wp Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 Edellispäivänä uunissa esikypsennetty kylkirivi saa savua ja moppauskastiketta pintaan Quote
wp Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 12 minutes ago, HSuomi said: Kuinka savu tarttui etukäteen kypsytettyyn? Hyvin, haussa on sellainen mieto ja pehmeä savuaromi. Weberin Pork smoking blend- lastua oli rasiassa, öljysin pinnan kevyesti ennen grilliin laittoa. Hetken paahtoa pintaan, sitten moppaus kokoon keitetystä esikypsennysliemestä tehdyllä kastikkeella joka sakeutettu Wicked Kitchen shiracha- kastikkeella ja Sweet Baby Rays- barbeque soosilla. Mopataan ja käännetään niin kauan että reunoihin ja kulmiin alkaa tulla sellainen mukava "barkki", heti sen alle lihaan tulee makean toffeinen maku tuon savun ja sokerin yhdistelmästä. Noin pari sataa näytti lämmöksi tasolla loppuvaiheessa, savurasiassa oli folio tiivisteenä. Kymmenkunta pientä reikää tökkäsin folioon jotta savua tulee vain maltillisesti. Lihat pystyi ravistelemaan tai imeskelemään luista, jäi erittäin mehukkaaksi. 3 tuntia kypsensin eilen 125C tiiviin folion alla, tuossa on siis kaksi ohutta ja kapeaa riviä päällekkäin. Kuivamarinointi Poppamiehen Burgers&Ribs- seoksella, noin 2 rkl sekä myllystä hivenen savusuolaa. Jäi näppituntuma että kypsennys päällekkäin vaikutti mureuteen ja makuun ratkaisevasti kun vain toinen puoli sai paahdetta pintaan. 3 Quote
Urbantoy Posted May 8, 2021 Posted May 8, 2021 Iltarillailua ystävämme Everstin kanssa illanratoksi.. kyytipoijaksi lossalados.. Quote
Urbantoy Posted May 16, 2021 Posted May 16, 2021 Tuli vkl rillattua taas ihan huolella.. oli kassleria, naudan sisävilettä ja ulkovilettä.. muut törsteet siihen päälle, los tomatos, täytetyt herkkusienet, pottunyytit sveamamman uusista sekä maissit.. Kimmon tyyliä mukaillen, s-kyrsä ketjuun kasin jälkeen ja laputetut fileet lähti mukkaan.. sisävilleelle jäi se kymppi per kilo, ulkovile vielä halvempaa. No siitä mukaan hetkeks rillattavaa. Fileiden hännistä piti keksiä mitähän näistä värkkäis.. tuli mieleen Rosson pippurinen härkäruukku.. omalla tvistillä.. hillosipulia ja suolagurkkaa mukaan herkkusieniä ja sipulia myöskään unohtanatta.. siellä se hautuu.. liha sulaa nieluun ku filettä.. Quote
Urbantoy Posted May 29, 2021 Posted May 29, 2021 Pikku irtiotto grillauksesta ku kätöseen jäi pari uuden sadon varhaiskaalia.. Siuspä siitä tuumaan, kaali silpuksi ja kattilaan, jauheliha ruskistukseen ja paljon sipulia karmellisoitumaan pannulle.. sitten koko sepustus uuniin.. Quote
KimmoH Posted May 29, 2021 Posted May 29, 2021 Huomaa että "kesä" on tullut, ei ehdi grillaamaankaan kun pitää kokoajan touhottaa että ehtii tehdä kaiken ennen talvea 😄 Tänään ehdin kuitenkin päivällä heittää grilliin pikasafkaa, vähän sgägää ja muutamaa eri possua litukan kylmäaltaasta. Juniori hoiti siivet kylkiäisiksi pikapikaa uunia käyttäen. 1 Quote
Urbantoy Posted May 29, 2021 Posted May 29, 2021 Kenpeeleen Keisarikunnassa ruukataan helliä Keisarinnaakin välillä.. erätaukohupina valmistelut valkosipuli etanoille Aurajuusto kuorrutuksella kyytipoijas maalaispatonkia paistopisteestä.. Salottipersiljavalkosipulivoi tuli kyllä tehtyä jo eilen ku kilon voikimpaleesta erilaisia maustevoita tuli väsättyä pakkaseen.. 1 Quote
wp Posted May 29, 2021 Posted May 29, 2021 Taas olisi tulta pesässä. Nopea savu ja grillipintaa pariin kylkipalaan, tänään ei ehdi hifistellä pitkän kaavan mukaan. 1 Quote
