä ainakin löytyy.. https://viskaalin.fi/recipe-article/brisket-2/

Edited by Urbantoy

Share this post


Link to post

Ei ole naudan ribsejä tullut tehtyä vielä. Pitänee nekin joskus koittaa savustaa.

 

Kerran olen savustanut kotimaista naudan rintaa ja kieltämättä onhan se vähän kuivahkoa verrattuna mitä jenkit teke rasvaisesta lihasta.

Share this post


Link to post
7 hours ago, HSuomi said:

Mistä hommasit briskettiä ja paljonko maksoi?

 

 

 

 

Viimeaikoina grillaillu omilla hiilillä hampurilaisia. Ai että on mukava fiilis kun sytyttää omat hiilet ja korkkaa kalian 🤤

Cittarista ostin ja tais olla karvan alle 20€ kilo.

Kuvassa leikattuna ja rasva on mun makuun sopivasti sulanu.

Mien teet hiilet itse?

Briskett_3.png

Share this post


Link to post

 

Perus ribsit, kuivamarinadi yön yli ja kolmisen tuntia uunissa reilussa sadassa asteessa. Liemi keitetty kokoon tomaattipyreen ja honey chipotle- grillikastikkeen kanssa makeaksi glaseeraukseksi. Savurasiassa Weberin Pork smoking blend- lastut.

 

 

IMG_20200606_224307.jpg

IMG_20200607_145543_1.jpg

  • Like 2

Share this post


Link to post

Kuulosti tuo liemen kokkoon keitto hyvältä, pitänne kokkeilla josks sitä.. Eli ku uunissa pitelet, niin lapioit sen liemen kattilaan ja muut sörsselit sekaan ja pikkuhiljaa soppa sakeeks..

Oliko uunissa pussissa vai tuossa vuokassa.. missä rasiassa ne lastut oli.. Lasturasiaa tässä suunniteltu jo ku puttiikkien rasiat aika pieniä jos pitempään haluais savustella..

Santtulaatikon jämistä, siis niistä pahvijämistä (peltirasiat tuhotaan muuten..) vähän mallailtu rasiaa tonne kaasarin sisään.. 

Share this post


Link to post
5 hours ago, Urbantoy said:

Kuulosti tuo liemen kokkoon keitto hyvältä, pitänne kokkeilla josks sitä.. Eli ku uunissa pitelet, niin lapioit sen liemen kattilaan ja muut sörsselit sekaan ja pikkuhiljaa soppa sakeeks..

Oliko uunissa pussissa vai tuossa vuokassa.. missä rasiassa ne lastut oli.. Lasturasiaa tässä suunniteltu jo ku puttiikkien rasiat aika pieniä jos pitempään haluais savustella..

Santtulaatikon jämistä, siis niistä pahvijämistä (peltirasiat tuhotaan muuten..) vähän mallailtu rasiaa tonne kaasarin sisään.. 

 

Tuossa kuvan vuoassa tiiviisti foliolla peitettynä. Jälkikasvu oli avustajana kun olin pikaisella maakuntamatkalla uuleaporissa. Eka tunti meni 125C, jouduin soittamaan perään ja pyysin laskemaan lämmön hieman yli sataan.

Ehkä puolisen tuntia ehtivät hautua jäähtyvässä uunissa sammuttamisen jälkeen, mureuden suhteen olisivat ehkä voineet olla toisen puolikkaan pidempään. Joka tapauksessa niin lähelle passelit että loppu on hienosäätöä.

Rouva oli valinnut rivit, makurasvaa olisi saanut olla enemmän luissa.

 

Lasturasia on rosterinen Landmannin tekele, minusta rei'itys on hieman liian suuri kun lastut on aika herkkiä syttymään. Aion hankkia toisen jotta pidemmässä savustuksessa voi panostaa toisen valmiiksi odottaessa "hengen" loppumista. Foliotiivistys pienemmillä rei'illä auttaisi varmaan tuossa lastujen roihahtelussa ja jatkaisi savustusaikaa.

Share this post


Link to post
4 minutes ago, Kemin Karavaanari said:

Ivalossa citygay grillissä reissuevästä salaatin kylkeen.