Urbantoy Posted May 29, 2021 Posted May 29, 2021 Keisari panee parastaan taas.. Kylmä kuohari ois kyllä kuulunut kuvaan, mutta näillä tarjoilijantaidoilla pitkäjalkainen ois keikahtanut kummiskin kumoon toimituksen aikana, niin tukevalla otteella kuoharilasin jalasta alkupalana toimitin.. Quote
arvuuttaja Posted May 30, 2021 Posted May 30, 2021 Posiolla 19-20.5 laavulla yötä ukkosen säestämänä. Lampi sen verran rannasta sula, että sai kahvin ym. keittoveden otettua, ennen itse makkaran paistoa.. 7 Quote
jrasi Posted June 9, 2021 Posted June 9, 2021 (edited) Viime viikolla tuli hifisteltyä ribsejen kanssa Marssijärjestys: Torstai-iltana ribseistä kalvot pois ja suolaveteen jääkaappiin. Perjantai-iltana sinappihuntu ja cajun-rubi pintaan (Ruokosokeri, juustokumina, savupaprika, jalapenorouhe, mustapippuri, sipulijauhe ja timjami) ja takaisin jääkaappiin. Lauantaina hyvissä ajoin lihat huoneenlämpöön ja weberiin valkea. Käytin brikettejä tällä kertaa, palavat tarpeeksi kauan, kun ei kunnon hiiliä ole tullut hankittua. Weberiin n. 120 lämmintä (oman mittarin mukaan, erillinen mittari on vielä kaupassa) ja brikettien päälle palaset omenapuuta. N. 3,5h tuossa 110-120 välissä savustusta, sitten foliot ympärille ja pari tuntia folioituna grillausta. Lopuksi pieni lämpötilan nosto, päälle Poppamiehen Cherry & Cola -kastiketta ja kolmisen varttia paistoa. Samalla nuo maissit ja ananaat syömäkuntoon. Lopputuloksena oli hyvä barkki ja todella murea liha. Sitten kuvasaastetta kronologisessa järjestyksessä: Edited June 9, 2021 by jrasi 3 Quote
Urbantoy Posted June 9, 2021 Posted June 9, 2021 Tännään uusia "Sveamammam pottuja, kermaviilisörsseliä ja savulohta.. 1 Quote
KimmoH Posted June 12, 2021 Posted June 12, 2021 Vietettiin bajan varpajaisia grillin äärellä 😀 2 Quote
wp Posted June 12, 2021 Posted June 12, 2021 Beer can chicken tänään vuorossa. Tavallisesta poiketen ei tällä kertaa Guinnes- voi- valkosipuli moppauksella vaan useamman chilikastikkeen, voin ja sitruunan yhdistelmällä. 2 Quote
Kurre Posted June 12, 2021 Posted June 12, 2021 Kesän hitti löytynyt. Raparperi ! Kuoritaan, sokeroidaan kunnolla ja kiedotaan pekoniin. Tulee hyvää. 1 Quote
wp Posted June 12, 2021 Posted June 12, 2021 2 minutes ago, Kurre said: Kesän hitti löytynyt. Raparperi ! Kuoritaan, sokeroidaan kunnolla ja kiedotaan pekoniin. Tulee hyvää. Kaikki on hyvää pekonin kanssa....jopa kaurapuuro 1 Quote
Urbantoy Posted June 12, 2021 Posted June 12, 2021 16 minutes ago, Kurre said: Kesän hitti löytynyt. Raparperi ! Kuoritaan, sokeroidaan kunnolla ja kiedotaan pekoniin. Tulee hyvää. Kiitti Kurre vinkistä, pittääpä kokeeilla ku tuo raparperipenkki työntää satoa ihan huolella ja vähän ollut aina ihmeissään että mitä kaikkee siitä värkkäis.. Quote
wp Posted June 12, 2021 Posted June 12, 2021 46 minutes ago, Urbantoy said: Kiitti Kurre vinkistä, pittääpä kokeeilla ku tuo raparperipenkki työntää satoa ihan huolella ja vähän ollut aina ihmeissään että mitä kaikkee siitä värkkäis.. Raparipa- piirakka on kyllä äärimmäisen hyvää jäätelöllä tai vanilijakastikkeella. On kuitenkin sen verran satoisa kasvi että aika paljon jää kesässä käyttämättä. Parempi puolisko mehustaa ja pakastaa suurimman osan viidakosta joka tontin takanurkkaan puskee Quote
Urbantoy Posted June 12, 2021 Posted June 12, 2021 (edited) 24 minutes ago, wp said: Raparipa- piirakka on kyllä äärimmäisen hyvää jäätelöllä tai vanilijakastikkeella. On kuitenkin sen verran satoisa kasvi että aika paljon jää kesässä käyttämättä. Parempi puolisko mehustaa ja pakastaa suurimman osan viidakosta joka tontin takanurkkaan puskee Joo juurikin näin.. jossain vaiheessa kävi mielessä että joskos tekasit siitä viiniä mutta jäi ajatuksen asteelle.. Edited June 12, 2021 by Urbantoy Quote