 

KäyMiehillä onkin omat fancyt grillit..ja einesateria.. Mutta pääasia että nälkä siirtyy, tuskin sulla kummiskaan se ruokanautnto on tärrkein maun puolesta..

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Hyvä lihahan kaipailoo herkullisia lisukkeita kylkeen.. tässä erinomainen.. marinoidut punasipulit.. eka kertaa tekastu nettiohjeilla, ku ei sitä pyörää kannata uuvestaan keksi.. meinaa mennä suihin ennen ku lihat saadaan rilliin.. 

 

IMG_20200612_191459.jpg

 

Ohejeistus soppa356.fi ja ihan ilman lupia..

 

MARINOIDUT PUNASIPULIT

AINEKSET
 2 - 3 kpl punasipulia (noin 300 g)
 1 dl valko- tai punaviinietikkaa
 3 rkl hienoa sokeria
 0,5 tl suolaa
 5 kpl mustapippuria
 2 rkl hyvää ruokaöljyä

TYÖVAIHEET
1. Kuori ja viipaloi punasipulit ohuiksi renkaiksi.
2. Laita kattilaan etikka, sokeri, suola ja mustapippurit. 
Kiehauta, kunnes sokeri on liuennut.
3. Lisää joukkoon punasipulinrenkaat. 
Kiehauta niin, että sipuli pehmenee hieman. 
Kääntele samalla sipulinrenkaita, jotta kaikki maustuvat liemessä.
4. Jäähdytä seos hyvin, lisää öljy ja sekoita. 
Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua. 
Säilytä liemessään jääkaapissa.

Edited by Urbantoy

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Onkos täällä grilliauskahjoilla mittään kokemusta näistä keraamisista hiiligrillistä toiseltä nimeltään kamado.. 

Semmonen munannäköinen hökötys.. nyt ei sitten heti tarvi ruveta sinne haarukkaan sortsin sisälle kattoon eli ei muistuta tuppimulkkua.. 

 

EDIT: Kuvakin intternetin syövereistä löyty..

 

 

kamado.jpg

Edited by Urbantoy

Share this post


Link to post

Ihan ekstemporeen grillailua ku ähertäny terassia ja kivijalkaa pinnoitusta varten, helle teki petkun ja ruottalaisen sotamarsalkan Santellessin kaveri oli kylellään helteestä johtuen.. huuteli viimesen tinasotilaan kohtalka että tarvitaan lisäjoukkoja.. no sitähän pitä lähtee hakeen apuja Liiteristä ja joutuin että ei jää alakynteen.  Samalla läks mukkaa keltalappu pippuripihvejä, muut löytykin kylskoopista minne tinasotilaat meni viileneen seuraavaa taistoa, muutama innokas paiskattiin kunnon jäähelle pohjosen tuttuun oloduhteeseen eli pakkaseen.. se alkaa olla etelässä kohta ihmeellista, mutta ostakkee isoja pakastimia ja sinne seisoon.. 

 

Ainiin taas häröili tarina.. mutta taitaa olla normihomma ku on vähän tuota ruuneperia veressä.. perussettiä rillissä. 

IMG_20200613_201606.jpg

Share this post


Link to post
On 6/13/2020 at 6:02 PM, Urbantoy said:

Onkos täällä grilliauskahjoilla mittään kokemusta näistä keraamisista hiiligrillistä toiseltä nimeltään kamado.. 

Semmonen munannäköinen hökötys.. nyt ei sitten heti tarvi ruveta sinne haarukkaan sortsin sisälle kattoon eli ei muistuta tuppimulkkua.. 

 

EDIT: Kuvakin intternetin syövereistä löyty..

 

 

kamado.jpg

 

Kyllä on, kamado on huippugrilli. Big Green Egg ollut viisi vuotta ja grillailen sillä läpi vuoden

 

 

IMG_0878.JPG

IMG_1970.JPG

IMG_5508.JPG

  • Like 3

Share this post


Link to post

On kyllä syötävän hyvän näköisiä burgereita, toisin kuin  hampulaisketjujen irvikuvat....

  • Like 1

Share this post


Link to post
Posted (edited)
5 hours ago, wp said:

On kyllä syötävän hyvän näköisiä burgereita, toisin kuin  hampulaisketjujen irvikuvat....