wp Posted June 12, 2021 Posted June 12, 2021 12 minutes ago, Urbantoy said: Joo juurikin näin.. jossain vaiheessa kävi mielessä että joskos tekasit siitä viiniä mutta jäi ajatuksen asteelle.. Ei pysty...liian hapokasta. Putoaa pohja mahalaukusta ja sisältö jatkaa matkaa lattian valun läpi.... 1 Quote
Urbantoy Posted June 12, 2021 Posted June 12, 2021 Just now, wp said: Ei pysty...liian hapokasta. Putoaa pohja mahalaukusta ja sisältö jatkaa matkaa lattian valun läpi.... No hyvä että unohdin.. Quote
Kurre Posted June 12, 2021 Posted June 12, 2021 Jos raparperiä on eikä muuta käyttöä keksi niin hyvän chutneyn siitä saa myös. Raparperiä, inkivääriä, ja chiliä pilkottuna pieneksi. Keitetään hetki liemessä jossa omenasiideriviinietikkaa, hieman suolaa, vettä ja valkopippuria. Kun raparperi ja muut on pehmenneet lisää hillosokeri ja kiehauta. Purkita ja anna olla jääkaapissa pari viikkoa. Säilyy hyvin. Quote
Urbantoy Posted June 12, 2021 Posted June 12, 2021 Just now, Kurre said: Jos raparperiä on eikä muuta käyttöä keksi niin hyvän chutneyn siitä saa myös. Raparperiä, inkivääriä, ja chiliä pilkottuna pieneksi. Keitetään hetki liemessä jossa omenasiideriviinietikkaa, hieman suolaa, vettä ja valkopippuria. Kun raparperi ja muut on pehmenneet lisää hillosokeri ja kiehauta. Purkita ja anna olla jääkaapissa pari viikkoa. Säilyy hyvin. Kokeiltu ja kokeillaan uudestaan.. mun eka sutneysäätö meni reisille liiallisella chilillä eli opettelut menossa vielä näköjään Quote
Urbantoy Posted June 13, 2021 Posted June 13, 2021 Tännään grilli tulille pelien lomassa.. Aattelin kokkeilla sianniskaa linttaan nuijittuna, mukavan kokosia lättysköjä tuli.. kuumaan grilliin ja nopea grillaus.. kyytipoijaks fetasallaattia.. sai jo napsia omasta pellosta sipulin vartta ja ruohosipulia sekaan.. Quote
Urbantoy Posted June 13, 2021 Posted June 13, 2021 Nopiaa tulee ku on ohueksi nuijittu.. Ja sianniska on.siitä kiitollinen että ei ihan herkästi tämäkäön soosari oo saanut kuivaksi.. Quote
wp Posted June 13, 2021 Posted June 13, 2021 Paksumpaa sikaa marinoitumaan, 1.8kg grillikylki Smoky Sriracha- hunnulla ja Poppamiehen 1 for all- kuivarubilla livahti jääkaappiin vuorokaudeksi. Jälkikasvu toivoi enemmän hiittiä maustamiseen, katsotaan mitä tuosta tulee. 1 Quote
Urbantoy Posted June 13, 2021 Posted June 13, 2021 26 minutes ago, wp said: Paksumpaa sikaa marinoitumaan, 1.8kg grillikylki Smoky Sriracha- hunnulla ja Poppamiehen 1 for all- kuivarubilla livahti jääkaappiin vuorokaudeksi. Jälkikasvu toivoi enemmän hiittiä maustamiseen, katsotaan mitä tuosta tulee. Kuulostaa hyvältä wp, pukkaappa kuvvaa ennen ja jälkeen.. Quote
wp Posted June 14, 2021 Posted June 14, 2021 20 hours ago, Urbantoy said: Kuulostaa hyvältä wp, pukkaappa kuvvaa ennen ja jälkeen.. Viiden tunnin jälkeen uunista ja sitten 2h lisää grillin ylälauteilla, pintaa mopattiin paistoliemen ja grillauskastikkeen seoksella. 1 Quote
Urbantoy Posted June 14, 2021 Posted June 14, 2021 Hyvänäköistä settiä, on varmaan maullaankin.. Quote
arvuuttaja Posted June 20, 2021 Posted June 20, 2021 Raanujärveltä juuri järvestä vedetty Kuha ja puolitettu Hauki grillissä.. 3 Quote
wp Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 Metrin verran spare ribsejä savuun...tammipalikoita hiilloksen sekaan 1 Quote
KimmoH Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 Perjantaina peiteltiin maakuoppaan pari kiloa nautaa, pari kiloa possua ja juureksia. 10h annettiin muhia ja sitten ylös. Huippu hyvää! 3 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.