 

Tuohon wp:n kommenttiin on kyllä todella helppoa yhtyä.. veskielelle herahti. 

Edited by Urbantoy

Share this post


Link to post
10 hours ago, -MITO- said:

 

Kyllä on, kamado on huippugrilli. Big Green Egg ollut viisi vuotta ja grillailen sillä läpi vuoden

Minkäs kokoinen muna sulla on.. Entäs nuo kuvien burgerien reseptit, näyttää aika hyvin "keep it simppeli"

Pukkaa Mito ressut yleistasolla näkösälle jo soppii

Share this post


Link to post
13 minutes ago, Tuomo Lehmikangas said:

Komeita on burgerin kuvat enkä makuakaan epäile. Mutta omaan suuhun sopii paremmin sellainen mikä on mielummin leveämpi kuin korkea.

 

En mä tiedä miten Tuomon suu aukee/toimii mutta mulle uppoo tommonen korkeempi ihan mallikkaasti.. ku mulla ainakin suuta aukasemalla korkeutta tulee ei kyllä leveyttä tuu samaan tyyliin.. voihan se leuka olla nivelöity erilailla

joo mä meen pois.. 

Share this post


Link to post
28 minutes ago, Tuomo Lehmikangas said:

Komeita on burgerin kuvat enkä makuakaan epäile. Mutta omaan suuhun sopii paremmin sellainen mikä on mielummin leveämpi kuin korkea.

Täähän se olis. Pihvi kannattaa moukaroida mahdollisimman leveäksi koska se kumminkin kutistuu. Mutta on sitten mukava syödä käsin kun burgeri mahtuu suuhun.

Visuaalinen puoli toki on kohdallaan noissa torniburgereissa.

Share this post


Link to post

BGE Large. Korkeampaa burgeria voi vähän painaa kasaan niin hyvin mahtuu suuhun. Nyhtöpossun teko kamadossa on juhlaa. Illasta possunniskat olutkylpyyn grilliin ja aamulla kun heräät niin nyhtövalmiit lihat pois. Erittäin helppoa ja maukas lopputulos. Joulukinkun teko myös vaivatonta.

 

 

 

 

On 6/13/2020 at 6:02 PM, Urbantoy said:

Onkos täällä grilliauskahjoilla mittään kokemusta näistä keraamisista hiiligrillistä toiseltä nimeltään kamado.. 

Semmonen munannäköinen hökötys.. nyt ei sitten heti tarvi ruveta sinne haarukkaan sortsin sisälle kattoon eli ei muistuta tuppimulkkua.. 

 

EDIT: Kuvakin intternetin syövereistä löyty..

 

 

 

 

Kyllä on. Kamadolla hoituu joulukinkun valmistuskin. Big Green Egg ollut 5 vuotta 

IMG_5921.JPG

IMG_4359.JPG

IMG_5910.JPG

  • Like 2

Share this post


Link to post

Voi pylly! Just tässä töissä syön lounaaksi salaattia ja samalla katselen näitä kuvia. Kyllä tuollainen burgeri uppoaisi paljon mieluummin. 😋

  • Haha 1

Share this post


Link to post

 

Louisiana Rub chicken & garlic, epäsuoralla lämmöllä ja höyryvadissa tilkka vettä, soijakastiketta ja kokonainen valkosipuli

 

 

IMG_20200618_112205.jpg

  • Like 3

Share this post


Link to post
3 hours ago, wp said:

Louisiana Rub chicken & garlic, epäsuoralla lämmöllä ja höyryvadissa tilkka vettä, soijakastiketta ja kokonainen valkosipuli

 

Ja kypsennysaika oli noin? 

Share this post


Link to post
3 hours ago, Urbantoy said:

 

Ja kypsennysaika oli noin? 

Kanan kanssa luotan lämpömittariin, alkulämpö grillissä vartin 225C, sitten vajaa tunteroinen meni loivemmalla. Lopetin kun rintapalan keskellä 78C digitaalilla mitattuna. Pintaan sumupullosta öljyä pitkin grillausta. Parempi puolisko tykkäsi, rubit oli pinnassa yön yli.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...